Μια καναδική εταιρεία επενδύσεων σχεδιάζει να φυτέψει δέντρα που ανάλογα με τις αγορές σε Bitcoin ETF

Η Accelerate Financial Technologies σχεδιάζει να αντιστοιχίσει κάθε επένδυση στο εκκρεμείς ταμείο της με ανταλλαγή Bitcoin με τη φύτευση χιλιάδων δέντρων.

Σύμφωνα με έκθεση της Παρασκευής από το Bloomberg, η εταιρεία επενδυτικών υπηρεσιών με έδρα το Κάλγκαρι έχει δεσμευτεί να φυτέψει 3.450 δέντρα για κάθε 1 εκατομμύριο δολάρια CAD-περίπου 792.000 δολάρια κατά τη στιγμή της δημοσίευσης-επενδυμένα στο χρηματιστήριο αμοιβαίων κεφαλαίων Bitcoin (BTC) ή ETF.

Η κίνηση είναι μέρος του στόχου της Accelerate να έχει το Bitcoin ETF αρνητικό σε άνθρακα (carbon negative) – δηλαδή, η απομάκρυνση περισσότερου διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα από την ενέργεια που απαιτείται για την εξόρυξη Bitcoin και τις συναλλαγές. Η εταιρεία ισχυρίζεται ότι κάθε σημαντική επένδυση θα είχε ως αποτέλεσμα τον συμψηφισμό 1.000 τόνων διοξειδίου του άνθρακα.

Ο επικεφαλής επενδυτικών εταιρειών της Accelerate Julian Klymochko απέρριψε την ιδέα ότι η πρωτοβουλία της εταιρείας ήταν ανάλογη με το πράσινο πλύσιμο, ή ψευδώς εμπορεύοντας τον εαυτό του ως φιλικό προς το περιβάλλον. Είπε ότι η εταιρεία προτιμούσε να φυτεύει δέντρα αντί να αγοράζει πιστώσεις άνθρακα για να χαρακτηρίσει το προϊόν αρνητικό σε άνθρακα.

Η Ninepoint Partners LP σχεδιάζει να προσφέρει ένα πράσινο Bitcoin ETF φαινομενικά παρόμοιο με αυτό που προτείνει η Accelerate. Τον Μάιο, η εταιρεία δήλωσε ότι θα αγοράσει πιστώσεις άνθρακα για να αντισταθμίσει τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις των κρυπτονομισμάτων στο ταμείο της.

Πολλές εταιρείες στον χώρο των κρυπτονομισμάτων και blockchain – συμπεριλαμβανομένων των εταιρειών εξόρυξης – έχουν ανακοινώσει λύσεις χρησιμοποιώντας πράσινες ή ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, δεδομένης της ανησυχίας για τις πιθανές περιβαλλοντικές επιπτώσεις της τεχνολογίας. Τον Μάιο, αναλυτές της Bank of America είπαν ότι η κατανάλωση ενέργειας του Bitcoin αυξήθηκε κατά 200% από το 2019 και είναι πλέον συγκρίσιμη με αυτή ενός μικρού ανεπτυγμένου έθνους. Διακεκριμένα πρόσωπα στον χώρο, συμπεριλαμβανομένου του Διευθύνοντος Συμβούλου της Tesla, Έλον Μασκ έχουν επίσης εκφράσει την ανησυχία τους για την «ολοένα και ταχύτερη χρήση ορυκτών καυσίμων από το δίκτυο».

Η εταιρεία επενδύσεων κατέθεσε την αίτηση για το Bitcoin ETF στις καναδικές ρυθμιστικές αρχές κινητών αξιών τον Φεβρουάριο. Επιτάχυνση των σχεδίων για την εισαγωγή του προϊόντος σε ανταλλακτήριο του Τορόντο με τον κωδικό ABTC, προσφέροντας μονάδες σε δολάρια ΗΠΑ και Καναδά.

Ενώ η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δεν έχει ακόμη εγκρίνει ETF crypto στις Ηνωμένες Πολιτείες, οι Καναδικές ρυθμιστικές αρχές έχουν δώσει το πράσινο φως σε πολλές εταιρείες που υποβάλλουν αίτηση για Bitcoin και Ether ETFs το 2021, συμπεριλαμβανομένων των προσφορών από διευθυντή επενδυτικών κεφαλαίων 3iQ, Purpose Investments, Evolve Funds Group και CI Global Asset Management.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Turner Wright

Article: https://cointelegraph.com/news/canadian-investment-firm-plans-to-plant-trees-matching-buys-in-bitcoin-etf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)