Η αγορά κρυπτονομισμάτων μετατρέπεται σε “Extreme Greed”, τι σημαίνει αυτό για το Bitcoin

Το Bitcoin εξακολουθεί να κατευθύνεται “to the moon”, όσο το Σαββατοκύριακο συνεχίζεται. Η τιμή του περιουσιακού στοιχείου δεν παρουσίασε μεγάλη πτώση μετά τη μαζική αύξηση των τιμών του από τον περασμένο μήνα. Τα συνολικά συναισθήματα στην αγορά κρυπτονομισμάτων είναι ακόμα πολύ θετικά, όπως αποδεικνύεται στον δείκτη Fear & Greed. Ο δείκτης που είχε περάσει το καλύτερο μέρος των τελευταίων δύο μηνών ακολουθώντας το ιστορικό υψηλότερο της αγοράς έχει πλέον μετατραπεί στην πιο πολυπόθητη περιοχή.

Το crypto Fear & Greed δείχνει ότι η αγορά έχει πλέον εισέλθει σε «ακραία απληστία». Συνεχίζει την ανοδική πορεία του τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Ο δείκτης είχε σταδιακά βγει από τον «ακραίο φόβο», όταν η αγορά φαινόταν να είναι στα πιο ευάλωτα. Οι τιμές έπεφταν και στο bitcoin αλλά και στα altcoins. Αυτό είδε τα συναισθήματα να μειώνονται σε αρνητικά.

Η πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου έφερε ένα σωρό καθαρό αέρα όταν η αγορά μετακινήθηκε από τον ακραίο φόβο στην επικράτεια του φόβου. Παρόλο που αυτό δεν ήταν το ιδανικό, έδειξε ότι τα κρυπτονομίσματα σημείωναν και πάλι πρόοδο. Μια εβδομάδα συνεχούς ανοδικής τάσης έφερε την τιμή του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου σε ουδέτερη. Στη συνέχεια, αυτό που ακολούθησε ήταν μια γρήγορη εισβολή στην περιοχή “απληστίας”. Το Bitcoin είχε σπάσει 40.000 δολάρια και δεν υπήρχε λόγος για πόσο καιρό θα συνεχιστεί η αναμέτρηση. Οι επενδυτές δεν ήθελαν να το χάσουν και έτσι τα χρήματα γύρισαν πίσω στην αγορά.

Την περασμένη εβδομάδα η τιμή του bitcoin έσπασε τα 48.000 δολάρια για πρώτη φορά σε πάνω από δύο μήνες, αφού έφτασε το υψηλό όλων των εποχών στα 64.000 δολάρια. Αυτή η συνεχιζόμενη ανάπτυξη ώθησε το συναίσθημα της αγοράς σε εξαιρετικά θετικά, με τον δείκτη Fear & Greed να τρέχει σε «ακραία απληστία», σημειώνοντας 78 στην κλίμακα χθες και 76 σήμερα. Υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές έβαζαν χρήματα σε κρυπτονομίσματα.

Picture of the Fear & Greed Index with the indicator pointing to extreme greed

Η αγορά Bitcoin λαμβάνει τη συμβουλή
Με τον δείκτη Fear & Greed Index στην «εξαιρετική απληστία», υπήρξε τρομερή πίεση αγοράς στην αγορά. Τα χρήματα έχουν επιστρέψει στην αγορά, στέλνοντας τις τιμές των κρυπτονομισμάτων στα ύψη. Μετά από αυτό, η συνολική αγορά κρυπτονομισμάτων έφτασε ξανά τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια αφού ήταν συνέχεια χαμηλά τους προηγούμενους δύο μήνες. Τα Altcoins έχουν σημειώσει μεγάλη ανάπτυξη με αυτό, όπως και το Bitcoin.

Bitcoin price chart from TradingView.com

Η τιμή του Bitcoin, ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται βόρεια των 48.000 δολαρίων, δείχνει τεράστια υπόσχεση για να φτάσει σε ένα νέο υψηλό όλων των εποχών. Οι δείκτες δείχνουν την κατεύθυνση της συνέχισης αυτού του bull run. Το Momentum έχει κρατήσει σε όλη την αγορά. Αυτό σημαίνει ότι παρόλο που η τιμή μπορεί να παρουσιάσει μικρές πτώσεις, ο συνολικός έλεγχος της τιμής βρίσκεται στα χέρια των bulls, αποφασισμένων να οδηγήσουν το bullish όχημα για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Τόσο θεσμικοί όσο και μεμονωμένοι επενδυτές έχουν δείξει πρότυπα συσσώρευσης με το bitcoin. Οι εισροές συναλλάγματος έχουν υποχωρήσει πολύ κάτω από τις εκροές συναλλάγματος, υποδεικνύοντας ότι οι επενδυτές μετακινούν τα ψηφιακά τους περιουσιακά στοιχεία από χρηματιστήρια κρυπτονομισμάτων για φύλαξη σε ιδιωτικά πορτοφόλια.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Best Owie

Article: https://www.newsbtc.com/analysis/btc/bitcoin-market-extreme-greed/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)