Σύνδεσμος Polygon με Filecoin. Πώς θα επωφεληθούν οι χρήστες από τον δωρεάν αποθηκευτικό χώρο

Η συνεργασία ξεκίνησε μια γέφυρα Filecoin-Polygon, για να αυξήσει τη διαλειτουργικότητά τους. Χτισμένη από την ομάδα της Textile, η γέφυρα επιτρέπει στους χρήστες να χρησιμοποιούν οποιοδήποτε δίκτυο Polygon για να συνδεθούν με τον αποθηκευτικό χώρο του Filecoin και

(…) Να ξεκινήσει την αποθήκευση δεδομένων στο Filecoin από οποιαδήποτε διεύθυνση Polygon χωρίς μετατροπές, εγγραφές, tokens προγραμματιστή ή μυστικά που ανταλλάσσονται.

Επιπλέον, η Textile, το Polygon και το Filecoin ανακοίνωσαν περαιτέρω κίνητρα για τους χρήστες και τους προγραμματιστές να αξιοποιήσουν τη γέφυρα. Για το άμεσο μέλλον, θα καλύψουν όλα τα έξοδα αποθήκευσης για κάθε έργο χρησιμοποιώντας τη γέφυρα αποθήκευσης Textile Filecoin. Ετσι,

Το Filecoin θα προσφέρει μεγαλύτερη λειτουργικότητα σε εφαρμογές Polygon που απαιτούν αποκεντρωμένη και επαληθεύσιμη αποθήκευση δεδομένων.

Η γέφυρα θα βελτιωθεί «σταδιακά» για να αυξηθεί η χρηστικότητα της και θα ξεκινήσει ένα μοντέλο διακυβέρνησης. Με αυτόν τον τρόπο, η κοινότητα θα έχει τη δύναμη να αποφασίσει την κατεύθυνση του έργου και θα λειτουργήσει ως πρόσθετο κίνητρο για τους χρήστες και τους προγραμματιστές να μπουν και να συμμετάσχουν.

Η γέφυρα θα επωφεληθεί από τις δυνατότητες του Filecoin και κάθε εφαρμογή, smart contract ή υπηρεσία θα εξακολουθεί να βασίζεται στο Διαπλανητικό Σύστημα Αρχείων (IPFS) για την ανάκτηση δεδομένων. Οι πληροφορίες θα είναι διαθέσιμες σε μια οντότητα που ονομάζεται «σύμβαση αποθήκευσης» και θα δημιουργηθεί με miners που λειτουργούν στο δίκτυο Filecoin.

Ένας από τους κύριους στόχους της Textile είναι η βελτίωση του Polygon, καθώς και η ικανότητα άλλων blockchains να διατηρούν και να μεταφέρουν δεδομένα:

Το Filecoin φέρνει πολλά από τα καλύτερα μέρη της στοίβας IPFS, συμπεριλαμβανομένων επαληθεύσιμων δεδομένων, ανταλλαγής δεδομένων από ομότιμους χρήστες (p2p), αποδιπλασιασμού και πολλά άλλα. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα πιο ασφαλές επίπεδο αποθήκευσης δεδομένων για εφαρμογές Polygon και τους χρήστες τους (…).

Ένα βελτιωμένο επίπεδο αποθήκευσης για το Polygon, πώς λειτουργεί;
Σύμφωνα με μια ανάρτηση στο blog που δημοσιεύτηκε από την Textile, το Filecoin Storage Bridge to Polygon υποστηρίζεται από δύο έννοιες. Το πρώτο είναι “κατάθεση” και είναι ισχύς από ένα API που τους επιτρέπει να πραγματοποιούνται εντός αλυσίδας, το δεύτερο είναι η ισχύς “αποθήκευσης” από πολλά API που “αλληλεπιδρούν εκτός αλυσίδας με έναν επικυρωτή αποθήκευσης που θα διασυνδέεται με το Filecoin”.

Αυτό το σύστημα προσφέρει προστασία έναντι κακών παραγόντων και πιθανών επιθέσεων Sybil, καθώς οι χρήστες πρέπει να καταθέτουν κεφάλαια ανάλογα με το χρονικό διάστημα που θα ήθελαν να διατηρήσουν την αποθήκευση των δεδομένων τους, διευκρίνισε η Textile. Το προεπιλεγμένο ποσό που θα κατατεθεί για μία ώρα αποθήκευσης είναι 100GWEI ανά δευτερόλεπτο ή 0.00036 MATIC κάθε ώρα.

Όπως φαίνεται στο παρακάτω διάγραμμα, η ερευνητική εταιρεία Messari καταγράφει αύξηση της συνολικής αξίας που έχει κλειδωθεί στο Polygon. Αυτή η μέτρηση, όπως είπε η έρευνα Ryan Watkins, έχει πολλούς αρνητές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως διακομιστής μεσολάβησης για να καθορίσει “πόση αξία” δίνουν οι χρήστες στα smart contracts που τρέχουν σε αυτό το οικοσύστημα.

Polygon MATIC MATICUSDT

Η μέτρηση σημείωσε ανάκαμψη μετά από πτώση τον Ιούνιο και «τείνει ωραία» προς τα προηγούμενα υψηλά επίπεδα. Κατά τη στιγμή της γραφής, το MATIC διαπραγματεύεται στα 1,64 $ με κέρδος 8,3% στο ημερήσιο γράφημα.

Polygon MATIC MATICUSDT Filecoin FILUSDT

 

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  Reynaldo Marquez

Article: https://www.newsbtc.com/news/polygon-links-with-filecoin-benefit-storage/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)