Η υιοθέτηση του Bitcoin φούσκωσε κατά 880% σε ένα χρόνο, οι αναδυόμενες αγορές δείχνουν τον δρόμο

Η παγκόσμια υιοθέτηση bitcoin και κρυπτονομισμάτων έχει εκτοξευθεί σε ένα χρόνο, πάνω από 880%, βρήκαν τα νέα δεδομένα της Chainalysis. Ο παγκόσμιος δείκτης υιοθεσίας κρυπτονομισμάτων της εταιρείας κυκλοφόρησε χθες με στοιχεία από τον Ιούλιο του 2020 έως τον Ιούνιο του 2021 για να δείξει πόσο ενεργές είναι οι χώρες παγκοσμίως σε Bitcoin.

Ο δείκτης ζυγίζει τα δεδομένα για να εμποδίσει να στραβώσει προς όφελος των ανεπτυγμένων χωρών με μεγάλο όγκο συναλλαγών από επαγγελματίες και θεσμικούς παράγοντες. Αντ ‘αυτού, ο στόχος είναι “να επισημανθούν οι χώρες με τη μεγαλύτερη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων από τους απλούς ανθρώπους και να επικεντρωθεί σε περιπτώσεις χρήσης που σχετίζονται με συναλλαγές και μεμονωμένες αποταμιεύσεις, αντί για συναλλαγές και κερδοσκοπία”.

Η Chainalysis διαπίστωσε ότι το Βιετνάμ είχε την υψηλότερη υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων, οδηγώντας τις 154 χώρες που αναλύθηκαν και βαθμολογήθηκαν σε κλίμακα από το 0 έως το 1. Η δεύτερη θέση της Ινδίας σημείωσε 0,37, ακολουθούμενη από το Πακιστάν, με 0,36 βαθμολογία.

Image Source

Η εταιρεία ανάλυσης δεδομένων χρησιμοποιεί τρεις μετρήσεις για να καθορίσει τη βαθμολογία χωρών. Η αξία της αλυσίδας που λαμβάνεται, σταθμισμένη με βάση την ισοτιμία αγοραστικής δύναμης (ΣΔΙΤ) κατά κεφαλή, επιδιώκει να καθορίσει πόσο σημαντικός είναι ο συνολικός όγκος δραστηριότητας κρυπτονομισμάτων σε μια χώρα σε σύγκριση με τον πλούτο ανά κάτοικο.

Μια δεύτερη μέτρηση, η αλυσίδα λιανικής αξίας που μεταφέρεται-επίσης σταθμισμένη κατά PPP κατά κεφαλήν-στοχεύει στη μέτρηση της δραστηριότητας των μη επαγγελματιών, μεμονωμένων χρηστών σε σύγκριση με τον πλούτο του μέσου ατόμου.

Η τελευταία μέτρηση μετρά τον όγκο συναλλαγών ανταλλαγής ομότιμων συναδέλφων (P2P), σταθμίζοντας τον κατά κεφαλή ΣΔΙΤ και τον αριθμό των χρηστών του διαδικτύου στη χώρα. Ο στόχος με την τρίτη μέτρηση είναι να προσπαθήσουμε να επισημάνουμε χώρες όπου περισσότεροι κάτοικοι βάζουν μεγαλύτερο μερίδιο του πλούτου τους σε συναλλαγές P2P.

Όχι μόνο η μελέτη διαπίστωσε ότι η παγκόσμια υιοθέτηση bitcoin αυξάνεται στα ύψη, έχοντας αυξηθεί κατά 2,300% από το τρίτο τρίμηνο του 2019, αλλά και πώς οι αναδυόμενες αγορές στρέφονται στο bitcoin για να διατηρήσουν τις αποταμιεύσεις τους ενόψει της σοβαρής υποτίμησης του εθνικού νομίσματος. Αντίθετα, η υιοθέτηση στη Βόρεια Αμερική, τη Δυτική Ευρώπη και την Ανατολική Ασία προήλθε κυρίως από θεσμικούς παράγοντες.

Ενώ οι οικονομικά προνομιούχοι επενδυτές στις αναπτυσσόμενες χώρες απορρίπτουν τη χρήση του Bitcoin ως νόμισμα, εκείνοι στο Βιετνάμ, την Κένυα, τη Νιγηρία και τη Βενεζουέλα δείχνουν πως bitcoin είναι το καλύτερο στοίχημά τους. Οι πολίτες των αναπτυσσόμενων χωρών παγκοσμίως επιλέγουν ήδη να χρησιμοποιούν bitcoin καθημερινά για να αποθηκεύουν και να ανταλλάσσουν αξία. Είναι θέμα χρόνου να εξαπλωθούν τέτοιες περιπτώσεις χρήσης σε όλο τον κόσμο, προκαλώντας τη χρήση του bitcoin ως μονάδας λογαριασμού.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Article: https://bitcoinmagazine.com/culture/chainalysis-global-crypto-adoption-index

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)