Ο Πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας της Βραζιλίας συναντήθηκε με εκπροσώπους του Binance Exchange Σχετικά με το CBDC

Συνάντηση βίντεο με αξιωματούχους
Ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας συναντήθηκε με εκπροσώπους της Binance σε τηλεδιάσκεψη για να συζητήσει τις προσπάθειες της χώρας της Νότιας Αμερικής στην ανάπτυξη ψηφιακού νομίσματος της Κεντρικής Τράπεζας (CBDC) και θεσμικά θέματα.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 16 Αυγούστου στις 14:00 UTC περιελάμβανε πολλά στοιχεία στον τομέα των κρυπτονομισμάτων και της τεχνολογίας μαζί με τον πρόεδρο της Κεντρικής Τράπεζας Roberto Campos Neto. Στη συνάντηση συμμετείχε ο Jeremy Allaire, Διευθύνων Σύμβουλος της Circle Payments, καθώς και ο Brian Brooks, πρώην πρόεδρος του Binance.us. Ο Μπρουκς πιθανότατα αντικαταστάθηκε με άλλο μέλος της Binance μετά την αποχώρησή του στις 6 Αυγούστου.

Ο αξιωματούχος της Βραζιλίας επιβεβαίωσε ότι η συνάντηση θα αφορά «θεσμικά θέματα». Ωστόσο, οι ακριβείς λεπτομέρειες της συνάντησης δεν αποκαλύφθηκαν και το κοινό δεν μπορούσε να παρευρεθεί. Το 2020, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ripple συμμετείχε σε παρόμοια συνάντηση με τους ίδιους Βραζιλιάνους αξιωματούχους.

Οι Βραζιλιάνοι αξιωματούχοι ήταν αισθητά επιθετικοί απέναντι στα κρυπτονομισματικά και ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία. Η χώρα ενέκρινε ένα Bitcoin ETF και βρίσκεται σε συζητήσεις για ψηφιακό νόμισμα εδώ και αρκετό καιρό. Η μεγαλύτερη οικονομία στη Νότια Αμερική αναγνωρίζει ότι τα ψηφιακά νομίσματα είναι ένα πιθανό εργαλείο που θα βοηθήσει στην εξάλειψη πολλών στη χώρα τους από τη φτώχεια.

«Λάθος ευθυγράμμιση των προσδοκιών»
Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance Brasil, Ricardo Da Ros, παραιτήθηκε από τη θέση του τον Ιούλιο του 2021. Ο Da Ros επικαλέστηκε εσφαλμένη ευθυγράμμιση των προσδοκιών στη θέση του στο Linkedin κατά την αναχώρηση. Πρόσφατα, ο Μπρουκς σημείωσε επίσης διαφορές στρατηγικές μετά τη γρήγορη αποχώρησή του από το Binance.us.

Αυτές οι αποχωρήσεις δεν ήταν καλά νέα από την Binance, αλλά το ανταλλακτήριο έχει προχωρήσει. Η τιμή BNB token έχει φτάσει τα 400 $ και η δραστηριότητα στο Binance Smart Chain παρέμεινε υψηλή.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Binance CZ μίλησε με το Bloomberg TV την Τρίτη, 17 Αυγούστου, για το ρόλο των κανονισμών. Ανέφερε ότι τώρα περνά το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου του ασχολούμενος με θέματα που σχετίζονται με κανονισμούς.

Το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στον κόσμο έχει αντιμετωπίσει αρκετές μάχες ρύθμισης τους τελευταίους μήνες, αλλά έχει προσπαθήσει να βγει στο μέτωπο των κανονισμών όσο καλύτερα μπορεί. Η Binance αυξήθηκε παράφορα τον τελευταίο χρόνο και είναι σωστό ότι ο κανονισμός ακολούθησε όλη την καινοτομία.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Kyle Heise

Article: https://www.bsc.news/post/president-of-brazilian-central-bank-meets-with-binance-exchange-representatives-about-cbdc

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)