Το TikTok συνεργάζεται με την πλατφόρμα streaming μουσικής με βάση το Ethereum

Το TikTok, το οποίο έγινε πρόσφατα η εφαρμογή με τις περισσότερες λήψεις στον κόσμο, επέλεξε το Audius project που βασίζεται σε blockchain ως τον πρώτο συνεργάτη του στo streaming μουσικής, αναφέρει το Rolling Stone.

Οι καλλιτέχνες που χρησιμοποιούν την καυτή εφαρμογή κοινής χρήσης βίντεο θα μπορούν να δημοσιεύουν τη μουσική τους στην ενότητα “TikTok Sounds”.

Η εφαρμογή Audius ξεκίνησε αρχικά στο δίκτυο POA που βασίζεται στο Ethereum. Τον Οκτώβριο, το project μετακόμισε εν μέρει στον αντίπαλο υψηλής απόδοσης Solana.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, ανακοίνωσε ότι είχε φτάσει σε πέντε εκατομμύρια μηνιαίους χρήστες, γεγονός που το καθιστά μια από τις πιο ευρέως χρησιμοποιούμενες εφαρμογές που υποστηρίζονται από τεχνολογία blockchain.

Εκτός από μια μυριάδα ελάχιστα γνωστών καλλιτεχνών, η εφαρμογή κατάφερε επίσης να προσελκύσει μερικά μεγάλα ονόματα, όπως ο Αμερικανός DJ Skrillex.

Το Spotify, η μεγαλύτερη πλατφόρμα streaming μουσικής στον κόσμο με περίπου 365 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες, αντιμετωπίζει συνεχώς κριτική για χαμηλά αμειβόμενους μουσικούς. Εν τω μεταξύ, το Audius δίνει τη δυνατότητα στους δημιουργούς να θέτουν τους κανόνες τους όταν πρόκειται για δημιουργία εσόδων αντί να τους πληρώνουν απευθείας.

Οι μουσικοί χρησιμοποιούν το AUDIO token που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να αποφέρει κέρδη μέσω staking.

Τον Μάρτιο, το Audius ανακοίνωσε επίσης την ενσωμάτωση NFT, τα οποία μπορούν επίσης να χρησιμεύσουν ως μέσο δημιουργίας εσόδων.

Ο συνιδρυτής Forrest Browning, ωστόσο, είπε στο Rolling Stone ότι η μερίδα του λέοντος των χρηστών της εφαρμογής δεν νοιάζεται για το blockchain:

Θα έλεγα ότι ίσως το 95 τοις εκατό των χρηστών μας δεν έχουν ιδέα ότι εμπλέκεται ακόμη και το blockchain.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Alex Dovbnya

Article: https://u.today/tiktok-partners-with-ethereum-based-music-streaming-platform

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)