Η κυριαρχία του Bitcoin μειώνεται καθώς η αγορά φτάνει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια, τα Altcoins αναλαμβάνουν

Η κυριαρχία της αγοράς Bitcoin συνεχίζει να μειώνεται καθώς οι αγορές κάνουν το δρόμο τους για να υποστηρίξουν τα γραφήματα. Το κορυφαίο κρυπτονόμισμα έχει δει το μερίδιο αγοράς του να μειώνεται συνεχώς καθώς οι επενδυτές ενδιαφέρονται για τα altcoins. Κατά τη διάρκεια των πέντε ετών από τη λειτουργία του, το Ethereum έχει τώρα λίγο κάτω από τη μισή κυριαρχία της αγοράς του ψηφιακού περιουσιακού στοιχείου. Αυτό έχει μεταφραστεί σε altcoins όπως το ράλι Ethereum παρά την κατεύθυνση που κατευθύνεται η τιμή του bitcoin.

Τώρα, για άλλη μια φορά, όπως συμβαίνει με όλες τις bull αγορές, τα altcoins απομακρύνονται από την επιρροή του bitcoin. Καθώς το bull run συνεχίζει να μαίνεται, οι άλλοι σέρνονται για να κλέψουν περισσότερο μερίδιο αγοράς για τον εαυτό τους. Μόνο φέτος, το BTC έχει χάσει πάνω από το 30% της κυριαρχίας της αγοράς. Ξεκινώντας το έτος στην περιοχή 73%, ενώ βρίσκεται τώρα στο 44,13%.

Bitcoin market cap dominance from TradingView.com

Παρόλο που το BTC εξακολουθεί να έχει το υψηλότερο ανώτατο όριο αγοράς από όλα, τα alts βλέπουν αυξανόμενο αριθμό. Το ανώτατο όριο αγοράς του Ethereum είδε μια άλλη ανοδική τάση που στέλνει το συνολικό όριο αγοράς του περιουσιακού στοιχείου στα 400 δισεκατομμύρια δολάρια. Έρχεται στα ύψη μετά το London Hard Fork που έφερε αυξημένο ενδιαφέρον για το περιουσιακό στοιχείο.

Το συνολικό ανώτατο όριο αγοράς αγγίζει τα 2 τρισεκατομμύρια δολάρια
Το συνολικό ανώτατο όριο αγοράς κρυπτονομισμάτων υποχώρησε σοβαρά τρεις μήνες πριν, όταν κατέρρευσε από το υψηλό όλων των εποχών των 2,4 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Περνώντας τους τελευταίους τρεις μήνες σε μια διαρκή κατάσταση αργής κίνησης που φαινόταν να είναι η αρχή μιας βάναυσης bear αγοράς.

Total crypto market cap chart from TradingView.com

Η αναπήδηση των τιμών των κρυπτονομισμάτων σε όλη την αγορά έχει δει το ανώτατο όριο της αγοράς να ανακάμπτει. Σπάζοντας το όριο των 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων για πρώτη φορά από τη συντριβή και τώρα, οι δείκτες δείχνουν ότι η αγορά θα μπορούσε να βρίσκεται στο δρόμο για να σπάσει το υψηλό ρεκόρ. Η ανάκαμψη στο ανώτατο όριο της αγοράς κρυπτονομισμάτων έχει πλέον ανανεώσει το ενδιαφέρον στην αγορά.

Το Bitcoin και τα altcoins συσσωρεύτηκαν τις τελευταίες δύο εβδομάδες, οδηγώντας σε σπάσιμο 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Περισσότερα έργα τροφοδοτούν το ενδιαφέρον των επενδυτών τους. Έργα όπως το Cardano και το Ethereum εξακολουθούν να είναι κορυφαία στην αγορά. Η συνεχής αφοσίωσή τους στο να κάνουν το δίκτυό τους τη βέλτιστη ώθηση συνέχισε την πίστη στην αγορά.

Τα Altcoins θα συσπειρωθούν με ή χωρίς Bitcoin
Η κυριαρχία στην αγορά του BTC δείχνει ότι τα altcoins είναι στο δρόμο τους για να είναι εντελώς ανεξάρτητα από αυτό που συμβαίνει στο κορυφαίο κρυπτονόμισμα. Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων ήταν ιστορικά πάντα πίσω από το bitcoin. Φαίνεται όμως ότι εκείνη η εποχή πλησιάζει στο τέλος της.

Σύντομα, ορισμένα altcoins θα έχουν πάρει αρκετό μερίδιο αγοράς από το bitcoin για να τα θέσουν σε σχεδόν ίση βάση. Αυτό θα σημαίνει ότι οι τιμές αυτών των altcoins με υψηλή κυριαρχία στην αγορά θα καθορίσουν επίσης την κατεύθυνση της αγοράς, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση που αντιμετωπίζει το BTC.

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η “εποχή των αλλαγών” είναι ένα δημοφιλές ρητό στην αγορά. Κάθε φορά που τα altcoins παίρνουν μερίδιο αγοράς από το κορυφαίο κρυπτονόμισμα, η αγορά βλέπει ράλι στις τιμές των alts. Ενώ την ίδια στιγμή, η τιμή του bitcoin μπορεί να είναι στάσιμη ή ακόμη και να παρουσιάζει πτωτική τάση, ενώ τα alts καταγράφουν τεράστια κέρδη.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Best Owie

Article: https://www.newsbtc.com/all/altcoins-are-taking-over/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)