Η πλειοψηφία των κορυφαίων τραπεζών του κόσμου επενδύουν σε εταιρείες Crypto και Blockchain: Έκθεση

Η εταιρεία λέει ότι από τις 100 μεγαλύτερες τράπεζες ανά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση (AUM), 55 από αυτές έχουν επενδύσεις σε επιχειρήσεις που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα ή blockchain, είτε άμεσα είτε μέσω θυγατρικών.

Το Blockdata αναφέρει επίσης τις πιο ενεργές τράπεζες με βάση τον αριθμό των επενδύσεων σε εταιρείες blockchain.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται η βρετανική καθολική τράπεζα Barclays με επενδύσεις σε 19 εταιρείες blockchain, ακολουθούμενη από την αμερικανική επενδυτική τράπεζα Citigroup με εννέα επενδύσεις, την παγκόσμια επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs με οκτώ, τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες και την επενδυτική τράπεζα JPMorgan Chase με επτά και τη γαλλική διεθνή τραπεζική ομάδα BNP Paribas με έξι.

Η εταιρεία λέει ότι οι επενδυτικές ευκαιρίες στον χώρο των crypto έχουν προσελκύσει σχεδόν το ένα τέταρτο των 100 κορυφαίων τραπεζών.

«Το πιο αξιοσημείωτο παράδειγμα για το πού επενδύουν οι τράπεζες είναι τα crypto custody.

Παρά το γεγονός ότι είναι πολύ διαχυτικοί για το πόσο κακό υποτίθεται ότι είναι το Bitcoin, πολλοί δεν μπορούν να αγνοήσουν τις πιθανές ροές εσόδων και τη σημασία μιας ισχυρής στρατηγικής θέσης στην οικονομία κρυπτονομισμάτων.

Με βάση τα ευρήματά μας, 23 από τις 100 κορυφαίες τράπεζες ανά περιουσιακά στοιχεία υπό διαχείριση δημιουργούν λύσεις custody ή επενδύουν στις εταιρείες που τις παρέχουν ».

Το Blockdata λέει επίσης ότι τρεις κύριες εξελίξεις έπεισαν πολλές από τις κορυφαίες τράπεζες να ξεκινήσουν να παρέχουν υπηρεσίες που σχετίζονται με κρυπτονομίσματα σε πελάτες.

«[1] Βλέποντας τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων με ένα τμήμα του προσωπικού τους να γίνονται ουσιαστικά πιο κερδοφόρες ή πολύτιμες από πολλές τράπεζες. Αυτό ξεκίνησε ήδη από το 2018, όταν η Binance, το κορυφαίο ανταλλακτήριο εκείνη την εποχή, σημείωσε 54 εκατομμύρια δολάρια περισσότερα κέρδη από την Deutsche Bank, με μόλις 200 έναντι 100.000 υπαλλήλων. Πιο πρόσφατα, η εκτίμηση της Coinbase ήταν υψηλότερη από την Goldman Sachs, με μόλις το 4% των υπαλλήλων της.

[2] Αμέτρητα αιτήματα από τους πελάτες τους να παρέχουν λύσεις Bitcoin.

[3] Μια αλλαγή στους κανονισμούς το 2020 που επιτρέπει στις τράπεζες να προσφέρουν λύσεις crypto custody. ”

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Daily Hodl Staff

Article: https://dailyhodl.com/2021/08/15/majority-of-worlds-top-banks-are-investing-in-crypto-and-blockchain-companies-report/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)