Η τιμή του Cardano είναι καυτή, αλλά τα δεδομένα δείχνουν ότι οι επαγγελματίες επενδυτές δεν έχουν ζεσταθεί ακόμα

To Cardano (ADA) ήταν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος τελευταία και αυτό οφείλεται εν μέρει στις επιδόσεις του στις τιμές του στις αρχές του 2021 και στο γεγονός ότι η τεράστια βάση οπαδών του περίμενε με αγωνία την έναρξη της ικανότητας smart contracts του δικτύου στην επερχόμενη αναβάθμιση του Alonzo.

Ενώ σημειώθηκε η άνοδος του DeFi και η συνολική αξία που αποκλείστηκε σε αποκεντρωμένες χρηματοδοτικές εφαρμογές ξεπέρασε τα 76 δισεκατομμύρια δολάρια, οι επενδυτές του Cardano περίμεναν σχεδόν τέσσερα χρόνια στο έργο για να εκπληρώσει όλες τις υποσχέσεις του.

Οι traders προσπαθούν τώρα να καθορίσουν εάν το ράλι 50% από τις 21 Ιουλίου υποστηρίχθηκε από θετικές προσδοκίες ή θεμελιώδεις αρχές. Το κίνημα θα μπορούσε να ήταν μια “επιστροφή στο μέσο όρο”, σηματοδοτώντας ότι οι προηγούμενες συναλλαγές έκλεισαν μετά από δύο μήνες αρνητικής απόδοσης.

Το Cardano αποδίδει αρνητικά εν μέρει λόγω των αποτυχημένων εκτιμήσεων του ιδρυτή του Cardano, Charles Hoskinson, ο οποίος εκτίμησε ότι το δίκτυο θα έχει “εκατοντάδες περιουσιακά στοιχεία”, μαζί με “χιλιάδες DApps” μέχρι τον Ιούλιο.

Ο Χόσκινσον υπερασπίστηκε τον εαυτό του στο YouTube λέγοντας ότι περισσότερα από 10 εκατομμύρια δολάρια σε non fungible tokens (NFT) έχουν πωληθεί μέσω του δικτύου, αλλά αυτό ωριμάζει σε σύγκριση με τις προηγούμενες εκτιμήσεις του.

Στις 14 Ιουλίου, η IOHK, η ομάδα ανάπτυξης blockchain πίσω από τον Cardano, μετέφερε το testet Alonzo σε ένα ενδιάμεσο στάδιο που επιτρέπει στους προγραμματιστές, τους validators και τους stake pool operators. Και στις 16 Ιουλίου, το Cardpo-based Spores Network, ένα έργο αγοράς NFT και DeFi, συγκέντρωσε 2,3 εκατομμύρια δολάρια.

Παρά αυτές τις ανοδικές εξελίξεις, ο βετεράνος τεχνικός αναλυτής Peter Brandt είπε ότι το διάγραμμα τιμών του Cardano σχημάτισε ένα κλασικό μοτίβο “Head and Shoulders” που θα μπορούσε να οδηγήσει σε συντριβή 60% ή υψηλότερο.

Το μελλοντικό ανοικτό ενδιαφέρον αυξάνεται, αλλά τι γίνεται με την αισιοδοξία των επενδυτών;
Ας ρίξουμε μια ματιά στα δεδομένα παραγώγων τoυ ADA για να ελέγξουμε πώς αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες traders αυτήν τη δυαδικότητα.

Αφού κορυφώθηκε στα 1,13 δισεκατομμύρια δολάρια στις 16 Μαΐου, το συνολικό ανοικτό επιτόκιο των συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης του ADA υποχώρησε σε χαμηλό 285 εκατομμυρίων δολαρίων στις 19 Ιουλίου. Ωστόσο, το ενδιαφέρον των traders για το altcoin φαίνεται να αυξάνεται ραγδαία, επειδή ο δείκτης ανέρχεται σήμερα στα 530 εκατομμύρια δολάρια.

Τα Longs(αγοραστές) και τα Shorts (πωλητές) ταιριάζουν ανά πάσα στιγμή, παρόλο που η μόχλευση τους μπορεί να ποικίλει, οπότε η προβολή του ποσοστού χρηματοδότησης είναι ένας καλύτερος τρόπος για να προσδιοριστεί πόσο bullish ή bearish είναι αυτοί οι επενδυτές.

Τα ανταλλακτήρια παραγώγων θα χρεώνουν τυπικά την πλευρά που απαιτεί υπερβολική μόχλευση κάθε 8 ώρες και αυτό το τέλος καταβάλλεται στην αντίπαλη πλευρά. Οι ουδέτερες αγορές τείνουν να εμφανίζουν θετικό ποσοστό χρηματοδότησης από 0% έως 0,03%, το οποίο ισοδυναμεί με 0,6% την εβδομάδα και υποδηλώνει ότι οι πληρωμές είναι οι μακροχρόνιες.

Από τη συντριβή της 19ης Μαΐου, το ποσοστό χρηματοδότησης του Cardano κυμαίνεται από μηδέν έως ελαφρώς αρνητικό, υποδεικνύοντας ότι τα Shorts είναι αυτά που απαιτούν περισσότερη μόχλευση. Παρ ‘όλα αυτά, στις 7 Αυγούστου, υπήρχαν πρώιμα σημάδια αναστροφής τάσης, αλλά δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί.

Οι επαγγελματίες traders είναι ελαφρώς πτωτικοί
Είναι επίσης χρήσιμο να επιβεβαιωθεί ότι τα ασφάλιστρα τριμηνιαίων συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης αντανακλούν μια τάση παρόμοια με αυτή που παρατηρείται στις συμβάσεις διάρκειας διότι αυτά τα μέσα καθορισμένης ημερομηνίας δεν έχουν προσαρμογή του επιτοκίου χρηματοδότησης. Επομένως, οι ενδεχόμενες ανισορροπίες της ζήτησης αντανακλώνται από μια διαφορά τιμής στις κανονικές αγορές spot.

Ένα αρνητικό ασφάλιστρο είναι μια ανθεκτική κατάσταση, γνωστή ως καθυστέρηση και οι υγιείς αγορές θα πρέπει να εμφανίζουν πριμοδότηση 0,2% έως 1%.

Οι traders λιανικής συνήθως αποφεύγουν αυτά τα μέσα για να αποφύγουν την ταλαιπωρία του υπολογισμού του ασφαλίστρου προθεσμιακής προθεσμίας ή να αναγκαστούν να μεταβιβάσουν με μη αυτόματο τρόπο τις θέσεις που πλησιάζουν τη λήξη τους.

Όπως φαίνεται παραπάνω, η έκπτωση στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης που ήταν σε εξέλιξη από τις 20 Μαΐου άρχισε να εξαφανίζεται. Αν και απέχει από ένα ουδέτερο σε ανοδικό σενάριο, αποκαλύπτει μια αύξηση της ζήτησης από πολύωρα.

Κατά συνέπεια, οι δείκτες παραγώγων δείχνουν ότι οι επενδυτές δεν έχουν ακόμη αγοράσεί τις υποσχέσεις του Cardano να παραδώσει αποκεντρωμένες εφαρμογές και tokens. Αυτό μπορεί να είναι μια αντίδραση στο υπερβολικά εκτεταμένο ράλι στις αρχές του 2021 ή απλώς έλλειψη εμπιστοσύνης με τις συνεχείς καθυστερήσεις στην ανάπτυξη.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: MARCEL PECHMAN

Article: https://cointelegraph.com/news/cardano-price-is-hot-but-data-shows-pro-investors-haven-t-warmed-up-yet

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)