To νομοσχέδιο της Γερουσίας των ΗΠΑ που απειλεί τη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων προχωρά

Εν συντομία:

  • Η Γερουσία ψήφισε την τροποποίηση του νομοσχεδίου για τις υποδομές του προέδρου Μπάιντεν.
  • Η βιομηχανία κρυπτονομισμάτων δεν είναι ευτυχισμένη, αλλά ελπίζει για μια τελευταία αλλαγή στο λογαριασμό πριν από το πρωί της Τρίτης.

Η Γερουσία των Ηνωμένων Πολιτειών ψήφισε υπέρ της μεταφοράς της τρέχουσας επανάληψης του νομοσχεδίου υποδομής ύψους 1,2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στην τελική ψηφοφορία το πρωί της Τρίτης.

Το πιο σημαντικό είναι ότι το νομοσχέδιο εξακολουθεί να περιλαμβάνει γλώσσα που οι υποστηρικτές των κρυπτονομισμάτων πιστεύουν ότι θα ήταν εξαιρετικά επιζήμια για τη βιομηχανία τους στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Υπάρχουν επί του παρόντος δύο βασικές τροπολογίες, αλλά καμία δεν έχει συμπεριληφθεί. Ως έχει, το νομοσχέδιο για τις υποδομές της Γερουσίας θα επέβαλε νέες απαιτήσεις φορολογικής δήλωσης σε φορείς που δεν είναι υπό κράτηση, όπως miners, validators και προγραμματιστές λογισμικού.

Η τροπολογία Warner-Sinema-Portman έχει επικριθεί ευρέως από την κοινότητα των crypto επειδή είναι πολύ περιορισμένη στο πεδίο εφαρμογής της. Ενώ η επικαιροποιημένη τροπολογία θα απαλλάσσει πλέον όλους τους miners και τους validators, θα αφήσει τους προγραμματιστές λογισμικού εκτός από τη φορολογική απαλλαγή.

Η γερουσιαστής Cynthia Lummis (R-WY), μία από τους συν-συγγραφείς της αντίπαλης τροπολογίας Wyden-Toomey-Lummis, η οποία σύμφωνα με τους ειδικούς της βιομηχανίας κρυπτονομισμάτων είναι αρκετά ευρεία για να απαλλάξει όλους τους παράγωντες, δεν είναι η προτιμώμενη εναλλακτική λύση στους λάτρεις των κρυπτονομισμάτων.

Μετά την ψηφοφορία της Κυριακής για να προχωρήσει χωρίς αλλαγές στο νομοσχέδιο, η Λούμις έγραψε στο Twitter την απογοήτευσή της. «Κατανοώ τις θέσεις των συναδέλφων μου. Αλλά οι πραγματικοί άνθρωποι θα πληγωθούν αν δεν αλλάξουμε τη γλώσσα σε αυτό το νομοσχέδιο », είπε.

Τι συμβαίνει μετά;
Η Γερουσία επιτρέπει 30 ώρες συζήτησης μετά από ψηφοφορία. Αυτό σημαίνει ότι η τροπολογία Warner-Sinema-Portman μπορεί να συζητηθεί μέχρι το πρωί της Τρίτης, μετά την οποία θα υπογραφεί σε νόμο.

Η Γερουσία μπορεί ακόμα να ψηφίσει για την αλλαγή του νομοσχεδίου υποδομής. Η Lummis και η εταιρεία παραμένουν προσηλωμένες στην επίτευξη μιας τροποποίησης που πιστεύουν ότι θα ωφελήσει τη βιομηχανία crypto.

Η κοινότητα των crypto είναι κατά γενικό κανόνα κατά της τροπολογίας Sinema-Portman λόγω των απαιτήσεων φορολογικής δήλωσης που επιβάλλει στους φορείς που δεν έχουν την επιμέλεια, οι οποίοι θα δυσκολευτούν να συμμορφωθούν.

Εάν η Γερουσία δεν αλλάξει τη στάση της σχετικά με αυτήν την τροπολογία έως την Τρίτη, ορισμένες οντότητες που δεν έχουν την επιμέλεια στον κλάδο των κρυπτονομισμάτων-όπως οι προγραμματιστές λογισμικού-θα πρέπει να επεξεργαστούν πώς να αναφέρουν φορολογικά στοιχεία που δεν καταγράφουν επί του παρόντος.

Ο Jake Chervinksy, γενικός σύμβουλος για τα Compound Labs και μία από τις πιο δυνατές crypto φωνές σε αυτό το θέμα, έγραψε στο Twitter την απογοήτευσή του μετά την ψηφοφορία. «Η Γερουσία ψήφισε 68-29 για να τερματίσει τη συζήτηση. Θέλαμε να ψηφίσουμε πρώτα για την τροπολογία Wyden ή για συμβιβασμό Wyden-Warner, αλλά χωρίς τύχη », είπε.

Ο Ted Cruz (R-TX) είναι ένας από τους γερουσιαστές με το υψηλότερο προφίλ που υπερασπίστηκε τη βιομηχανία crypto εν μέσω συζήτησης για το ίδιο το νομοσχέδιο. Το Σάββατο, είπε ότι η Γερουσία ήταν «στα πρόθυρα ψήφισης νομοθεσίας που θα ήταν τρομερό για τα κρυπτονομίσματα».

Όσοι τάσσονται υπέρ της τροπολογίας Warner-Sinema-Portman δεν βλέπουν κανένα ιδιαίτερο βάρος για την εκκολαπτόμενη βιομηχανία crypto. Η γερουσιαστής Elizabeth Warren (D-MA) είπε ότι το νομοσχέδιο «δεν είναι άμεσος φόρος στα κρυπτονομίσματα, είναι απλώς μια απαίτηση αναφοράς που ισχύει παντού αλλού. Μοιάζει με τη σωστή προσέγγιση ».

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Scott Chipolina

Article: https://decrypt.co/78038/senate-votes-for-amendment-that-threatens-crypto-industry?fbclid=IwAR2gsnYFhDFpY75YdVEm1kMZFcG7Fv-p3WxX3QQqFrRllyqKQYkfTkFCnug

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)