Γερμανικά θεσμικά κεφάλαια θα μπορούν να επενδύσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ σε κρυπτονομίσματα από την επόμενη εβδομάδα

Τα γερμανικά θεσμικά ταμεία (Spezialfonds) θα μπορούν να τοποθετήσουν έως και το ένα πέμπτο των χαρτοφυλακίων τους σε κρυπτονομίσματα από την επόμενη εβδομάδα, αναφέρει το Bloomberg.

Αυτό θα είναι δυνατό λόγω του νόμου για την τοποθεσία του ταμείου που θα τεθεί σε ισχύ στις 2 Αυγούστου.

Ο νέος νόμος υποτίθεται ότι θα καταστήσει τη Γερμανία πιο ελκυστική για επενδύσεις σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς συνεχίζει να υστερεί σε ευρωπαϊκές χώρες όπως το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία λόγω των υφιστάμενων εμποδίων.

Τα Spezialfonds – τα οποία επιβλέπουν περιουσιακά στοιχεία αξίας 1,8 τρισεκατομμυρίων ευρώ – δεν είναι διαθέσιμα στο ευρύ κοινό.

Μέχρι 415 δισεκατομμύρια δολάρια θα μπορούσαν δυνητικά να εισρεύσουν σε κρυπτονομίσματα, αλλά ο βετεράνος της βιομηχανίας Tim Kreutzmann πιστεύει ότι τα γερμανικά κεφάλαια θα είναι πολύ πιο συντηρητικά:

Τα περισσότερα κεφάλαια θα παραμείνουν αρχικά πολύ κάτω από το όριο του 20%.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Alex Dovbnya

Article: https://u.today/german-institutional-funds-will-be-able-to-invest-hundreds-of-billions-of-euros-in-crypto-starting

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)