Ο δείκτης φόβου και απληστίας ανακάμπτει μετά την πρόβλεψη της ανάκαμψης της αγοράς

Η αγορά κρυπτονομισμάτων ανακάμπτει ελαφρώς αφού ο κύριος δείκτης συναισθημάτων της αγοράς χτύπησε τα χαμηλότερα του έτους.

Ο δείκτης αγοράς Fear & Greed μετρά το συνολικό συναίσθημα των συμμετεχόντων στην αγορά και άλλων πηγών. Προηγουμένως, παρατηρήσαμε ότι ο δείκτης έφτασε τις χαμηλότερες τιμές του έτους, που είναι συνήθως ένας καλός δείκτης για την αγορά, καθώς η ακόλουθη ανάκαμψη έρχεται αμέσως μετά.

Μετά την πρόσφατη πτώση των τιμών του Bitcoin και τη συνολική εκροή κεφαλαίων μακριά από τα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, ο δείκτης της αγοράς έφτασε στο 10 – το οποίο θεωρείται ακραίος φόβος. Αμέσως μετά, το Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα άρχισαν να αυξάνουν την αξία τους.

Τη στιγμή της γραφής του άρθρου, το Bitcoin διαπραγματεύτηκε στην τιμή των 37.300 $ μετά από μια αναδρομή από 40.000 $ μέσα σε μερικές ώρες. Το Recovery πιθανότατα ακολούθησε το γεγονός ότι η Amazon αρνήθηκε μια πρόσφατη αναφορά σχετικά με ένα σχέδιο αποδοχής κρυπτονομισμάτων.

Bitcoin daily chart

Μια συσχέτιση μεταξύ αγοράς και δείκτη ήταν πάντα κάτι με τον δείκτη Fear & Greed. Πριν από την πρόσφατη ανάκαμψη της αγοράς, το ίδιο συμβάν συνέβη τον Μάρτιο του 2020, όταν ο δείκτης χτύπησε για άλλη μια φορά το 10 και το Bitcoin ανέκαμψε αμέσως.

Συνήθως, η ακόλουθη συσχέτιση συνδέεται με το γεγονός ότι ταιριάζει με τις υπερπωλήσεις και τις υπεραγορές της αγοράς με πρόσθετους τεχνικούς δείκτες όπως το Relative Strenght Index ή Bollinger Bands.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Arman Shirinyan

Article: https://u.today/fear-greed-index-recovers-after-predicting-market-bounce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)