Η Binance ανακοινώνει το πρόγραμμα BSC Bug Bounty 10 εκατομμυρίων δολαρίων

Σημεία κλειδί

  • Η Binance Smart Chain ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα bug bounty ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων για τη βελτίωση της ασφάλειας στην αλυσίδα.
  • Το πρόγραμμα θα ενθαρρύνει τους ηθικούς χάκερ να αναφέρουν ευπάθειες πριν αξιοποιηθούν.
  • Η κίνηση ακολουθεί μια σειρά από hacks και εκμεταλλεύσεις που έλαβαν χώρα στο Binance Smart Chain φέτος.

Η Binance Smart Chain ανακοίνωσε ένα πρόγραμμα bug bounty ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, με στόχο την αύξηση της ασφάλειας των αποκεντρωμένων εφαρμογών στο οικοσύστημα του blockchain.

Το Binance Smart Chain εστιάζει στην ασφάλεια
Η Binance λαμβάνει μέτρα για την αντιμετώπιση προβλημάτων ασφαλείας στις εφαρμογές Binance Smart Chain (BSC).

Τη Δευτέρα, το ανταλλακτήριο ανακοίνωσε ένα κοινό πρόγραμμα γενναιοδωρίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων για το οικοσύστημα BSC σε μια επίσημη ανάρτηση στο blog. Το νέο πρόγραμμα, που ονομάζεται «Priority ONE», στοχεύει στην ενίσχυση της ασφάλειας, ενθαρρύνοντας τους ηθικούς χάκερ να αποκαλύψουν φορείς επίθεσης που ανακαλύφθηκαν σε εφαρμογές BSC.

Η ανάρτηση περιγράφει λεπτομερώς πώς το πρόγραμμα θα δημιουργήσει ένα ασφαλέστερο περιβάλλον στην αλυσίδα για τους χρήστες, δηλώνοντας:

“Αυτό το κοινό πρόγραμμα γενναιοδωρίας στοχεύει στη συνεχή βελτίωση της ασφάλειας του λογισμικού και της διαχείρισης του κύκλου ζωής, στην παροχή ελέγχων κινδύνου και στην προσέλκυση πιο προληπτικών δοκιμών διείσδυσης για τον εντοπισμό των ζητημάτων νωρίς.”

Ως κοινό πρόγραμμα, η Binance θα παρέχει αρχικά $ 3 εκατομμύρια για να επιβραβεύσει τους επιτυχημένους εντοπιστές σφαλμάτων. Το ανταλλακτήριο στοχεύει να συγκεντρώσει τα υπόλοιπα 7 εκατομμύρια δολάρια μέσω μιας νέας πρότασης BSC Evolution. Εάν η πρόταση περάσει, οι υφιστάμενοι επικυρωτές θα πρέπει να αφιερώσουν ένα μικρό ποσοστό των ημερήσιων ανταμοιβών αποκλεισμού τους στο pool bounty.

Το 2021, αρκετές εφαρμογές που εκτελούνται στο BSC έχουν πέσει θύματα σημαντικών εκμεταλλεύσεων που κοστίζουν εκατομμύρια χρήστες. Τον Μάρτιο, το yield farming project Meerkat Finance έχασε 31 εκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων. Οι ευπάθειες στον κώδικα smart contract έχουν επίσης οδηγήσει σε επιθέσεις δανεισμού flash, εξαλείφοντας περίπου 200 εκατομμύρια δολάρια στην περίπτωση του συγκεντρωτικού προϊόντος Bunny Finance.

Με τόσες πολλές ευπάθειες που ανακαλύφθηκαν τους τελευταίους μήνες, η εμπιστοσύνη στο BSC έχει μειωθεί. Κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιταλία έχουν προειδοποιήσει δημοσίως τους καταναλωτές σχετικά με τους κινδύνους της επένδυσης σε κρυπτονομίσματα, ειδικά σε σχέση με το Binance.

Με την έναρξη του προγράμματος bug bounty, η Binance επιδιώκει να αποφύγει μελλοντικά κατορθώματα και να αποκαταστήσει τη φήμη της. Επιπλέον, η αύξηση της ασφάλειας στην αλυσίδα θα βοηθήσει καθώς το ανταλλακτήριο θα αντιμετωπίσει την αυξανόμενη ρυθμιστική πίεση.

Παρά τις διαμάχες, το εγγενές διακριτικό BNB του blockchain έχει σημειώσει σημαντική άνοδο τους τελευταίους μήνες. Είναι πάνω από 700% φέτος.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Timothy Craig

Article: https://cryptobriefing.com/binance-smart-chain-launches-bug-bounty-program/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)