Η τιμή του Bitcoin (BTC) πέφτει 8% καθώς η Amazon αρνείται τα σχέδια πληρωμής Bitcoin

Χθες, η πλειονότητα των μέσων ενημέρωσης ανέφεραν ότι η Amazon ψάχνει να προσθέσει μια επιλογή πληρωμής Bitcoin στην πλατφόρμα μέχρι το τέλος του έτους, βάσει επιβεβαίωσης από άγνωστο άτομο. Τα νέα δημοσιεύθηκαν για πρώτη φορά από το CityAM και αργότερα ενισχύθηκαν από σχεδόν όλους, συμπεριλαμβανομένων των Bloomberg και Wall Street Journal. Πιστεύεται ότι ήταν ο λόγος πίσω από την άνοδο των τιμών BTC πάνω από 15% χθες, από 35.287 $ σε 40.499 $.

Οι φήμες έκαναν τους γύρους από τότε που μια δημοσίευση από την Amazon έδειξε ότι ψάχνουν ένα στέλεχος crypto και blockchain για να συμμετάσχουν στην ομάδα. Ωστόσο, εκπρόσωπος της Amazon αρνήθηκε τέτοιες αναφορές και είπε,

«Παρά το ενδιαφέρον μας για το χώρο, η εικασία που έχει προκύψει γύρω από τα ειδικά μας σχέδια για κρυπτονομίσματα δεν είναι αλήθεια, παραμένουμε επικεντρωμένοι στην εξερεύνηση του πώς θα μπορούσε να μοιάζει αυτό για τους πελάτες που ψωνίζουν στο Amazon.»

Η αποκάλυψη έγινε το αστείο των αστείων στο crypto Twitter, καθώς πολλοί αστειεύονταν ότι ήταν ο υποτιθέμενος insider του Amazon. Πολλοί αστειεύτηκαν ακόμη και για την Apple που έκανε το ντεμπούτο της στα crypto.

Η κοινότητα Crypto πέφτει θύμα της ψεύτικης είδησης ξανά
Δεν ήταν η πρώτη φορά που η κοινότητα crypto πέφτει θύμα ψεύτικων ειδήσεων, ήταν ένα επαναλαμβανόμενο θέμα στο αποκεντρωμένο οικοσύστημα. Νωρίτερα αυτό το μήνα άλλα ψεύτικα νέα σχετικά με ένα Ισραηλινό Κυβερνητικό Ταμείο που επενδύει 2,3 δισεκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin έκαναν τα πρωτοσέλιδα πριν αποσυρθούν. Τα ψεύτικα νέα κοινοποιήθηκαν ακόμη και από το ισραηλινό προξενείο στην Κίνα, το οποίο αργότερα διαγράφηκε.

Ο κύριος λόγος για τέτοιες ψεύτικες ειδήσεις είναι τα ψεύτικα προφίλ Twitter, όπου οι κακοποιοί πλαστοπροσωπούν λογαριασμούς δημοφιλών ανταποκριτών ειδήσεων και πηγών. Στο αποκορύφωμα της αγοράς FUD τον Μάιο-Ιούνιο, αυτό έγινε αρκετά ζήτημα καθώς αρκετά Twitter handles που ακολουθήθηκαν κυρίως για να προσφέρουν inside δεδομένα άρχισαν να στέλνουν tweets με ψεύτικες ειδήσεις παντού.

Η τιμή του Bitcoin έχει γίνει πιο ανθεκτική στα φουσκώματα που σχετίζονται με τις ειδήσεις με την πάροδο του χρόνου και ακόμη και η αποκάλυψη για το ότι η SpaceX διατηρεί το Bitcoin στον ισολογισμό του δεν άντλησε την τιμή του BTC.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Prashant Jha

Article: https://coingape.com/bitcoin-btc-price-falls-8-as-amazon-denies-bitcoin-payment-plans/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)