Η Goldman Sachs λέει ότι οι πλούσιοι πελάτες στρέφονται σε Crypto

Η επενδυτική τράπεζα Goldman Sachs ανέφερε τα αποτελέσματα από μια έρευνα σχετικών οικογενειακών γραφείων, διαπιστώνοντας ότι περισσότεροι από τους μισούς ερωτηθέντες είχαν ήδη επενδύσει ή ενδιαφέρονται να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα.

Τα οικογενειακά γραφεία μετατρέπονται σε Crypto
Τα οικογενειακά γραφεία, οι εταιρείες που διαχειρίζονται τον πλούτο των πλουσιότερων οικογενειών του κόσμου, αναζητούν όλο και περισσότερο να επενδύουν σε κρυπτονομίσματα.

Σύμφωνα με το Bloomberg News, η Goldman Sachs ερεύνησε τα συνδεδεμένα οικογενειακά γραφεία της και διαπίστωσε ότι το 15% των εταιρειών είχε ήδη επενδύσει σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία, με ένα επιπλέον 45% να δηλώνει ότι ενδιαφέρονται να εξερευνήσουν τις επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Η έρευνα της Goldman περιελάμβανε απαντήσεις από περισσότερους από 150 πελάτες παγκοσμίως. Από τα γραφεία που δραστηριοποιείται η τράπεζα, το 22% διαχειρίζεται περιουσιακά στοιχεία συνολικού ύψους 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων και άνω και το 45% επιβλέπει περιουσιακά στοιχεία μεταξύ 1 δισεκατομμυρίου και 4,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Για όσους ενδιαφέρονται να διαφοροποιηθούν με τα κρυπτονομίσματα, ο «υψηλότερος πληθωρισμός, τα παρατεταμένα χαμηλά ποσοστά και άλλες μακροοικονομικές εξελίξεις» ήταν οι κύριοι λόγοι που δηλώθηκαν.

Η Meena Flynn, συν-επικεφαλής της Private Wealth Management της Goldman Sachs, σχολίασε το ενδιαφέρον των οικογενειακών γραφείων για τα crypto περιουσιακά στοιχεία, δηλώνοντας:

“Υπάρχουν πολλοί που πιστεύουν ότι αυτή η τεχνολογία θα είναι τόσο σημαντική όσο το Διαδίκτυο από άποψη απόδοσης και παραγωγικότητας.”

Το ενδιαφέρον για ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία από τα οικογενειακά γραφεία αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης τάσης μεγάλων χρημάτων που βλέπουν επενδύσεις σε crypto. Τον Μάιο, η Goldman Sachs άνοιξε ξανά το γραφείο συναλλαγών crypto λόγω του ανανεωμένου ενδιαφέροντος για περιουσιακά στοιχεία crypto και παράγωγα από ιδρύματα. Έκτοτε, η τράπεζα έχει δημοσιεύσει αρκετές bullish αναφορές που σκιαγραφούν τις δυνατότητες των κρυπτονομισμάτων, αναφέροντας συγκεκριμένα την Ethereum ότι έχει το «υψηλότερο δυναμικό πραγματικής χρήσης».

Άλλες τράπεζες επενδύσεων είναι επίσης αισιόδοξες για τις μακροπρόθεσμες προοπτικές των κρυπτονομισμάτων. Ένας αναλυτής της JPMorgan δήλωσε τον Απρίλιο ότι η αύξηση των θεσμικών επενδύσεων μπορεί να δει ότι το Bitcoin έφτασε τον στόχο τιμών της τράπεζας στα 130.000 $.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Timothy Craig

Article: https://cryptobriefing.com/goldman-sachs-says-rich-clients-are-turning-crypto/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)