Bitcoin: Τι πρέπει να γνωρίζετε για την τελευταία κίνηση αυτών των παραγόντων της αγοράς

Με την πτώση του Bitcoin κατά 7,25% την περασμένη εβδομάδα, ένα επίμονο πτωτικό συναίσθημα θόλωσε τον χώρο των crypto. Ωστόσο, δεν ήταν καθόλου άσχημα νέα για τους επενδυτές, καθώς πολλοί συμμετείχαν σε κερδοσκοπικές δραστηριότητες για να αξιοποιήσουν την πτωτική δυναμική του BTC.

Οι μετρήσεις εντός της αλυσίδας για την περασμένη εβδομάδα έδειξαν αύξηση της κερδοφορίας και την επιστροφή της δραστηριότητας από μακροχρόνιους κατόχους που φάνηκαν να πιστεύουν στην «πώληση της πτώσης». Ενώ τα σημάδια ανάκαμψης είναι δύσκολο να απομονωθούν μέσω της δραστηριότητας στην αλυσίδα, μερικές από αυτές τις μετρήσεις έδειξαν την επερχόμενη αστάθεια των τιμών όταν εξετάζεται από ιστορική άποψη.

Πρώτα απ ‘όλα, σύμφωνα με το συνημμένο γράφημα, παρατηρήθηκε αύξηση του όγκου του BTC που μεταφέρεται σε γνωστά πορτοφόλια κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι του αισθήματος των κατόχων να εξασθενεί, με αποτέλεσμα την αύξηση της πίεσης από πλευράς πώλησης. Αυτό οδήγησε επίσης σε αύξηση της συνολικής προσφοράς BTC που διατίθεται στα χρηματιστήρια, η οποία αυξήθηκε κατά 0,14% στις 17 Ιουλίου. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι την ώρα της γραφής, το BTC είχε πέσει κάτω από το επίπεδο των 30.000 $ στα γραφήματα.

Το πιο σημαντικό, άφησε ένα αντίκτυπο στο Network Realized Profit / Loss (NPL) του Bitcoin, το οποίο είναι η διαφορά μεταξύ του κόστους του BTC κατά την απόκτηση και της τιμής πώλησης. Η μέτρηση έφτασε στο υψηλότερο τεσσάρων μηνών κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, πριν από την οποία ήταν σε μεγάλο βαθμό στην αρνητική πλευρά από τότε που το BTC μπήκε στη φάση διόρθωσης τον Μάιο.

Αυτό ήταν ένα σημάδι ότι τα coins που μετακινήθηκαν στο δίκτυο κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου πωλήθηκαν με σημαντικό κέρδος.

Τέλος, όπως φαίνεται στο συνημμένο γράφημα, παρατηρήθηκε επίσης μια τεράστια αύξηση 6 μηνών στο Age Consumed του BTC. Αυτό σήμαινε ότι τα νομίσματα που μεταφέρθηκαν το Σάββατο ήταν αδρανή για μεγάλο χρονικό διάστημα, αναμφισβήτητα για πάνω από 3 έως 5 χρόνια.

Παρόλο που αυτές οι μετρήσεις ενδέχεται να μην έχουν σημαντικό αντίκτυπο στη δράση τιμών του βασιλιά των νομισμάτων, μπορεί να είναι ένδειξη της αυξανόμενης ανησυχίας που αισθάνονται οι επενδυτές λόγω αυτής της εκτεταμένης φάσης κυμαινόμενων και φόβων για περαιτέρω διόρθωση μεταξύ των κατόχων.

Θα πρέπει επίσης να σημειωθεί ότι οι μετρήσεις κοινωνικής δικτύωσης ενδέχεται να ήταν επακόλουθες για αυτήν την πώληση ή να είναι απλώς ενδεικτικές των μεγαλύτερων συναισθημάτων που επικρατούν στην αγορά. Σύμφωνα με την Santiment, για παράδειγμα, η σχετική κοινωνική κυριαρχία του BTC (RSD) που συγκρίνει τις αναφορές της BTC στα κοινωνικά μέσα με τα άλματα επίσης μειώθηκε κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου. Αυξήθηκε από 80,5% τον Ιούνιο στο 55,5% την περασμένη εβδομάδα, σηματοδοτώντας ότι οι κορυφαίοι άλλοι όπως το ETH και το ADA κερδίζουν έδαφος ενώ οι επενδυτές έγιναν απαθείς για το BTC.

Αυτό τονίστηκε επίσης στη μέση διάθεση χιλιάδων μηνυμάτων που σχετίζονται με το BTC που βρέθηκαν σε crypto μέσα, παρουσιάζοντας μια προοδευτικά πτωτική στάση σκέψης τον περασμένο μήνα. Ακόμη και αναφορές για «bear» και «bearish» άρχισαν να κερδίζουν τόπο, δείχνοντας περαιτέρω ένα πολύ φοβισμένο περιβάλλον.

Ωστόσο, αυτό δεν δείχνει απαραίτητα την αρνητική εξέλιξη των τιμών, παρά τις πρόσφατες διορθώσεις, καθώς οι υψηλοί κοινωνικοί όγκοι στο παρελθόν δεν συσχετίστηκαν άμεσα με τις αυξήσεις των τιμών. Αντίθετα, οι αυξημένες αναφορές συχνά συνέπεσαν με τις διορθώσεις των τιμών, καθώς οι επενδυτές τείνουν να έχουν υπερβολικό ενθουσιασμό κοντά στις κορυφές της αγοράς, όπως αναφέρεται στην παρούσα έκθεση.

Ομοίως, μια υπερβολικά πτωτική ατμόσφαιρα ήταν πιο ευνοϊκή για την αύξηση των τιμών στο παρελθόν. Στην πραγματικότητα, τα τελευταία δύο χρόνια, πολλά από τα bouncebacks του BTC προέκυψαν από σε μεγάλο βαθμό πτωτική ατμόσφαιρα όπου το συναίσθημα των επενδυτών ήταν πραγματικά μειωμένο.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:

Published: https://ambcrypto.com/bitcoin-what-you-should-know-about-these-market-players-latest-move/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)