Η Γερμανική Neobank N26 σχεδιάζει να ενεργοποιήσει τις αγορές Bitcoin

Η κίνηση έρχεται αν και ο συνιδρυτής του N26 Valentin Stalf δεν είναι ακριβώς οπαδός του Bitcoin, όπως αναφέρει το γερμανικό χρηματοοικονομικό περιοδικό Finance FWD. Ωστόσο, “οι πελάτες θέλουν κρυπτονομίσματα”, ανέφερε στις αρχές του τρέχοντος έτους.

Για να καταστεί δυνατή η δυνατότητα Bitcoin, η N26 φέρεται να συνεργάζεται με έναν ανώνυμο συνεργάτη στη Σερβία, όπου “μια ομάδα 40 ατόμων συνεργάζεται με την παγκόσμια ομάδα προϊόντων και τεχνολογίας της N26”, σύμφωνα με εκπρόσωπο.

Οι εξελίξεις δείχνουν μια αλλαγή στη στάση του N26 έναντι του Bitcoin, καθώς μέχρι πρόσφατα, οι όροι και οι προϋποθέσεις του περιλάμβαναν μια ενότητα που σημειώνει ότι οι συναλλαγές κρυπτονομισμάτων θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε κλείσιμο λογαριασμού. Μόνο το 2020, οι χρήστες N26 μοιράστηκαν σχετικές εμπειρίες στο Bitcointalk.

Η πλατφόρμα trading που η τράπεζα αμφισβητεί να ξεκινήσει το 2022 θα διαθέτει επιλογές διαπραγμάτευσης μετοχών. Το αν θα περιλαμβάνει ζεύγη trading κρυπτονομισμάτων δεν είναι σαφές.

Τα Neobanks έχουν σημειώσει αύξηση της δημοτικότητας τους τα τελευταία χρόνια. Η ίδια η N26 έχει φτάσει την αξία των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων από την έναρξη της λειτουργίας της το 2013. Ιδιαίτερα το νεότερο κοινό τείνει να έλκει προς τις νέες τράπεζες, συχνά λόγω της δυνατότητας ανοίγματος και διαχείρισης ενός τραπεζικού λογαριασμού εντελώς διαδικτυακά. Πολλές neobanks παρέχουν επιπλέον προσφορές σε συνεργασία με δημοφιλείς μάρκες και πρόσθετα προνόμια, όπως επιστροφή μετρητών και ασφάλειες ταξιδιού ή τηλεφώνου, εξυπηρετώντας ένα νεαρό και κινητό πλήθος.

Η εταιρεία έρευνας αγοράς Grand View Research εκτιμά ότι οι neobanks θα αποκτήσουν μέγεθος αγοράς άνω των 722,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων έως το 2028. Το 2020, το παγκόσμιο μέγεθος αγοράς neobank ανήλθε σε περίπου 47,1 δισεκατομμύρια δολάρια.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Thomas M.

Published: https://www.btctimes.com/news/german-neobank-n26-to-enable-bitcoin-purchases?fbclid=IwAR3puz_TkuixrHVhj3OOEH1FMo5GC-VQuipoXVOwYNZY4PFFYDx0qC69C0o

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)