Παγκόσμια υιοθέτηση: Το Μεξικό και η Αργεντινή φλερτάρουν με νόμο για το Bitcoin

Ο δρόμος προς την υιοθέτηση παγκοσμίως ξεκινά με ένα βήμα. Το Ελ Σαλβαδόρ το πήρε με τον νόμο τους για το Bitcoin. Μετά την ανακοίνωσή τους, κάθε χώρα στην περιοχή φαίνεται να δοκιμάζει τα νερά με τον δικό της τρόπο. Και τώρα είναι η σειρά του Μεξικού και της Αργεντινής. Αν πάρουμε την Πορτογαλική Βραζιλία, αυτές οι δύο είναι οι μεγαλύτερες αγορές στην Ισπανική Λατινική Αμερική. Και οι δύο φλερτάρουν με Bitcoin και altcoins με μεγάλο τρόπο.

Θα παρουσιάσει ένας Μεξικανός πολιτικός μια πρόταση νόμου για το Bitcoin στο συνέδριο Talent Land;
Το συνέδριο βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι στιγμής δεν έχει ανακοινωθεί. Η φήμη παραμένει ανεξάρτητα. Τι υπάρχει στον συγκεκριμένο νόμο για το Bitcoin; Δεν γνωρίζουν σίγουρα πολλοί άνθρωποι. Ωστόσο, η Διευθύντρια Τεχνολογικών και Οικονομικών Διεθνών Υποθέσεων του Ελ Σαλβαδόρ, Mónica Taher, πήγε στο συνέδριο και απλώς είπε ότι θα έρθει ένας μεξικανικός νόμος για το Bitcoin.

Αναφέρει την Indira Kempis, γυναίκα του Κογκρέσου για την πολιτεία Nuevo León. Η ομιλία της στο συνέδριο Talent Land πραγματοποιήθηκε στις 6 Ιουνίου και είπε:

Λέγεται ότι η εξέλιξη του Διαδικτύου είναι κρυπτονομίσματα και blockchain, αλλά εμείς (Μεξικό) δεν είχαμε καν τη συζήτηση. Πρέπει να φτάσει μέχρι τη νομοθετική εξουσία του Μεξικού ή στην εκτελεστική εξουσία για να γνωρίζουμε ακριβώς τι μπορούμε να κάνουμε. “

Η βουλευτής Kempis πιστεύει ότι το Μεξικάνικο κράτος πρέπει να αναλάβει την πρόκληση που είναι το Bitcoin, όχι ως ελεγκτική οντότητα, αλλά ως ρυθμιστική αρχή. Όσον αφορά τις πραγματικές δυνατότητες που μπορεί να συμβεί, παρατήρησε ότι σχεδόν το ήμισυ του πληθυσμού της χώρας της δεν έχει πρόσβαση σε τραπεζικές υπηρεσίες, γεγονός που τους βάζει σε κατάσταση παρόμοια με το Ελ Σαλβαδόρ.

“Πότε θα σταματήσει η México να υστερεί ψηφιακά και να αντιμετωπίσει τα προβλήματά της; Γιατί το Ελ Σαλβαδόρ, που έχει ορισμένες προϋποθέσεις και όχι το Μεξικό που έχει παρόμοιες συνθήκες; “

Η γυναίκα του Κογκρέσου με τα μάτια λέιζερ έχει νόημα, αλλά, παίρνει έναν νόμο για το Bitcoin στο Μεξικό Κογκρέσο; Δεν είπε. Ωστόσο, ο μεγάλος τελικός του συνεδρίου είναι αύριο.

BTCUSD price chart for 07/08/2021

Πρόταση για τη νομιμοποίηση της πληρωμής μισθών σε Crypto που εισήχθη στην Αργεντινή
Ένας Αργεντινός Κογκρέσος, José Luis Ramón από τη Mendoza, παρουσίασε ένα νομοσχέδιο που θα επέτρεπε στους υπαλλήλους και τους ελεύθερους επαγγελματίες να λαμβάνουν τους μισθούς τους σε κρυπτονομίσματα. Αυτό είναι σωστό, κρυπτονομίσματα και όχι μόνο Bitcoin. Η Nasdaq παραθέτει το Twitter του Ramón:

Σύμφωνα με τον Ramón, η ιδέα πίσω από το έργο του είναι ότι «οι Αργεντινοί μπορούν να ενισχύσουν την αυτονομία τους και να διατηρήσουν την αγοραστική δύναμη των αποδοχών τους».

Η Αργεντινή βλέπει σήμερα το γηγενές πέσο της να υποφέρει από πληθωρισμό 50% ετησίως.
“Αυτή η πρωτοβουλία προκύπτει από την ανάγκη προώθησης μεγαλύτερης αυτονομίας και διακυβέρνησης του μισθού, χωρίς αυτό να συνεπάγεται απώλεια δικαιωμάτων ή έκθεση σε καταστάσεις κατάχρησης στο πλαίσιο της εργασιακής σχέσης.”

Η τοπική εφημερίδα Cronista πήρε μέρος του πραγματικού κειμένου που παρουσιάστηκε στο Κογκρέσο και έγραφε:

Το νομοσχέδιο «εκτός από την ενίσχυση της αυτονομίας των εργαζομένων και των ελεύθερων επαγγελματιών, προσφέρει έναν σύγχρονο μηχανισμό για τη διατήρηση της αγοραστικής δύναμης των μισθών τους χωρίς να συνεπάγεται μετατροπή νομίσματος, καθώς ο νόμος του 27.541 φαίνεται να αποθαρρύνει»

Εάν περάσει το νομοσχέδιο, η Αργεντινή θα γίνει μηδενική σε άλλο πείραμα. Το Ελ Σαλβαδόρ υιοθέτησε το πρότυπο Bitcoin, ο νόμος είναι μόνο Bitcoin και σύμφωνα με τον Πρόεδρο Μπάκελε, θα παραμείνει έτσι. Ο  José Luis Ramón παίζει με τη φωτιά εισάγοντας τους Altcoins στο μείγμα.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  Eduardo Próspero

Published: https://bitcoinist.com/worldwide-adoption-mexico-and-argentina-flirt-with-bitcoin-law/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)