Η Visa συνεργάζεται με 50 Crypto πλατφόρμες σε προγράμματα καρτών

  • Ενώ αυξάνεται το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την κατοχή περιουσιακών στοιχείων κρύπτο, ο αριθμός των εμπόρων που δέχονται απευθείας πληρωμές σε blockchains παραμένει μικρός
  • Οι εταιρικές σχέσεις έρχονται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές γίνονται αυστηρά με τα ανταλλακτήρια και τις ράμπες, λόγω του ξεπλύματος χρημάτων και άλλων ανησυχιών

Οι καταναλωτές ξόδεψαν κρύπτο αξίας άνω του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων σε αγαθά και υπηρεσίες μέσω των καρτών που συνδέονται με τα κρύπτο της Visa κατά το πρώτο εξάμηνο του 2021, ανέφερε πρόσφατα η Visa. Η εταιρεία συνεργάζεται με 50 πλατφόρμες κρύπτο σε προγράμματα καρτών που επιτρέπουν στους χρήστες να μετατρέπουν και να ξοδεύουν ψηφιακό νόμισμα σε 70 εκατομμύρια εμπόρους.

Η αξία των περιουσιακών στοιχείων κρύπτο που διατηρούνται σε ρυθμιζόμενα ψηφιακά πορτοφόλια έχει φτάσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια και μια κάρτα Visa είναι ένας από τους απλούστερους τρόπους για να δαπανήσετε κρύπτο, δήλωσε η εταιρεία σε πρόσφατη δημοσίευση στο blog.

Ο Cuy Sheffield, επικεφαλής crypto της Visa, δήλωσε ότι η μεγάλη πλειοψηφία των συνεργατών της πλατφόρμας crypto της εταιρείας έρχονται μέσω του προγράμματος Fintech Fast Track της Visa, το οποίο παρέχει πρόσβαση σε ένα δίκτυο συνεργατών ενεργοποίησης και κίνητρα εκκίνησης για την έναρξη και επέκταση προγραμμάτων καρτών. Το ένα τέταρτο των εταιρειών στο πρόγραμμα Fast Track της Βόρειας Αμερικής της Visa εργάζονται επί του παρόντος για την έκδοση καρτών που συνδέονται με κρύπτο, πρόσθεσε.

Τον Μάρτιο, η Visa ανακοίνωσε τη χρήση του USDC, ενός stablecoin που υποστηρίζεται από το δολάριο ΗΠΑ, για να διευθετήσει μια συναλλαγή με τη Visa μέσω του blockchain ethereum.

«Βλέπουμε πορτοφόλια και κρύπτο νεο-τράπεζες να κατασκευάζουν προϊόντα πληρωμών εξ ολοκλήρου με ψηφιακό νόμισμα και θέλουμε να συναντήσουμε αυτές τις εταιρείες όπου βρίσκονται», δήλωσε ο Sheffield στο Blockworks. «Η δυνατότητα πραγματοποίησης πληρωμών διακανονισμού στη Visa σε ψηφιακά νομίσματα θα μπορούσε να προσφέρει ουσιαστικά οφέλη και αποτελεσματικότητα, ειδικά για fintechs που διευθύνουν την επιχείρησή τους σε κρύπτο.

Τον Μάιο, έρευνα που δημοσίευσε ο ανταγωνιστής της Visa, Mastercard, διαπίστωσε ότι το 93% των ανθρώπων σε 18 παγκόσμιες αγορές δήλωσαν ότι θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσουν τουλάχιστον έναν αναδυόμενο τρόπο πληρωμής – όπως κρύπτο, βιομετρικά στοιχεία, χωρίς επαφή ή κωδικό QR – τον επόμενο χρόνο. Σύμφωνα με την έρευνα, το 71% των ανθρώπων δήλωσαν ότι αναμένουν να χρησιμοποιούν πληρωμές χωρίς μετρητά.

Συνολικά, το 40% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν κρυπτονομίσματα τον επόμενο χρόνο, πρόσθεσε η έκθεση, με τα δύο τρίτα των χιλιετηρίδων να συμφωνούν ότι είναι πιο ανοιχτά στη χρήση κρύπτο από ό, τι πριν από ένα χρόνο.

Νωρίτερα φέτος, η Gemini ανακοίνωσε ότι είχε κάνει την Mastercard το αποκλειστικό δίκτυο καρτών της κάρτας ανταμοιβής κρύπτο, με την οποία οι κάτοχοι καρτών κερδίζουν 3% πίσω στα κρύπτο της επιλογής τους. Η BlockFi παρουσίασε την πιστωτική κάρτα ανταμοιβής Visa για μια χούφτα από τους πελάτες της με έδρα στις ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.

Μια εξελισσόμενη εποχή
Ενώ το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την κατοχή περιουσιακών στοιχείων κρύπτο αυξάνεται, ο αριθμός των εμπόρων που είναι πρόθυμοι να δεχτούν άμεσα πληρωμές σε blockchains παραμένει μικρός, σημείωσε ο Sheffield. Η σύνδεση μιας κάρτας Visa με το υπόλοιπο κρύπτο προσθέτει τη δυνατότητα χρηματοδότησης αγορών και διαχείρισης των εξόδων αμέσως, υποστήριξε.

Οι προσπάθειες της Visa έρχονται καθώς οι ρυθμιστικές αρχές γίνονται πιο αυστηρά με τα ανταλλακτήρια και τις ράμπες λόγω της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και των know your customer. Η Barclays σταμάτησε πρόσφατα τους πελάτες της στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη μεταφορά χρημάτων στην Binance αφού η Αρχή Χρηματοοικονομικής Συμπεριφοράς προειδοποίησε ότι η θυγατρική εταιρεία Binance Markets Limited δεν επιτρέπεται να αναλαμβάνει οποιαδήποτε ρυθμιζόμενη δραστηριότητα στη χώρα.

«Η Visa ενεργεί επίσης εκ μέρους των εκδοτών καρτών και αυτοί οι εκδότες ενδέχεται να έχουν τις δικές τους ανεξάρτητες παραμέτρους κινδύνου», δήλωσε ο Michael Del Grosso, ερευνητής της Compass Point Research & Trading. «Η Barclays έκανε ανεξάρτητη δράση εναντίον της Binance, αλλά θα μπορούσατε εύκολα να δείτε είτε περισσότερους εκδότες να κάνουν παρόμοια κίνηση είτε τα δίκτυα καρτών να κινούνται επίσης σε αυτό.»

Η υποδομή για την υποστήριξη της λιανικής και της ευρύτερης τραπεζικής προσπάθειας συνεχίζεται.

Ξεχωριστά, η Εθνική Ταμειακή Μηχανή και η εταιρεία διαχείρισης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων NYDIG συνεργάστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα για να επιτρέψουν σε 650 τράπεζες και πιστωτικά σωματεία με έδρα τις ΗΠΑ να προσφέρουν υπηρεσίες συναλλαγών κρύπτο και αγορές bitcoin, ανέφερε προηγουμένως η Blockworks. Αυτό ακολούθησε μια ανακοίνωση της NYDIG και της Fiserv ότι θα συνεργαστούν για να βοηθήσουν τους καταναλωτές να εισάγουν bitcoin στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να περάσουν από εξωτερικό χρηματιστήριο.

Αν και όλες οι τράπεζες λιανικής των ΗΠΑ υπόκεινται σε αυστηρούς κανονισμούς, εξήγησε η Del Grosso, οι ενοποιήσεις μπορούν να οδηγήσουν σε διαφοροποίηση, όπως η ενοποίηση της USAA με το Coinbase για να επιτρέψουν στα μέλη να βλέπουν τα υπόλοιπα πορτοφολιών Coinbase.

«Μακροπρόθεσμα πιστεύω ότι οι εταιρείες που έχουν το μεγαλύτερο προβάδισμα από την πλευρά της λιανικής είναι οι αναδυόμενες εταιρείες fintechs και crypto που προσφέρουν ενδιαφέρον για το USDC και άλλα stable coins που υποστηρίζονται από fiat», δήλωσε ο Del Grosso. “Η πιστωτικές κάρτες επιβράβευσης με κρύπτο, οι οποίες θα μπορούσαν τελικά να αποτελούν απειλή για τις μεγαλύτερες τράπεζες.”

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ben Strack

Published: https://blockworks.co/visa-partners-with-50-crypto-platforms-on-card-programs/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)