Το νομοσχέδιο για τα Crypto στην Ινδία τελικά είναι έτοιμο: Υπουργός Οικονομικών

Ο πολυαναμενόμενος νέος νόμος της Ινδίας για τους κανονισμούς κρυπτονομισμάτων θα συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνόδου του κοινοβουλίου των μουσώνων.

Η αναμονή τελείωσε: Οι Ινδοί βουλευτές θα συζητήσουν τα κρυπτονομίσματα τον Ιούλιο
Σύμφωνα με τη συνέντευξη, η υπουργός Οικονομικών της Ινδίας, Nirmala Sitharaman, έδωσε σε ένα τοπικό μέσο μαζικής ενημέρωσης The Hindu, το νομοσχέδιο κρυπτονομισμάτων της Ινδίας είναι τελικά έτοιμο μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς.

Τόνισε ότι οι θέσεις των βασικών παραγόντων της αγοράς ελήφθησαν υπόψη κατά την προετοιμασία αυτού του νομοσχεδίου. Σύμφωνα με αυτήν, πιθανότατα θα εγκριθούν σύντομα νέα στοιχεία ρυθμιστικού πλαισίου:

Από την πλευρά μας, νομίζω ότι μία ή δύο ενδείξεις που έδωσα είναι ότι τουλάχιστον για τα fintech, πειράματα και πιλοτικά έργα θα είναι διαθέσιμο ένα παράθυρο. Το Υπουργικό Συμβούλιο θα πρέπει να λάβει απόφαση.

Αυτό το νομοσχέδιο είχε συμπεριληφθεί στην ημερήσια διάταξη της συνόδου προϋπολογισμού του Κοινοβουλίου τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, αλλά αυτή η σύνοδος συντομεύτηκε λόγω εθνικών περιορισμών.

Κυρίως, οι ειδικοί του κλάδου αναμένουν νέους κανονισμούς σχετικά με το ψηφιακό νόμισμα της κεντρικής τράπεζας (CBDC, «ψηφιακή ρουπία») και πιθανή απαγόρευση των ιδιωτικών κρυπτονομισμάτων.

«Βαθμονομημένη» προσέγγιση στα crypto
Η Ινδία είναι γνωστή για την ασαφή θέση της στα crypto. Ενώ η δρακόντεια «απαγόρευση κρυπτονομισμάτων» έχει αρθεί, η Reserve Bank of India (RBI) εξακολουθεί να εμποδίζει όλες τις τράπεζες της χώρας να παρέχουν υπηρεσίες σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Ως αποτέλεσμα, οι πλατφόρμες με έδρα την Ινδία δεν μπορούν να δέχονται πληρωμές σε ρουπίες Ινδίας.

Τα κρυπτονομίσματα έχουν αποκτήσει αξιοσημείωτη δημοτικότητα στην Ινδία: η χώρα έχει δώσει την προέλευση σε πολλά παγκοσμίως αναγνωρισμένα έργα όπως το Polygon (πρώην Matic), τη πλατφόρμα κλιμάκωσης L2 και το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων WazirX.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  Vladislav Sopov

Published: https://u.today/crypto-bill-in-india-finally-ready-finance-minister

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)