Νομοθέτης της Αργεντινής παρουσιάζει νομοσχέδιο που επιτρέπει στους εργαζομένους να λαμβάνουν μισθό σε κρυπτονομισμάτα

Έχει εισαχθεί νομοσχέδιο στην Αργεντινή που επιτρέπει στους εργαζομένους να λαμβάνουν τους μισθούς τους σε κρυπτονομίσματα. Εξήγησε ότι η ιδέα είναι ότι οι εργαζόμενοι «μπορούν να ενισχύσουν την αυτονομία τους και να διατηρήσουν την αγοραστική δύναμη των αποδοχών τους».

Ο εθνικός αναπληρωτής της Αργεντινής για την επαρχία Μεντόζα, Χοσέ Λουίς Ραμόν, έγραψε στο Twitter ότι έχει εισαγάγει ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στους εργαζόμενους να πληρώνονται σε bitcoin. Έγραψε, όπως μεταφράστηκε από την Google:

Παρουσίασα ένα νομοσχέδιο, ώστε οι ανεξάρτητοι εργαζόμενοι… να έχουν την επιλογή να λάβουν τον πλήρη ή μερικό μισθό τους σε κρυπτονομίσματα.

Πρόσθεσε: «Η ιδέα είναι ότι μπορούν να ενισχύσουν την αυτονομία τους και να διατηρήσουν την αγοραστική δύναμη της αμοιβής τους».

Ο Αργεντινός νομοθέτης είπε ότι τα κρυπτονομίσματα “χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό, λόγω των πλεονεκτημάτων που προσφέρουν.”

Ο αναπληρωτής σημείωσε ότι «Αυτό το έργο γεννήθηκε από τη συμμετοχή μας στο φόρουμ Knowledge Economy πριν από μερικά χρόνια, όπου είδαμε την ανάγκη επίλυσης ορισμένων προβλημάτων.»

Μετά το Ελ Σαλβαδόρ που έκανε νόμιμο χρήμα το bitcoin, ο αναπληρωτής της Αργεντινής Francisco Sánchez έθεσε προσωρινά τα μάτια λέιζερ στην εικόνα του προφίλ του, γράφοντας: «Δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά έτσι είναι.»

Η υιοθέτηση κρυπτονομισμάτων αυξάνεται στην Αργεντινή. Τον Μάιο, μια έκθεση διαπίστωσε ότι οι Αργεντινοί ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για bitcoin, ethereum και stablecoin. Ο διευθυντής του Ripio Juan José Méndez σχολίασε τότε ότι «Η πανδημία επιτάχυνε την υιοθέτηση πλατφορμών κρυπτονομισμάτων. Σήμερα έχουμε 1 εκατομμύριο χρήστες στην Αργεντινή όταν στις αρχές του 2020 είχαμε 400 χιλιάδες, και είναι ένας αριθμός που αυξάνεται κάθε μήνα. »

Μια έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Αργεντινή πέρυσι έδειξε ότι το 73,4% των συμμετεχόντων θεώρησε ότι στο τρέχον οικονομικό σενάριο, τα κρυπτονομίσματα είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να εξοικονομήσουν και να προστατεύσουν τα χρήματά τους.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Kevin Helms

Published: https://news.bitcoin.com/argentine-lawmaker-presents-bill-enabling-workers-to-receive-salary-in-cryptocurrency/?fbclid=IwAR39KFqNSutumTIUkjy3qqR-isdPQmtH0Sa6dnZeZICrDi77RO13AcEJvrk

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)