Η FinCEN προσλαμβάνει τον πρώτο επικεφαλής σύμβουλο ψηφιακών νομισμάτων

Ο Αναπληρωτής Διευθυντής της FinCEN, το αμερικανικό γραφείο για οικονομική απάτη, έχει διορίσει για δύο νέες θέσεις, συμπεριλαμβανομένου ενός Επικεφαλής Σύμβουλου Ψηφιακού Νομίσματος.

H FinCEN δίνει προτεραιότητα στο Crypto
Το Δίκτυο Επιβολής Οικονομικών Εγκλημάτων των ΗΠΑ (FinCEN) διόρισε την Michele Korver ως τον πρώτο επικεφαλής Σύμβουλο Ψηφιακών Νομισμάτων.

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου, η κα Korver θα υπηρετήσει το πρακτορείο για να προωθήσει τον «ηγετικό ρόλο της FinCEN στον χώρο του ψηφιακού νομίσματος» και «να μετριάσει τις παράνομες οικονομικές πρακτικές και την εκμετάλλευση».

Οι επενδυτές Crypto εξοικειωμένοι με την κυρία Krover την γνωρίζουν ως το αυστηρό δικαστικό προσωπικό που ηγήθηκε υποθέσεων κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες από το 2013. Από το Υπουργείο Δικαιοσύνης έως το Υπουργείο Οικονομικών σε μια ειδική Χρηματοοικονομική Ομάδα για την οικονομική σταθερότητα, η κυρία Korver εργάστηκε με διάφορες κυβερνητικές υπηρεσίες, συμβουλεύοντας εισαγγελείς και νομοθέτες για θέματα ψηφιακού νομίσματος. Ένα από τα μεγαλύτερα επιτεύγματά της στον χώρο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων είναι η ανάπτυξη της «πολιτικής και νομοθεσίας κατάσχεσης κρυπτονομισμάτων».

Ο Michael Mosier, Αναπληρωτής Διευθυντής της FinCEN, δήλωσε στο δελτίο τύπου:

«Η Michele φέρνει πληθώρα εμπειριών σε ψηφιακά νομίσματα και θα είναι ένας τεράστιος ηγέτης στις συντονισμένες προσπάθειες για τη μεγιστοποίηση της συμβολής της FinCEN στο καινοτόμο δυναμικό οικονομικής επέκτασης των ευκαιριών, ελαχιστοποιώντας παράλληλα τον παράνομο χρηματοοικονομικό κίνδυνο».

Ο Mosier διόρισε τη Jayna Desai ως την πρώτη διευθυντή στρατηγικών επικοινωνιών της FinCEN.

Τον Δεκέμβριο του 2020, υπό τη διοίκηση του Trump, η τελευταία νομοθετική πρόταση της FinCEN ήταν η προσθήκη υποχρεωτικών διαδικασιών know your customer για πορτοφόλια που φιλοξενούνται. Η πρόταση αντιμετωπίστηκε με αντίσταση από την κοινότητα κρυπτονομισμάτων και αργότερα πάγωσε μετά το διορισμό του προέδρου Μπάιντεν.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Nivesh Rustgi

Published: https://cryptobriefing.com/fincen-hires-first-digital-currency-advisor/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)