Το πρώτο νομικό DAO της Αμερικής εγκρίθηκε στο Ουαϊόμινγκ

Εν συντομία

  • Το American CryptoFed DAO, το οποίο χρησιμοποιεί την πλατφόρμα blockchain EOS, είναι το πρώτο DAO που έλαβε έγκριση στο Wyoming.
  • Το Ουαϊόμινγκ εισήγαγε νόμο που παρέχει νομικό καθεστώς στους DAO την 1η Ιουλίου.

Το Ουαϊόμινγκ – το πρώτο κράτος των ΗΠΑ που παραχώρησε ναύλωση σε μια τράπεζα κρυπτονομίσματος – ενέκρινε νομικό καθεστώς για έναν αποκεντρωμένο αυτόνομο οργανισμό (DAO), το American CryptoFed DAO, σύμφωνα με ανακοίνωση την Κυριακή. Ο οργανισμός, ο οποίος έχει αποστολή να εισαγάγει ένα νέο νομισματικό σύστημα, γίνεται πλέον το πρώτο νομικά αναγνωρισμένο DAO στις ΗΠΑ.

Έγινε αφού οι νομοθέτες του Ουαϊόμινγκ ψήφισαν τον Μάρτιο για να περάσουν ένα νομοσχέδιο που επιτρέπει στους DAO να είναι επίσημα εγγεγραμμένοι στο κράτος. Ο νόμος παρέχει σε αυτές τις οντότητες – που διέπονται από smart contracts και απαλλάσσονται από την ιεραρχική δομή ελέγχου που παρατηρείται στις παραδοσιακές εταιρείες – τα ίδια δικαιώματα με μια εταιρεία περιορισμένης ευθύνης. Το νομοσχέδιο τέθηκε σε ισχύ την 1η Ιουλίου 2021.

Η νομοθεσία καθιστά ευκολότερη και φθηνότερη τη δημιουργία ενός DAO και τη νομιμότητα σε πολλά έργα κρυπτονομισμάτων, δήλωσε ο Aaron Wright, καθηγητής στο Cardozo Law School στη Νέα Υόρκη και ο ιδρυτής του DAO τον Μάρτιο. Επιτρέπει στους DAO να ιδρύσουν εταιρείες περιορισμένης ευθύνης (LLC) σύμφωνα με ορισμένες προϋποθέσεις – μια επαναστατική ιδέα σε έναν νομικό κόσμο όπου κάθε οργανισμός θεωρείται ότι διαχειρίζεται τουλάχιστον ένα άτομο.

Οι φιλοδοξίες του Wyoming για τα κρυπτονομίσματα
Ο νόμος DAO σταθεροποιεί επίσης τη φήμη του Ουαϊόμινγκ ως το πιο φιλικό προς τα κρυπτονομίσματα κράτος των ΗΠΑ πέρυσι, ήταν η πρώτη στις ΗΠΑ που εξέδωσε κρατικό χάρτη για τράπεζες κρυπτονομισμάτων και έχει ήδη χορηγήσει άδεια για δύο: Kraken και Avanti.

Marian Orr, CEO of the American CryptoFed DAO

«Το Wyoming είναι η κορυφαίο αρμόδιο γραφείο ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στις ΗΠΑ και τώρα, με αυτόν τον νόμο DAO, Το Wyoming είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο αρμόδιο γραφείο blockchain στον κόσμο», δήλωσε η Marian Orr, Διευθύνων Σύμβουλος του American CryptoFed DAO, σε δελτίο τύπου που συνοδεύει την ανακοίνωση. .

Η Όρρ, που είναι επίσης Δήμαρχος της πόλης Τσεγιέν, είπε ότι με τον καιρό, ο ρόλος της ως Διευθύνων Σύμβουλος θα καταστεί άνευ αντικειμένου, καθώς οι αποφάσεις θα λαμβάνονται με βάση τις ψήφους των κατόχων tokens του DAO.

Το DAO δηλώνει ότι αποστολή του είναι να δημιουργήσει ένα νέο νομισματικό σύστημα με συναλλαγές χωρίς χρέωση, μέσω του εγγενούς αλγοριθμικού σταθερού διακριτικού του, το Ducat. Με το νομικό καθεστώς του πλέον εξασφαλισμένο, «η δημιουργία ενός πραγματικού ψηφιακού νομίσματος με μαζική αποδοχή είναι πλέον δυνατή», δήλωσε ο Orr.

Το Ducat και το διακριτικό διακυβέρνησης της CryptoFed, Locke, θα εκδοθούν σύμφωνα με τους ορισμούς των συμβόλων στην πρόταση 2.0 του Token Safe Harbour που περιγράφεται από τον Επίτροπο της SEC Hester Pierce, σύμφωνα με το American CryptoFed DAO.

Η πρόταση προτείνει μια περίοδο χάριτος τριών ετών προτού οι προγραμματιστές υπαχθούν στους ισχύοντες νόμους περί κινητών αξιών. Αυτό θα επέτρεπε χρόνο για ένα έργο να διαμορφωθεί, να εξελιχθεί και να γίνει «επαρκώς αποκεντρωμένο» – με τον ίδιο τρόπο που ο πρώην διευθυντής της SEC William Hinman περιέγραψε τo Ethereum στο σκεπτικό του ότι δεν θεωρούσε το περιουσιακό στοιχείο ως ασφάλεια.

Ωστόσο, για να επιτευχθεί η επεκτασιμότητα και η ασφάλεια που απαιτείται από την ομάδα, το CryptoFed βασίζεται στο πρωτόκολλο EOS, αντί του Ethereum – το οποίο συνηθέστερα σχετίζεται με DAO.

«Για να δημιουργήσουμε ένα οικονομικό προϊόν εταιρικού επιπέδου χρησιμοποιώντας blockchain με υψηλή επεκτασιμότητα, χαμηλή καθυστέρηση και μηδενική χρέωση συναλλαγής, η EOS ήταν η επιλογή μας», δήλωσε η ομάδα στο άρθρο τους, «Γιατί δημιουργήσαμε την επιχείρησή μας blockchain σε EOS αντί για Ethereum»

Ένα έργο που βασίζεται στην EOS και θα γίνει το πρώτο DAO της Αμερικής θα μπορούσε να αποδειχθεί αμφιλεγόμενο. Πέρυσι, κατατέθηκε μια κατηγορία από επενδυτές της EOS ισχυριζόμενοι ότι το blockchain ήταν «εξαιρετικά συγκεντρωτικό και δεν ήταν ανώτερο από τα άλλα blockchain που ήδη χρησιμοποιούνται». Τον περασμένο μήνα, οι προγραμματιστές της EOS πλήρωσαν 27 εκατομμύρια δολάρια για να διευθετήσουν τις απαιτήσεις τους.

Ίσως ο νέος νόμος θεωρείται καλύτερα ως ένα είδος γέφυρας μεταξύ του παραδοσιακού επιχειρηματικού κόσμου και του ήθους πολλών έργων blockchain, τα οποία προσπαθούν να αποκεντρώσουν τον έλεγχο.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Adriana Hamacher

Published: https://decrypt.co/75222/americas-first-dao-approved-in-wyoming?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)