Το έλλειμμα της κυβέρνησης των ΗΠΑ χτυπά 3 τρισεκατομμύρια δολάρια

Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών πρόκειται να δανειστεί 3 τρισεκατομμύρια δολάρια φέτος για να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της σύμφωνα με το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κογκρέσου (CBO).

Αυτό είναι σχεδόν το ίδιο με το σύνολο των εσόδων τους από τις φορολογικές εισπράξεις, καθώς αυξήθηκαν κατά άλλα 745 δισεκατομμύρια δολάρια από τις προβλέψεις αυτού του Φεβρουαρίου λόγω του Αμερικανικού Νόμου περί Διάσωσης του 2021.

Η κυβέρνηση πρόκειται να συνεχίσει να δανείζεται πάνω από 1 τρισεκατομμύριο δολάρια ετησίως, λέει η CBO, με μέσο όρο 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια από το 2022 έως το 2031, ή συνολικά 12 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Η CBO δήλωσε ότι το δημόσιο χρέος ανέρχεται σήμερα σε 21 τρισεκατομμύρια δολάρια, αυξάνοντας τα στα 24 τρισεκατομμύρια δολάρια στο τέλος του 2021, με τη χρήση ενός πολύ περιοριστικού μέτρου, καθώς τα στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών θέτουν το δημόσιο χρέος πάνω από τα 28 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Ακόμη και με αυτό το περιοριστικό μέτρο, το δημόσιο χρέος θα φτάσει το 103% του ΑΕΠ στο τέλος του 2021, το οποίο είναι «περίπου το ίδιο με το ποσό που καταγράφηκε το 1946».

Government debt projections by CBO, July 2021

Προβλέψεις δημόσιου χρέους από την CBO, Ιούλιος 2021
Οι πληρωμές τόκων για αυτό το τεράστιο χρέος προβλέπεται να μειωθούν επειδή τα επιτόκια πλησιάζουν το μηδέν, αλλά μέχρι το τέλος της δεκαετίας η κυβέρνηση θα πληρώνει μόνο 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε τόκους.

Αναμένουν επίσης ότι η οικονομία θα αυξηθεί κατά 7,4% φέτος, ή 1,4 τρισεκατομμύρια δολάρια, και στη συνέχεια θα αυξηθεί κατά 2,8% ετησίως έως το 2025.

Έτσι, συνολικά, το χρέος και η ακαθάριστη εγχώρια παραγωγή θα αυξηθούν παράλληλα, έως το 2027 όταν το χρέος πρόκειται να αρχίσει να αυξάνεται ταχύτερα από την ακαθάριστη εγχώρια παραγωγή.

Αυτή η κατάσταση θα ήταν αποτελεσματική αφερεγγυότητα με αυτές τις προβλέψεις με βάση τους ισχύοντες νόμους, τους φόρους και τις δαπάνες, οι οποίες μπορούν να αλλάξουν.

Επισημαίνοντας ότι έχει αυξηθεί γρήγορα το χρέος, η CBO αναφέρει ότι ανήλθε στο 37% του ΑΕΠ το 2007, και εκτιμάται ότι θα φτάσει το 106% έως το τέλος της δεκαετίας, εάν το εκτιμώμενο επίπεδο ανάπτυξης σταματήσει και τα επιτόκια παραμένουν χαμηλά.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: trustnodes

Published: https://www.trustnodes.com/2021/07/02/us-government-deficit-hits-3-trillion

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)