Το USDC Stablecoin θα επεκτείνει σύντομα την προσέγγισή του σε 10 περισσότερα δίκτυα

Σύμφωνα με το Coindesk, σύντομα θα είναι διαθέσιμο στα «Avalanche, Celo, Flow, Hedera, Kava, Nervos, Polkadot, Stacks, Tezos και Tron». Αυτό θα φέρει το συνολικό αριθμό στα 14 δεδομένου ότι το USDC είναι ήδη λειτουργικό σε Ethereum, Algorand, Stellar και Solana.

Το μεγαλύτερο stablecoin, Tether ή USDT, διατίθεται μόνο σε 8 από αυτά. Επί του παρόντος, το stablecoin που χρησιμοποιείται περισσότερο είναι η έκδοση του USDT της Tron.

Έχοντας αυτό κατά νου, το CENTER είπε:

«Αναμένουμε ότι το USDC σε αυτές τις πλατφόρμες blockchain και πρωτόκολλα πολλαπλών αλυσίδων θα επιταχύνει περαιτέρω τη χρήση του ταχύτερα αναπτυσσόμενου νομίσματος ψηφιακού δολαρίου στον κόσμο»

Η κοινοπραξία που διαχειρίζεται το USDC, CENTER, είναι μια κοινοπραξία μεταξύ του Coinbase και του επεξεργαστή πληρωμών Circle. Οι πληροφορίες προέρχονται από, “ένα σχέδιο ανακοίνωσης από το διαχειριστή USDC CENTER που ελήφθη από την CoinDesk.”

USDC market cap for 06/30/2016 - TradingView

Τι είναι το USDC και πώς λειτουργεί;
Για αυτό, πρέπει να επιστρέψουμε στην ακαδημία. Η Coinzilla μας ενημερώνει:

Το USDC είναι ένα από τα ταχύτερα αναπτυσσόμενα σταθερά νομίσματα που συνδέονται 1 προς 1 στο Δολάριο ΗΠΑ.

Αυτό που είναι πιο αξιοσημείωτο είναι ότι η Circle, η εταιρεία που ανέπτυξε το stablecoin, κρατά στην πραγματικότητα το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την υποστήριξη του USDC σε κυκλοφορία.

Αυτό είναι σίγουρα ένα πλάνο στο USDT. Τα ελεγκτικά και νομικά ζητήματα του Tether αποτελούν θέμα διαμάχης στην κοινότητα κρυπτονομισμάτων εδώ και αρκετό καιρό. Μπορούν να υποστηρίξουν όλο το Tether που έχουν κόψει; Μια καυτή ερώτηση που είναι πιο δύσκολο να απαντηθεί από ό, τι νομίζετε.

Για ό,τι αξίζει, ο ανεξάρτητος έλεγχος του USDC τον Απρίλιο είναι δημόσιος και λέει:

Τα νομίσματα USD Coin (“USDC”) έχουν εκδοθεί και εκκρεμούν λιγότερα tokens που επιτρέπονται αλλά δεν έχουν εκδοθεί (218.807.037) και λιγότερα blacklisted tokens = 14.697.267.257 USDC

Τα δολάρια ΗΠΑ που διατηρούνται σε λογαριασμούς φύλαξης είναι τουλάχιστον ίσα ή μεγαλύτερα από τα διακριτικά USDC που εκκρεμούν κατά την ημερομηνία και ώρα αναφοράς.

Επιστροφή στην ακαδημία του Coinzilla, τα χαρακτηριστικά του stablecoin είναι:

Στην ουσία, το USD Coin είναι ένα διακριτικό ERC-20 που λειτουργεί μέσω του δικτύου Ethereum. Σήμερα, οι συναλλαγές USDC μπορούν επίσης να διευθετηθούν μέσω των υποδομών Algorand, Solana και Stellar.

Από την έναρξη του USDC 2.0, η διαδικασία πληρωμής απλοποιείται, ενώ τα gass fees καταβάλλονται απευθείας σε USDC.

Το Stablecoins υποτίθεται ότι κυβερνούν τις ΗΠΑ το 2021
Η επίσημη σχέση αγάπης μεταξύ της κυβέρνησης των ΗΠΑ και των stablecoins ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν ο Jeremy Allaire από το Circle ανακοίνωσε ότι, «η μεγαλύτερη αμερικανική τραπεζική ρυθμιστική αρχή με νέα καθοδήγηση που επιτρέπει στις αμερικανικές τράπεζες να χρησιμοποιούν δημόσια blockchains και dollar stablecoins ως υποδομή διακανονισμού στο χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ. ” Σύμφωνα με τον ίδιο, «Το αποκεντρωμένο, χωρίς άδεια λογισμικό ανοιχτού κώδικα και μέσω Διαδικτύου γίνεται κυριολεκτικά το θεμέλιο όχι μόνο για το χρηματοοικονομικό σύστημα των ΗΠΑ αλλά και για την παγκόσμια οικονομία».

Πρόσφατα, ο Randal K. Quarles, αντιπρόεδρος της Federal Reserve για την εποπτεία, αύξησε σημαντικά τα μερίδια:

Κατά την άποψή μου, δεν χρειάζεται να φοβόμαστε τα stablecoins. Η Federal Reserve υποστηρίζει παραδοσιακά την υπεύθυνη καινοτομία του ιδιωτικού τομέα. Σύμφωνα με αυτήν την παράδοση, πιστεύω ότι πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψη τα πιθανά οφέλη των stablecoins, συμπεριλαμβανομένης της πιθανότητας ότι ένα stablecoin σε δολάρια ΗΠΑ θα μπορούσε να υποστηρίξει το ρόλο του δολαρίου στην παγκόσμια οικονομία. Για παράδειγμα, ένα παγκόσμιο δίκτυο stablecoin σε δολάρια ΗΠΑ θα μπορούσε να ενθαρρύνει τη χρήση του δολαρίου κάνοντας τις διασυνοριακές πληρωμές γρηγορότερες και φθηνότερες και θα μπορούσε ενδεχομένως να αναπτυχθεί πολύ πιο γρήγορα και με λιγότερα μειονεκτήματα από ένα CBDC

Τα stablecoins όπως το USDC και το USDT θα αντικαταστήσουν το έργο του Digital Dollar; Θα μπορούσαν να είναι μια εναλλακτική λύση έναντι των CBDC; Θα πρέπει να περιμένουμε και να δούμε.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Eduardo Próspero

Published: https://www.newsbtc.com/news/ethereum/the-usdc-stablecoin-will-soon-expand-its-reach-to-10-more-networks/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)