Η HSBC εντάσσεται στην πλατφόρμα KYC Blockchain των ΗΑΕ

Η HSBC, μια πολυεθνική τράπεζα με έδρα το Χονγκ Κονγκ, έχει γίνει η πρώτη ξένη οντότητα που εντάχθηκε στην πλατφόρμα Blockchain Know-Your-Customer (KYC) των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η HSBC εντάσσεται στο πρόγραμμα KYC των ΗΑΕ
Η HSBC εντάχθηκε στην Πλατφόρμα Blockchain των ΗΑΕ.

Το γραφείο πολυμέσων του Dubai Economy ανακοίνωσε τη συνεργασία σε μια δημοσίευση στο blog της Τετάρτης.

Η πλατφόρμα KYC είναι ένα πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το κράτος και ξεκίνησε από την κυβέρνηση των ΗΑΕ τον Φεβρουάριο του 2020. Οι πάροχοι εταιρικών λύσεων blockchain norbloc σχεδιάζουν και λειτουργούν την πλατφόρμα. Οι κρατικοί οργανισμοί σκοπεύουν να επεκτείνουν την πρωτοβουλία της KYC και να την χαρακτηρίσουν «ως την εθνική εταιρική πλατφόρμα e-KYC». Το Dubai Economy ανακοίνωσε συνεργασία με την Αρχή του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Κέντρου του Ντουμπάι (DIFC) για την περαιτέρω εμβέλεια.

Μέχρι στιγμής, έχει προσθέσει έξι τράπεζες με έδρα το Ντουμπάι στα Emirates Islamic, Emirates NBD, Commercial Bank of Dubai, Abu Dhabi Commercial Bank, RAKBANK και Mashreq Bank. Η HSBC είναι η πρώτη ξένη τράπεζα που συμμετείχε στην πρωτοβουλία.

Η συνεργασία θα ενσωματώσει τώρα την HSBC στο δίκτυο blockchain, επιτρέποντας στην τράπεζα να προσθέσει νέες πληροφορίες σε αυτήν ή να χρησιμοποιήσει υπάρχουσες πληροφορίες από άλλες τράπεζες για να βελτιώσει τη βάση δεδομένων πελατών.

Ο Abdulfattah Sharaf, Γενικός Διευθυντής του Ομίλου, Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC UAE και Επικεφαλής της International, HSBC Bank Middle East Limited, δήλωσε σε δελτίο τύπου:

«Έχοντας τη δυνατότητα πρόσβασης σε ενημερωμένα δεδομένα KYC απευθείας από την Dubai Economy, θα είμαστε σε θέση να εξυπηρετούμε τους πελάτες πιο γρήγορα και να εστιάζουμε περισσότερο στις βασικές τραπεζικές τους ανάγκες».

Η βρετανική τράπεζα έχει αποφύγει στο παρελθόν δημόσια blockchains όπως το Bitcoin και το Ethereum. Νωρίτερα φέτος, η τράπεζα σταμάτησε τους πελάτες της από το να αγοράζουν μετοχές MicroStrategy λόγω της έκθεσης που έχει η εταιρεία στο Bitcoin. Πιο πρόσφατα, ο Διευθύνων Σύμβουλος της HSBC Neil Quinn είπε ότι η τράπεζα δεν επιθυμεί να προωθήσει τα κρυπτονομίσματα λόγω της αστάθειας και άλλων κινδύνων.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Nivesh Rustgi

Published: https://cryptobriefing.com/hsbc-joins-uaes-kyc-blockchain-platform/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)