Η Banco Azteca θα είναι η πρώτη μεξικανική τράπεζα που θα συμμετέχει στο Bitcoin

Η Banco Azteca του Μεξικού αναμένεται να γίνει η πρώτη τράπεζα της χώρας που θα συμμετάσχει στο Bitcoin, καθώς περισσότερα παγκόσμια πιστωτικά ιδρύματα σχεδιάζουν να προσφέρουν προϊόντα κρυπτονομισμάτων.

Η αποκάλυψη έγινε από τον ιδιοκτήτη της τράπεζας Ricardo Salinas Pliego κατά τη διάρκεια μιας συνομιλίας στο Twitter. Δήλωσε ότι το Bitcoin είναι ένας εξαιρετικός διαφοροποιητής χαρτοφυλακίου.

Σύμφωνα με τον δισεκατομμυριούχο, με την αποδοχή του Bitcoin, το πιστωτικό ίδρυμα ενισχύει την επενδυτική ελευθερία του πελάτη.

Ωστόσο, παραμένει ασαφές η μορφή με την οποία η τράπεζα θα υιοθετήσει το Bitcoin. Συγκεκριμένα, ο Salinas υποσχέθηκε να προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες σύντομα.

«Το Bitcoin είναι ένας καλός τρόπος διαφοροποίησης του επενδυτικού χαρτοφυλακίου σας και νομίζω ότι κάθε επενδυτής πρέπει να αρχίσει να μελετά για τα κρυπτονομίσματα και το μέλλον τους. Στην Banco Azteca εργαζόμαστε για να τους φέρουμε στους πελάτες μας και να συνεχίσουμε να προωθούμε την ελευθερία », δήλωσε ο Salinas.

Ο δισεκατομμυριούχος έκανε την ανακοίνωση μετά από συνομιλία με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Microstrategy Michael Saylor.

Ο Saylor, ο οποίος οδήγησε την Microstrategy να αναδειχθεί ως πρωτοπόρος θεσμική επένδυση Bitcoin, είχε συμβουλεύσει τον Salinas να εξετάσει το ενδεχόμενο να επενδύσει στο περιουσιακό στοιχείο.

Σύμφωνα με τον Saylor, το Bitcoin είναι ένα μέσο διατήρησης του πλούτου, με τον Salinas να δηλώνει ότι το περιουσιακό στοιχείο πρέπει να βρίσκεται σε όλα τα χαρτοφυλάκια των επενδυτών.

Το Bitcoin είναι ο νέος χρυσός
Επιπλέον, ο Salinas σημειώνει ότι το Bitcoin είναι ο νέος χρυσός, με περισσότερα πλεονεκτήματα.

Ο Salinas εμφανίστηκε ως ακτιβιστής κρυπτονομισμάτων τους τελευταίους μήνες και στο παρελθόν δήλωσε ότι περίπου το 10% του χαρτοφυλακίου ρευστών του είναι σε ψηφιακά νομίσματα. Έχει συμμετοχή σε επιχειρήσεις λιανικής, τραπεζικής και ραδιοτηλεοπτικής μετάδοσης.

Επιπλέον, η ανακοίνωση έρχεται μετά από μια επιταχυνόμενη ώθηση των παγκόσμιων χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων να δραστηριοποιούνται σε κρυπτονομίσματα. Για παράδειγμα, η ελβετική πολυεθνική τράπεζα επενδύσεων και η εταιρεία χρηματοοικονομικών υπηρεσιών UBS Group, σύμφωνα με πληροφορίες, εργάζονται σε τρόπους ώστε να φέρουν τις κρυπτονομισματικές επενδύσεις στους εύπορους πελάτες της.

Άλλες τράπεζες όπως ο Όμιλος Goldman Sachs, η JPMorgan Chase και η Morgan Stanley διερευνούν επίσης τρόπους για να προσφέρουν υπηρεσίες Bitcoin. Το ενδιαφέρον των τραπεζών ακολουθεί την αυξημένη ζήτηση κρυπτονομισμάτων από ιδρύματα που ήταν υπεύθυνα για το πρόσφατο ράλι του Bitcoin.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Samuel Town

Published: https://finbold.com/banco-azteca-to-be-first-mexican-bank-to-venture-in-bitcoin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)