Ο συνιδρυτής της Ripple Jed McCaleb πούλησε σχεδόν 240 εκατομμύρια XRP μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα

Ο συνιδρυτής του Ripple, Jed McCaleb, έχει πουλήσει λίγο πάνω από 240 εκατομμύρια XRP tokens μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, και εξακολουθεί να έχει υπόλοιπο άνω των 431 εκατομμυρίων XRP στο πορτοφόλι του «~ tacostand», σύμφωνα με στοιχεία του XRPScan.

Ο McCaleb λέγεται ότι άρχισε να εργάζεται στο Ripple το 2011 και ήταν μέλος της ιδρυτικής του ομάδας όταν ξεκίνησε η εταιρεία το 2013. Ενώ το άφησε το 2014 για να εργαστεί στο Stellar (XLM), του απονεμήθηκαν 8 δισεκατομμύρια μάρκες XRP για το ρόλο στην ανάπτυξη και ίδρυση του OpenCoin, το οποίο αργότερα μετονομάστηκε σε Ripple.

Ο επιχειρηματίας λαμβάνει τα χρήματα σε ένα καθορισμένο πρόγραμμα και έχει καταστήσει σαφές μέσω του XRP Talk, ενός φόρουμ για επενδυτές και υποστηρικτές του XRP, ότι σκοπεύει να πουλήσει τα κεφάλαια που λαμβάνει, καθώς έχει ήδη δωρίσει μέρος των κεφαλαίων σε φιλανθρωπικά ιδρύματα όπως το Give Directly, το Literacy Bridge και άλλα.

Από τότε, πουλάει περιοδικά XRP. Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα ο McCaleb έχει πουλήσει 240 εκατομμύρια tokens αξίας περίπου 148 εκατομμυρίων δολαρίων την ώρα της γραφής του άρθρου, καθώς κάθε XRP token διαπραγματεύεται περίπου 0,618 $. Το cryptocurrency έχει μειωθεί σημαντικά από το υψηλότερο των $ 3 όλων των εποχών που παρατηρήθηκε στις αρχές του 2018 και από το υψηλό του τρέχοντος έτους πάνω από 2 $.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μεγάλες πωλήσεις XRP του McCaleb συνεχίστηκαν ακόμη και μετά το κρυπτονομίσμα υπέστη σημαντική πώληση λόγω της αγωγής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) κατά της Ripple Labs πέρυσι. Η SEC ισχυρίστηκε ότι η Ripple και δύο από τα στελέχη της «συγκέντρωσαν πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια δολάρια μέσω μιας μη εγγεγραμμένης, συνεχιζόμενης προσφοράς ψηφιακών τίτλων.»

Η τιμή του XRP επηρεάστηκε επίσης από πρόσφατες ανησυχίες σχετικά με το αποτύπωμα άνθρακα του bitcoin, καθώς ορισμένοι επενδυτές στρέφονται σε πιο ενεργειακά αποδοτικά κρυπτονομίσματα. Η Ripple, ο μεγαλύτερος κάτοχος του XRP, όπως ανέφερε η CryptoGlobe, επανέλαβε την πρόθεσή της να είναι carbon free έως το 2030 στα τέλη του προηγούμενου μήνα.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Francisco Memoria

Published: https://www.cryptoglobe.com/latest/2021/06/ripple-co-founder-jed-mccaleb-sold-nearly-240-million-xrp-so-far-this-month/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)