Το Ελ Σαλβαδόρ θα πάρει σύντομα 1.500 ATM

Η αμερικανική εταιρεία με έδρα το Σικάγο, η Athena Bitcoin, η οποία λειτουργεί Bitcoin (BTC) και άλλα ATM κρυπτονομισμάτων σε όλη τη Βόρεια και Νότια Αμερική, ανακοίνωσε σχέδια για επέκταση του δικτύου της στο Ελ Σαλβαδόρ, σύμφωνα με το CNN.

Η εταιρεία που εκμεταλλεύεται ένα μεγάλο δίκτυο ATM, το οποίο εκτείνεται από το Μίσιγκαν έως το Πουέρτο Ρίκο στις ΗΠΑ και διαθέτει τερματικά λειτουργίας στην Αργεντινή και την Κολομβία, πρόκειται να επεκτείνει την κάλυψή τους στο Ελ Σαλβαδόρ εγκαθιστώντας 1000 ΑΤΜ τους επόμενους μήνες.

Ποσοστό χρέωσης
Το Ελ Σαλβαδόρ διαθέτει ATM στην Playa El Tunco, από άλλο χειριστή, ενώ η Athena Bitcoin λειτουργεί ένα κοντινό τερματικό σταθμό στην Playa El Zonte και πιο πρόσφατα εγκατέστησε ένα πλησιέστερο στην πρωτεύουσα σε ένα εμπορικό κέντρο στο Αντίγκουο Κουσκατλάν.

Η εταιρεία που διαχειρίζεται το τερματικό χρεώνει ένα ποσοστό για την αγορά κρυπτονομισμάτων μέσω ATM, όπως και για τη μετατροπή κρυπτονομίσματος σε δολάρια.

Σύμφωνα με το CNN, οι αρχές δήλωσαν ότι το ποσοστό ήταν υπό ανάλυση. Εν τω μεταξύ, ο χειριστής που εδρεύει στο Σικάγο ανακοίνωσε την επέκτασή του στο Ελ Σαλβαδόρ στο Twitter και ρώτησε τον πρόεδρο του Ελ Σαλβαδόρ Nayib Bukele εάν αρκούν 1000 ATM.

«1.000; Τι λέτε για 1.500; ” απάντησε ο Μπουκέλε, καθιστώντας σαφή τη στάση του.

Εξελίξεις υιοθεσίας
Το Κογκρέσο του Ελ Σαλβαδόρ ενέκρινε ένα νομοσχέδιο που έδινε ως νόμιμο χρήμα το Bitcoin, το οποίο θα επιβάλει τη χρήση του κρυπτονομίσματος εντός τριών μηνών, ενώ η Παγκόσμια Τράπεζα είπε ότι δεν θα βοηθήσει τη χώρα να εφαρμόσει τη νομοθεσία.

Εκτός από την Παγκόσμια Τράπεζα, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) καταδίκασε επίσης την κίνηση του Ελ Σαλβαδόρ να νομιμοποιήσει το Bitcoin, δηλώνοντας τις μακροοικονομικές, οικονομικές και νομικές του ανησυχίες σχετικά με τη διαδικασία υιοθέτησης.

Παρ ‘όλα αυτά, η διαδικασία υιοθέτησης που έθεσε πολύ ατμό έχει ξεκινήσει καθώς η χώρα πρότεινε γεωθερμική ενέργεια που παράγεται μέσω ηφαιστείων για την τροφοδοσία κρυπτοσυλλεκτικών εκμεταλλεύσεων.

Από το mining έως τη διανομή, το Ελ Σαλβαδόρ επεκτείνει την υποδομή κρυπτονομισμάτων και ανοίγει το δρόμο για άλλους που ετοιμάζονται να ακολουθήσουν.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: ANA GRABUNDZIJA

Published: https://cryptoslate.com/el-salvadors-soon-getting-1000-bitcoin-atms/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)