Οι μετοχές των Tesla, Facebook, Google κάνουν Launch στο Solana Blockchain

  • Οι tokenized μετοχές αντιπροσωπεύουν τα υποκείμενα παραδοσιακά χρηματοοικονομικά περιουσιακά στοιχεία, όπως μετοχές της Apple.
  • Η Digital Asset AG κυκλοφόρησε δωρεάν κυμαινόμενα αποθέματα για διαπραγμάτευση στο Solana, ένα blockchain που υποστηρίζεται από το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX, όπου είναι διαθέσιμα για αγορά.

Η εταιρεία Digital Assets AG που εδρεύει στην Ελβετία έχει κυκλοφορήσει μετοχές που μπορούν να μεταφερθούν σε οποιαδήποτε οντότητα στο blockchain της Solana.

Οι δημοφιλείς μετοχές που θα είναι άμεσα διαθέσιμες για διαπραγμάτευση περιλαμβάνουν το Facebook, το Google, το Netflix, το Nvidia, το PayPal, το Square και το Tesla.

Το tokenization μετοχών σάς επιτρέπει να αγοράζετε μετοχές της εταιρείας ως crypto tokens, που αντιπροσωπεύουν την αξία του υποκείμενου περιουσιακού στοιχείου, είτε πρόκειται για μετοχές Apple, MicroStrategy ή Coinbase.

Ο Brandon Williams, επικεφαλής εταιρικής ανάπτυξης στην Digital Assets AG, δήλωσε στο Decrypt ότι αυτά τα μεταβιβάσιμα χρηματικά αποθέματα θα «γεφυρώσουν την παραδοσιακή χρηματοδότηση και την αποκεντρωμένη χρηματοδότηση (DeFi)».

Αυτό συμβαίνει επειδή μέχρι τώρα τα μετονομαστικά αποθέματα μπορούσαν να διαπραγματευτούν μόνο σε μια μοναδική οντότητα όπως ένα ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων, όπως το Binance ή το Bittrex ή ένα ιδιωτικό blockchain. Οι χρήστες θα μπορούσαν να ανοίξουν ή να κλείσουν θέσεις, αλλά δεν θα μπορούσαν να αποσύρουν αποθέματα, να τα στείλουν σε εξωτερικό μέρος ή να μεταφέρουν σε αλυσίδες.

Ωστόσο, οι μεταβιβάσιμες μετοχές που κυκλοφόρησαν στο Solana θα επιτρέψουν στα κεντρικά και αποκεντρωμένα χρηματιστήρια που βασίζονται σε αυτό το δημόσιο blockchain να προσθέσουν συναλλαγές μετοχών στις πλατφόρμες τους.

Το ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων FTX που είναι εισηγμένο στο Χονγκ Κονγκ είναι το μόνο ανταλλακτήριο όπου οι πελάτες μπορούν να αγοράσουν αυτές τις μεταβιβάσιμες μετοχές – τουλάχιστον προς το παρόν. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της FTX Sam Bankman-Fried είναι επίσης ο κύριος υποστηρικτής της Solana.

Γιατί να αγοράσετε δωρεάν κυμαινόμενες μετοχές στο FTX, ένα χρηματιστήριο κρυπτογράφησης, όταν μπορείτε να αγοράσετε μετοχές σε εφαρμογές διαπραγμάτευσης όπως το Robinhood;

Ο Ουίλιαμς εξήγησε ότι οι tokenized μετοχές που έχουν διακριθεί έχουν μερικά πλεονεκτήματα έναντι των παραδοσιακών εναλλακτικών λύσεων. Οι FTX Traders θα μπορούν να αποσύρουν και στη συνέχεια να καταθέσουν τα tokens μετοχών τους στα δικά τους πορτοφόλια κρυπτονομισμάτων – προγράμματα λογισμικού που βοηθούν στην αποθήκευση κρυπτονομισμάτων ιδιωτικά και όχι σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων. Από εκεί, μπορούν να μεταφέρουν tokens μετοχών στο DeFi και να τα ανταλλάσσουν 24 ώρες το 24ωρο σε αποκεντρωμένα ανταλλακτήρια όπως η Serum.

Οι traders μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν αυτά τα tokens για να δημιουργήσουν τα δικά τους smart contracts που μοιάζουν με αμοιβαία κεφάλαια στο DeFi, τα οποία ανακατανέμουν αυτόματα τις θέσεις – αυτό είναι χρήσιμο για αποκεντρωμένους αυτόνομους οργανισμούς (DAO), οι οποίοι είναι συλλογικά στο DeFi με ένα κοινό χαρτοφυλάκιο επενδύσεων.

Ο Williams δήλωσε ότι η εταιρεία έχει λάβει το απαραίτητο πράσινο φως από τις χρηματοοικονομικές αρχές για να ξεκινήσει στην Ελβετία και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο – χώρες της ΕΕ συν την Ισλανδία, το Λιχτενστάιν, τη Νορβηγία και την Κροατία – αλλά οι πελάτες σε άλλες χώρες όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να περιμένουν έως ότου αντιμετωπιστεί η κανονιστική πολυπλοκότητα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author:  Ekin Genç

Published: https://decrypt.co/74418/tesla-facebook-google-stocks-launch-solana-blockchain?fbclid=IwAR2SSHaHOa4kt678psnD1rCibT_KI3SnCzvSGO7fSM7vcziVkBJqbpaTfq0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)