Γυμνάσιο της Νιγηρίας θα δεχτεί πληρωμές σε κρυπτονομίσματα παρά την αβεβαιότητα των κανονιστικών ρυθμίσεων

Ένα ιδιωτικό σχολείο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που εδρεύει κοντά στην πόλη Kano της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι θα δέχεται πληρωμές για τα σχολικά τέλη σε κρυπτονομίσματα εν μέσω κεντρικής τράπεζας της χώρας που απαγορεύει χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που παρέχουν υπηρεσίες σε ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων.

Σύμφωνα με μια έκθεση της Πέμπτης από το τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Kano Focus, ο διευθυντής της New Oxford Science Academy στο προάστιο Kano του Chiranchi θα επιτρέψει στους μαθητές να πληρώσουν για τα δίδακτρα σε crypto. Ο Sabi’u Musa Haruna, ο οποίος άρχισε να εργάζεται στο σχολείο το 2017, προέτρεψε την κυβέρνηση της Νιγηρίας να αγκαλιάσει και να ρυθμίσει τα κρυπτονομίσματα, αλλά φάνηκε να υπονοεί ότι δεν θα περιμένει με αυτήν την τελευταία κίνηση.

«Αποφασίσαμε να δεχτούμε τα κρυπτονομίσματα ως σχολικά τέλη, επειδή ο κόσμος σήμερα στρέφεται προς το σύστημα», δήλωσε ο Haruna. “Πιστεύουμε ότι μια μέρα τα ψηφιακά χρήματα θα κερδίσουν περισσότερη αποδοχή από τα χαρτονομίσματα.”

Ο Haruna ανέφερε τα παραδείγματα χωρών όπως το Ελ Σαλβαδόρ και η Τανζανία που επεκτείνουν τις επιλογές πληρωμής για χρήστες κρυπτονομισμάτων. Το λατινοαμερικάνικο έθνος του Ελ Σαλβαδόρ θα αρχίσει να δέχεται το Bitcoin (BTC) ως νόμιμο χρήμα σε ολόκληρη τη χώρα από τις 7 Σεπτεμβρίου μετά την έγκριση ενός λογαριασμού υπέρ των κρυπτονομισμάτων. Σε ολόκληρο τον κόσμο, η κεντρική τράπεζα της Τανζανίας ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι άρχισε να εργάζεται για οδηγίες από την κυβέρνηση που θα μπορούσαν τελικά να ανατρέψουν την απαγόρευση κρυπτονομισματων της χώρας.

Ο διευθυντής του σχολείου δεν είπε ρητά ποια νομίσματα θα γίνουν δεκτά για πληρωμή. Ωστόσο, το δημόσιο ενδιαφέρον γύρω από το Bitcoin στη Νιγηρία ήταν συχνά ισχυρότερο από ό, τι σε άλλες χώρες. Σύμφωνα με στοιχεία από το Google Trends, η αφρικανική χώρα κατατάσσεται πρώτη μεταξύ των αναζητήσεων για BTC, με την Αυστρία, την Τουρκία και την Ελβετία να βρίσκεται σε στενή κούρσα για τη δεύτερη.

Τον Φεβρουάριο, η Κεντρική Τράπεζα της Νιγηρίας ανακοίνωσε σε εγκύκλιο ότι είχε απαγορεύσει στα ρυθμιζόμενα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας να παρέχουν υπηρεσίες σε κρυπτονομίσματα. Παρόλο που η πολιτική προειδοποίησε για «αυστηρές κανονιστικές κυρώσεις» για οποιαδήποτε τράπεζα που απέτυχε να κλείσει λογαριασμούς που ανήκουν σε χρηματιστήρια, ο κυβερνήτης Godwin Emefiele διευκρίνισε τον Μάρτιο ότι η απαγόρευση είχε ως στόχο την «απαγόρευση συναλλαγών σε κρυπτονομίσματα στον τραπεζικό τομέα» αντί να αποθαρρύνει τα άτομα να κάνουν συναλλαγές σε ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία.

Πολλοί νομοθέτες και άτομα που συνδέονται με την κεντρική τράπεζα της Νιγηρίας προωθούν μηνύματα υπέρ των κρυπτονομισμάτων τους μήνες μετά την απαγόρευση. Η Emefiele είπε τον Μάιο ότι «το ψηφιακό νόμισμα θα ζωντανεύει ακόμη και στη Νιγηρία», ενώ η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε αργότερα σχέδια για την έναρξη CBDC έως το 2022.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: TURNER WRIGHT

Published: https://cointelegraph.com/news/nigerian-secondary-school-will-accept-crypto-payments-despite-regulatory-uncertainty

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)