Η ρυθμιστική αρχή του Ηνωμένου Βασιλείου εγκρίνει την πέμπτη εταιρεία κρυπτονομισμάτων για μητρώο κρυπτονομισμάτων

Γρήγορη ματιά

  • Η Mode Global Holdings έλαβε το πράσινο φως λίγες μόνο ημέρες μετά τη δέσμευση της ρυθμιστικής αρχής να δεσμεύσει περισσότερους πόρους για την αξιολόγηση των εφαρμογών κρυπτονομισμάτων.
  • Η startup θα τερματίσει το εργαλείο επένδυσης bitcoin για να επικεντρωθεί στη δημιουργία πληρωμών και στη λειτουργία επιστροφής χρημάτων.

Η Mode Global Holdings, μια εφαρμογή fintech που είναι εισηγμένη στο Λονδίνο, έγινε η πέμπτη εταιρεία που προστέθηκε στο μητρώο κρυπτονομισμάτων της Financial Conduct Authority.

Η Mode συμμετέχει στο μητρώο μαζί με δύο οντότητες της Gemini, Archax, Ziglu και Digivault, την επιχείρηση επιμέλειας της Diginex, η οποία εγκρίθηκε στις 14 Μαΐου.

Το μητρώο ανακοινώθηκε για πρώτη φορά από την FCA, τη ρυθμιστική αρχή χρηματοδότησης του Ηνωμένου Βασιλείου, τον Ιανουάριο του 2020 ως μέσο αξιολόγησης των διαδικασιών χρηματοδότησης κατά της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας που χρησιμοποιούν οι νεοσύστατες εταιρείες crypto Οι εταιρείες είχαν αρχικά κληθεί να εγγραφούν ή να σταματήσουν να διαπραγματεύονται έως τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, αλλά η προθεσμία έχει αναθεωρηθεί δύο φορές και ορίζεται τώρα στις 31 Μαρτίου 2022.

Στις 18 Ιουνίου, ο υπουργός της πόλης Τζον Γκλεν δήλωσε ότι η FCA έχει δεσμεύσει περισσότερους πόρους για την αξιολόγηση των αιτήσεων στο μητρώο, αφού αποκάλυψε ότι ένας αιτών είχε υποχρεωθεί να περιμένει 527 ημέρες με την αίτησή του υπό εξέταση.

Λειτουργία a la Mode
Το Mode είναι μια επιχείρηση καρτών και πορτοφολιών που επιτρέπει στους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις να αγοράζουν, να πωλούν και να αποθηκεύουν bitcoin. Με διαπραγμάτευση στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου, η startup διαθέτει σήμερα κεφαλαιοποίηση αγοράς περίπου 44 εκατομμυρίων £ (61 εκατομμύρια δολάρια).

Εκτός από την προσθήκη της στο μητρώο, η Mode ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει άδεια Ηλεκτρονικού Χρήματος μέσω θυγατρικής εταιρείας Greyfoxx Limited. Μια άλλη θυγατρική, η Fibermode Limited, είναι η οντότητα που έχει προστεθεί στο μητρώο κρυπτονομισμάτων της FCA.

Σε μια δήλωση που δημοσιεύθηκε σήμερα το πρωί, η Mode δήλωσε ότι οι άδειες έφεραν «νέα εστίαση» και ότι, ως εκ τούτου, θα αποδεσμεύσει ένα επενδυτικό προϊόν με το όνομα «Bitcoin Jar» από τις 31 Αυγούστου. Η Mode θα επικεντρώσει τώρα όλες τις προσπάθειές της στη δημιουργία μιας εφαρμογής πληρωμής με ένα προϊόν επιστροφής χρημάτων bitcoin.

«Περάσαμε τον τελευταίο χρόνο οικοδομώντας την επιχείρησή μας γύρω από την ασφάλεια και τη συμμόρφωση, και σήμερα μπορούμε να πούμε ότι το οικοσύστημά μας τροφοδοτείται από ένα χαρτοφυλάκιο αδειών FCA, σκληρά κερδισμένο από την οικοδόμηση εμπιστοσύνης με τη ρυθμιστική αρχή», δήλωσε ο Jonathan Rowland, πρόεδρος της Mode.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

Author: Ryan Weeks

Published: https://www.theblockcrypto.com/post/109479/uk-regulator-approves-fifth-crypto-company?utm_source=coinmarketcap&utm_medium=rss

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)