Δεν είστε σίγουροι αν οι bulls έχουν επιστρέψει; Δείτε πώς αντιστρέφεται η τάση των golden cross σημείων

Η πιο σημαντική πτυχή στις συναλλαγές είναι ο σωστός προσδιορισμός της μακροπρόθεσμης τάσης. Μόλις γίνει αυτό, τα υπόλοιπα βήματα δεν είναι πολύ δύσκολα, διότι το μόνο που χρειάζεται ένας trader είναι να αναζητήσει ευκαιρίες αγοράς σε ανοδική τάση και ευκαιρίες πώλησης σε πτωτική τάση.

Στην πραγματικότητα, πολλοί traders περιπλέκουν τη διαδικασία περιμένοντας να αγοράσουν χαμηλότερα επίπεδα σε μια αγορά bull και χάνοντας ένα μεγάλο μέρος του ράλι. Στη συνέχεια, όταν η τάση αντιστρέφεται και η τιμή αρχίζει να πέφτει, οι ίδιοι traders αρχίζουν να αγοράζουν, κάτι που συνήθως οδηγεί σε απώλειες.

Για να αποφευχθεί αυτή η παγίδα, οι traders μπορούν να ενσωματώσουν τη χρήση βασικών μοτίβων σύγκλισης κινούμενου μέσου όρου, προκειμένου να έχουν καλύτερο μέτρο της δυναμικής της αγοράς και την κατεύθυνση της τάσης. Στο άρθρο της προηγούμενης εβδομάδας, εξετάσαμε το Death Cross και αυτήν την εβδομάδα θα δούμε το μοτίβο του golden cross. Αυτή η ρύθμιση μπορεί να βοηθήσει τους traders να παραμείνουν σε μια πτωτική τάση και να τους δώσουν ένα πράσινο σήμα για να αρχίσουν να αγοράζουν όταν η τάση γίνεται ανοδική.

Ας διερευνήσουμε αυτό το μοτίβο και μάθετε πώς να το χρησιμοποιείτε όταν κάνετε συναλλαγές.

Τι είναι το golden cross και πώς σχηματίζεται;
To golden cross είναι μια ρύθμιση που σηματοδοτεί μια πιθανή αλλαγή σε μια πτωτική πτωτική τάση. Διαμορφώνεται όταν ένας ταχύτερος κινητός μέσος όρος περιόδου, συνήθως ο απλός κινητός μέσος όρος των 50 ημερών, διασχίζει τον μακροπρόθεσμο μέσο όρο κίνησης, γενικά το SMA 200 ημερών.

Σε μια πτωτική τάση, τόσο το SMA 50 ημερών όσο και το SMA 200 ημερών υποχωρούν. Ωστόσο, όταν η τιμή φτάσει σε μια ελκυστική αποτίμηση, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές αρχίζουν να συσσωρεύονται, γεγονός που συλλαμβάνει τον ρυθμό της μείωσης. Καθώς περισσότεροι επενδυτές αρχίζουν να αγοράζουν, η τάση αρχίζει να αυξάνεται.

Η συνεχής ανοδική πορεία οδηγεί στο SMA 50 ημερών που αλλάζει την κατεύθυνση από κάτω σε πάνω. Ωστόσο, το SMA 200 ημερών είναι πιο αργό να ανταποκριθεί, επομένως όταν είτε πέφτει είτε έχει ισοπεδώσει, το SMA 50 ημερών ανεβαίνει πάνω του, σχηματίζοντας το golden cross.

Όταν σχηματίζεται ένας golden cross, είναι ένα σημάδι ότι η πτωτική τάση έχει τελειώσει και μια νέα ανοδική τάση θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει.

Ωστόσο, όπως κάθε ρύθμιση, το golden cross δεν είναι ανθεκτικό. Δίνει ψευδείς ενδείξεις αρκετές φορές, αλλά με μερικά φίλτρα, οι traders μπορεί να μειώσουν τα ψαλίδια.

Ένας κερδοφόρος golden cross

Το Bitcoin (BTC) έχασε τα 3.858 δολάρια στις 13 Μαρτίου 2020 και το πιο πρόσφατο golden cross διαμορφώθηκε στις 21 Μαΐου 2020, όταν η τιμή έκλεισε στα 9.061,96 $. Αυτό σημαίνει, το ζεύγος BTC / USD είχε ήδη μετακινηθεί 134% από τα χαμηλά τη στιγμή που το golden cross επιβεβαίωσε μια αλλαγή στην τάση.

Οι άπειροι traders μπορεί να αισθάνονται ότι η τιμή έχει αυξηθεί πολύ γρήγορα και θα περίμεναν να γίνει μια βαθιά διόρθωση πριν από την αγορά. Ωστόσο, όταν αλλάζει μια τάση, σπάνια δίνει την ευκαιρία να αγοράσετε σε πολύ χαμηλότερα επίπεδα, όπως συνέβαινε εδώ.

Το ράλι δεν κοίταξε ποτέ πίσω και έφτασε στο υψηλότερο όλων των εποχών στα 64.899 $ στις 14 Απριλίου 2021, ένα τεράστιο κέρδος 616% από το επίπεδο όπου σχηματίστηκε το golden cross. Αυτό δείχνει ότι ο trader που μόλις αγόρασε και κράτησε μετά το σχηματισμό του golden cross θα είχε κερδίσει τεράστια κέρδη.

Ωστόσο, κάθεgolden cross δεν παρέχει τέτοιου μεγέθους αποδόσεις και μερικές φορές οι traders πέφτουν θύματα καταστροφών.

Ένας αποτυχημένος golden cross
Το Bitcoin έπεσε από το τοπικό υψηλό στα 13.868,44 $ στις 26 Ιουνίου 2019, σε τοπικό χαμηλό στα 6.430 $ στις 18 Δεκεμβρίου 2019. TΟ golden cross σχηματίστηκε στις 18 Φεβρουαρίου 2020, όταν το ζεύγος έκλεισε στα 10,188,04 $.

Ωστόσο, οι traders που αγόρασαν μετά το golden cross που σχηματίστηκε ενδέχεται να έχουν υποστεί γρήγορες απώλειες καθώς το ζευγάρι έπεσε στα 3.858 δολάρια λίγες μέρες αργότερα. Αυτό δείχνει πώς οι traders μπορεί μερικές φορές να πιαστούν με λάθος πόδι αγοράζοντας μόνο μετά το golden cross.

Τα φίλτρα μπορούν όταν το golden cross ρίξει ένα λάθος σήμα
Οι traders θα μπορούσαν να αποφύγουν την αγορά εάν το golden cross σχηματιστεί όταν το SMA 200 ημερών εξακολουθεί να πέφτει. Μπορούν να περιμένουν το SMA των 200 ημερών να ισοπεδώσει ή να εμφανιστεί πριν από την αγορά, καθώς αυτό μπορεί να μειώσει τα χτυπήματα.

Για παράδειγμα, η EOS δημιούργησε ένα golden cross μοτίβο στις 8 Φεβρουαρίου 2020 όταν η τιμή ήταν στα 4,76 $. Αυτή η τιμή ξεκαθάρισε το φίλτρο καθώς το SMA 200 ημερών είχε ισοπεδώσει. Ωστόσο, αν οι traders είχαν λάβει το trade, θα είχε μετατραπεί σε απώλεια καθώς το ζεύγος EOS / USDT ξεπέρασε τα 5,49 $ στις 17 Φεβρουαρίου 2020 και έπειτα έπεσε απότομα στα 1,35 $ στις 13 Μαρτίου 2020.

To δεύτερο golden cross στις 22 Αυγούστου 2020, δεν καθαρίστηκε το φίλτρο καθώς το SMA 200 ημερών έπεσε κάτω όταν σχηματίστηκε το μοτίβο. Αυτό θα εμπόδιζε τους bulls να μην απορροφηθούν από αυτό το trade.

To τρίτο golden cross στις 12 Δεκεμβρίου 2020, ξεκαθάρισε το φίλτρο αλλά θα είχε χτυπήσει το stop-loss καθώς έσπασε την ισχυρή υποστήριξη στα 2,20 $ στις 23 Δεκεμβρίου 2020. Τέλος, το τέταρτο golden cross που σχηματίστηκε στις 08 Φεβρουαρίου , 2021, αποδείχθηκε επικερδής.

Το παραπάνω παράδειγμα δείχνει ότι όταν η τιμή είναι κολλημένη σε ένα εύρος, το golden cross δεν λειτουργεί ως ο ιδανικός δείκτης. Επομένως, οι traders μπορούν να προσθέσουν ένα άλλο φίλτρο για αγορά μόνο μετά τη διακοπή της τιμής. Αυτό μπορεί να μειώσει περαιτέρω τα μειονεκτήματα και να βοηθήσει τους traders να αγοράσουν μόνο σε ανοδικές τάσεις.

Όταν ένα cryptocurrency βρίσκεται σε πτωτική τάση, οι traders ενδέχεται να περιμένουν να συμβεί το golden cross πριν ξεκινήσουν τις αγορές τους. Αυτό θα μπορούσε να κρατήσει τους traders από το πρόβλημα σε μια πτώση της αγοράς.

Αφού επιβεβαιωθεί το golden cross και επιβεβαιωθεί μια νέα ανοδική τάση, οι traders μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες αγοράς.

Σημεία κλειδιά
Ένα golden cross μπορεί να επιβεβαιώσει ότι μια πτωτική τάση έχει τελειώσει και μια νέα ανοδική τάση θα μπορούσε να είχε ξεκινήσει. Μέχρι να σχηματιστεί ένα golden cross, οι μακροπρόθεσμοι επενδυτές ενδέχεται να αποφύγουν τη συλλογή κερασιών, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε απώλειες σε μια πτωτική τάση.

Ωστόσο, όπως κάθε άλλο μοτίβο, το golden cross δεν είναι τέλειο. Μπορεί να οδηγήσει σε whipsaws εάν το κέρμα εισέλθει σε ενοποίηση κατά τη διάρκεια του σχηματισμού. Ως εκ τούτου, οι traders πρέπει να λάβουν προφυλάξεις για να αποφύγουν να παγιδευτούν σε παγίδες bull.

Μόλις η ανοδική τάση καθιερωθεί μετά τοgolden cross, οι traders μπορούν να αναζητήσουν ευκαιρίες αγοράς και να παραμείνουν στην τάση έως ότου σηματοδοτηθεί αντιστροφή.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: RAKESH UPADHYAY

Published: https://cointelegraph.com/news/not-sure-if-the-bulls-are-back-here-s-how-the-golden-cross-spots-trend-reversals

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)