Ανατροπή GOP: Οι Ρεπουμπλικανοί της χώρας αρχίζουν να δέχονται δωρεές κρυπτονομισμάτων

Η Εθνική Επιτροπή του Ρεπουμπλικανικού Κογκρέσου, ή αλλιώς το NRCC, ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα αρχίσει να δέχεται δωρεές εκστρατείας σε κρυπτονομίσματα ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας ανάκτησης του Σώματος και να εμποδίσει τους Δημοκρατικούς να συνεχίσουν την πολιτική ατζέντα τους.

«Το NRCC είναι υπερήφανο που ηγείται της αποδοχής των συνεισφορών της καμπάνιας κρυπτονομισμάτων», δήλωσε ο πρόεδρος Tom Emmerson σε δήλωση, προσθέτοντας:

«Έχουμε επικεντρωθεί στην επιδίωξη κάθε δυνατότητας για να προωθήσουμε την αποστολή μας να σταματήσουμε τη σοσιαλιστική ατζέντα της Nancy Pelosi και να επαναλάβουμε την πλειοψηφία του Σώματος, και αυτή η καινοτόμος τεχνολογία θα βοηθήσει να προσφέρει στους Ρεπουμπλικάνους τους πόρους που χρειαζόμαστε για να πετύχουμε».

Το GOP θα δέχεται πληρωμές σε Bitcoin (BTC) και σε άλλα κρυπτονομίσματα μέσω του BitPay, ενός κορυφαίου επεξεργαστή ψηφιακών πληρωμών. Τα κρυπτονομίσματα που λαμβάνονται μέσω του BitPay μπορούν να εκκαθαριστούν αμέσως για δολάρια.

Ενώ το cryptocurrency έχει λάβει κάποια υποστήριξη από τους Ρεπουμπλικάνους νομοθέτες, όπως η Cynthia Lummis και ο Kevin McCarthy, η πρόσφατη ιστορία του κόμματος ήταν σε μεγάλο βαθμό εχθρική έναντι των ψηφιακών στοιχείων. Ενώ βρισκόταν στο αξίωμα, ο πρώην Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ είπε στον υπουργό Οικονομικών του «να ακολουθήσει το Bitcoin». Η απερχόμενη διοίκηση έδωσε μια αποσπασματική προσπάθεια στη βιομηχανία κρυπτονομισμάτων στα τέλη του 2020 υποστηρίζοντας αυστηρότερους κανονισμούς για τα self-custodied πορτοφόλια.

Στην αντίθετη πλευρά του Ρεπουμπλικανικού φάσματος, ο ελευθεριακός Rand Paul, γερουσιαστής από το Κεντάκι, άρχισε να δέχεται πληρωμές Bitcoin από το 2015.

Πολλοί δημοκράτες των ΗΠΑ έχουν επίσης υιοθετήσει αρνητικές απόψεις έναντι του κρυπτονομίσματος, με τη γερουσιαστή Elizabeth Warren να αποκαλεί περιουσιακά στοιχεία όπως το Bitcoin «ψεύτικο ψηφιακό χρήμα».

Ωστόσο, οι Δημοκρατικοί πρόσφατα ανακοίνωσαν ότι σχηματίζουν μια νέα ομάδα εργασίας αφιερωμένη στα κρυπτονομισμάτα. Ο εκπρόσωπος Maxine Waters, ο οποίος υπηρετεί ως πρόεδρος της Επιτροπής Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος, δήλωσε ότι η ομάδα «θα συνεργαστεί με ρυθμιστικές αρχές και εμπειρογνώμονες για να κάνει μια βαθιά βουτιά σε αυτήν την κακώς κατανοητή και ελάχιστα ρυθμιζόμενη βιομηχανία».

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: SAM BOURGI

Published: https://cointelegraph.com/news/gop-u-turn-house-republicans-begin-accepting-cryptocurrency-donations

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)