Περισσότεροι Βρετανοί αγόρασαν crypto παρά μετοχές πέρυσι, σύμφωνα με νέα έρευνα

Μια νέα έρευνα δείχνει ότι οι Βρετανοί έχουν γίνει πιο πρόθυμοι να επενδύσουν σε κρυπτονομίσματα παρά σε παραδοσιακές μετοχές και επενδύσεις που βασίζονται σε μετοχές.

Η έρευνα της βρετανικής εταιρείας επενδύσεων AJ Bell διαπίστωσε ότι το 7% των βρετανών ενηλίκων ερωτηθέντων ανέφεραν ότι είχαν αγοράσει κρυπτονομίσματα κατά το τελευταίο έτος, σε σύγκριση με το 5% που πραγματοποίησε επενδύσεις σε μετοχές και μετοχές ISA (ατομικοί λογαριασμοί ταμιευτηρίου). Το αποθέματα και μετοχές από ISA είναι ένας τύπος λογαριασμού ταμιευτηρίου που επιτρέπει στους χρήστες να επενδύουν χωρίς να πληρώνουν ποτέ φόρο για οποιοδήποτε εισόδημα ή υπεραξία.

Η έρευνα διεξήχθη από το διαδικτυακό ιχνηλάτη έρευνας αγοράς Findoutnow και δημοσκόπησε 1.269 ερωτηθέντες. Ο οικονομικός αναλυτής της AJ Bell, Laith Khalaf, σχολίασε ότι τα αποτελέσματα ανέτρεψαν τις κοινές αντιλήψεις:

«Όταν περισσότεροι άνθρωποι αγοράζουν κρυπτονομίσματα από ό, τι επενδύουν σε χρηματιστήριο Isa, πρέπει να καταλήξετε στο συμπέρασμα ότι ο κόσμος έχει τρελαθεί με τα crypto»

Η δημοσκόπηση διαπίστωσε ότι οι επενδυτές crypto είναι κατά κύριο λόγο άντρες και κάτω από τα 35 και το 71% εκείνων που δήλωσαν ότι αγόρασαν κρυπτονομισματικά περιουσιακά στοιχεία ισχυρίστηκαν ότι είχαν κέρδος, ενώ το 12% ανέφερε ότι είχε ζημιά τον περασμένο χρόνο. Διασκεδαστικά, το 17% είπε ότι δεν ήξεραν καν αν είχαν κερδίσει ή χάσει με τις κρυπτονομισματικές επενδύσεις τους.

Η έρευνα φαίνεται να έρχεται σε αντίθεση με την έρευνα από το βρετανικό think tank Parliament Street τον Μάρτιο, η οποία αποκάλυψε ότι το 52% των 2.000 ερωτηθέντων στη συγκεκριμένη έρευνα εξέφρασε ότι είναι πιο πιθανό να επενδύσει στο χρηματιστήριο και σε παραδοσιακά περιουσιακά στοιχεία όπως ο χρυσός από ό,τι στο crypto, με ένα τρίτο δηλώνοντας ότι δεν θα επενδύσουν σε crypto, καθώς πιστεύουν ότι έχουν ήδη «χάσει την ευκαιρία».

Το βρετανικό χρηματοοικονομικό κατάστημα ThisisMoney, ανέφερε ότι ο αναλυτής της AJ Bell δήλωσε ότι η νέα έρευνα έδειξε ότι οι νεότεροι άνθρωποι έχουν περισσότερη εμπιστοσύνη στην κατανόηση των κρυπτονομισμάτων, αλλά παρέμεινε σκεπτικός γι ‘αυτούς προσωπικά: “Φαίνεται σίγουρα ότι ορισμένοι καταναλωτές μπαίνουν στο βαθιά με τα κρυπτονομίσματα, πριν μάθουν πώς να κολυμπούν σε ρηχά νερά. ”

Ο Khalaf συνέστησε να επενδύσουν σε ένα διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο που δεν εκτίθεται υπερβολικά στο crypto, προσθέτοντας:

«Το νεανικό προφίλ των αγοραστών κρυπτονομισμάτων υποδηλώνει ότι μπορεί να έχουν συσσωρεύσει λίγα περιουσιακά στοιχεία μέχρι στιγμής και θα μπορούσαν να βρουν σοβαρή ζημιά στα οικονομικά τους, εάν οι αγορές κρυπτονομισμάτων στρίψουν χειρότερα»,

Ο αναλυτής σχολίασε την επιρροή του Elon Musk στις αγορές Bitcoin αναφερόμενος σε μερικά από τα πρόσφατα tweets του που δηλώνουν ότι «δεν είναι μέτρο ευρύτερου επιχειρηματικού συναισθήματος έναντι του Bitcoin».

Το UK’s Express ανέφερε ότι τα δεδομένα της HMRC (Τα έσοδα και τα τελωνεία της Αυτού Μεγαλειότητας) που δημοσιεύθηκαν την περασμένη εβδομάδα είναι ένα άλλο σημάδι ότι η τρέχουσα τρέλα επενδυτικών κρυπτονομισμάτων δεν δείχνει σημάδια επιβράδυνσης.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: MARTIN YOUNG

Published: https://cointelegraph.com/news/more-brits-bought-crypto-than-shares-last-year-new-survey-suggests

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)