Μελέτη: 98% των CFOs δηλώνουν ότι το hedge fund τους θα επενδύσει σε Bitcoin έως το 2026

Τα παραδοσιακά hedge funds είναι πρόθυμα να αυξήσουν την έκθεσή τους σε Bitcoin και σε άλλες αγορές κρυπτονομισμάτων τα επόμενα πέντε χρόνια, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Η Intertrust Global – μια διεθνής εταιρεία εμπιστοσύνης και εταιρικής διαχείρισης – δημοσκόπησε τους επικεφαλής οικονομικούς αξιωματούχους 100 hedge fund παγκοσμίως σχετικά με την πρόθεσή τους να αγοράσουν κρυπτο-περιουσιακά στοιχεία. Περίπου το 98% απάντησαν ότι αναμένουν ότι τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου θα επενδύσουν το 7,2% των περιουσιακών τους στοιχείων σε κρυπτονομίσματα έως το 2026.

Η έρευνα διαπίστωσε ότι μια επένδυση 7,2% στον τομέα των κρυπτονομισμάτων θα ισοδυναμούσε με περίπου 312 δισεκατομμύρια δολάρια εάν επαναληφθεί σε ολόκληρο τον τομέα. Εν τω μεταξύ, περίπου το 17% των ερωτηθέντων CFO παραδέχθηκαν ότι το hedge fund τους θα μπορούσε να διαθέτει το 10% των περιουσιακών στοιχείων τους σε κρυπτονομίσματα όπως το Bitcoin (BTC).

Τα αποτελέσματα εμφανίστηκαν καθώς το Bitcoin διορθώθηκε κατά περισσότερο από 50% μετά το ράλι από 3.858 $ τον Μάρτιο του 2020 σε σχεδόν 65.000 $ τον Απρίλιο του 2021, οδηγώντας σε εικασίες ότι θα συντριβεί περαιτέρω λόγω υπερβολικής υπερτίμησης.

Παρ ‘όλα αυτά, το εμβληματικό κρυπτονόμισμα διατηρήθηκε μέσω τεχνικών υποστηρίξεων περίπου 30.000 $ και, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, σημείωσε άνοδο πάνω από 40.000 $.

Η ανακεφαλαίωση της τιμής του Bitcoin
Η πλειοψηφία των κερδών του Bitcoin προήλθε από τις αφηγήσεις κατά του πληθωρισμού που έγιναν δημοφιλείς μετά την παγκόσμια πτώση της αγοράς του Μαρτίου 2020 που οδήγησε στην πανδημία κορονοϊού.

Οι παγκόσμιες κεντρικές τράπεζες απάντησαν με άνευ προηγουμένου νομισματική υποστήριξη, με την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ να ξεκινά μια πολιτική επιτοκίου σχεδόν μηδενικού δανεισμού μαζί με ένα πρόγραμμα αγοράς περιουσιακών στοιχείων 120$ δισεκατομμυριών μηνιαίως.

Η απόφαση της κεντρικής τράπεζας κατέρρευσε τις αποδόσεις των κρατικών ομολόγων των ΗΠΑ με ρεκόρ χαμηλότερων. Εν τω μεταξύ, οι εισροές ρευστότητας στην οικονομία, που επιταχύνθηκαν περαιτέρω από την ενίσχυση των ερεθισμάτων αξίας τρισεκατομμυρίων δολαρίων υπό την αιγίδα του Λευκού Οίκου, ώθησαν επίσης την αξία του δολαρίου χαμηλότερα έναντι των κορυφαίων ανταγωνιστικών νομισμάτων της.

Πολλοί επενδυτές στράφηκαν σε πιο επικίνδυνα περιουσιακά στοιχεία safe-haven που ωφελούσαν τις μετοχές των ΗΠΑ, το χρυσό, το ασήμι και το Bitcoin. Συνολικά, το Bitcoin έδωσε τις καλύτερες επιτυχίες καθώς συνέχισαν οι πολιτικές εκτύπωσης χρημάτων της Fed.

Πολλοί επικεφαλής διαχειριστές κεφαλαίων εμφανίστηκαν στην πρώτη γραμμή της έκρηξης των τιμών του Bitcoin το 2020. Για παράδειγμα, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Paul Tudor Jones – του hedge fund Tudor Investment Corporation – δήλωσε πέρυσι ότι κατέχει μικρά ποσοστά Bitcoin. Αργότερα, ένας άλλος θρυλικός επενδυτής Stan Druckenmiller αποκάλυψε επίσης ότι έχει επενδύσει στο κρυπτονόμισμα για να αντισταθμίσει τον κίνδυνο πληθωρισμού.

Η ευρωπαϊκή εταιρεία διαχείρισης αμοιβαίων κεφαλαίων Brevan Howard, οι αμερικανικές εταιρείες αμοιβαίων κεφαλαίων SkyBridge Capital, Fidelity Investments και η ARK Invest μετατράπηκαν επίσης σε μερικούς από τους μεγαλύτερους υποστηρικτές Bitcoin από τον παραδοσιακό χρηματοοικονομικό τομέα.

Η έρευνα της Intertrust έδειξε επίσης ότι όλα τα στελέχη που ρωτήθηκαν στην Ευρώπη, τη Βόρεια Αμερική και το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν τουλάχιστον 1% έκθεση σε Bitcoin και παρόμοια κρυπτονομίσματα. Σημείωσε επίσης ότι τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου της Βόρειας Αμερικής θα είχαν κατά μέσο όρο έκθεση 10,6% σε κρυπτονομίσματα από εκείνα στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη που προέβλεπαν 6,8% έκθεση.

Ο πληθωρισμός χτυπά
Η έρευνα Intertrust ήρθε επίσης καθώς ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ έφτασε το 5% τον Μάιο για πρώτη φορά από το 1992, ανέφερε το Υπουργείο Εργασίας των ΗΠΑ στην μηνιαία έκθεση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (CPI).

Πολλοί αναλυτές, συμπεριλαμβανομένου του Randall Kroszner, καθηγητή στο Business School του Πανεπιστημίου του Σικάγου και πρώην κυβερνήτης της Fed, σημείωσαν ότι ο υψηλότερος πληθωρισμός θα οδηγήσει την Fed να αποσύρει τις επεκτατικές της πολιτικές σε κάποιο βαθμό. Οι κερδοσκοπίες σχετικά με τη «συρρίκνωση» αυξήθηκαν επίσης καθώς η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς (FOMC) ξεκίνησε τη διήμερη συνάντησή της την Τρίτη.

Ωστόσο, μέχρι στιγμής, η πλειοψηφία των αξιωματούχων της FOMC, συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Fed, Jerome Powell, έχουν αντιμετωπίσει την πρόσφατη αύξηση του CPI ως «παροδική». Ο οικονομολόγος της ANZ Tom Kenny σημείωσε ότι η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ, συνεπώς, θα διατηρήσει τις πολιτικές της αμετάβλητες τουλάχιστον μέχρι να δει βελτιώσεις στα δεδομένα εργασίας.

Εν τω μεταξύ, ο Paul Tudor Jones είπε στην πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC, ότι είχε αυξήσει τις συμμετοχές του στο Bitcoin από 1% -2% το 2020 σε 5% μετά την παρατήρηση της αποδοχής της Fed για τις πρόσφατες αυξήσεις του πληθωρισμού. Σημείωσε:

“Μου αρέσει το Bitcoin ως διαφοροποιητής χαρτοφυλακίου. Πείτε 5% σε χρυσό, 5% σε Bitcoin, 5% σε μετρητά, 5% σε εμπορεύματα τη δεδομένη στιγμή. Δεν ξέρω τι θα κάνω με το άλλο 80%. Θέλω να περιμένω και να δω τι θα κάνει η Fed. “

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: YASHU GOLA

Published: https://cointelegraph.com/news/98-of-cfos-say-their-hedge-fund-will-invest-in-bitcoin-by-2026-study

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)