Μέσα σε πέντε χρόνια, τα αμοιβαία κεφάλαια κινδύνου των ΗΠΑ αναμένουν να διατηρήσουν το 10,6% των περιουσιακών στοιχείων σε κρυπτονομίσματα

Μια νέα έρευνα σε 100 επικεφαλής οικονομικούς υπαλλήλους στα hedge funds παγκοσμίως έδειξε ότι ο τομέας σχεδιάζει σημαντική αύξηση της έκθεσής του σε κρυπτονομισματικά περιουσιακά στοιχεία στο εγγύς μέλλον.

Η έρευνα, που διενήργησε η Intertrust, υποδηλώνει ότι εάν οι προβλέψεις των ερωτηθέντων αντικατοπτρίζονται ευρέως σε ολόκληρο τον τομέα, τα περιουσιακά στοιχεία σε κρυπτονομίσματα που κατέχονται από τα παγκόσμια hedge funds θα μπορούσαν να φτάσουν τα 312 δισεκατομμύρια δολάρια. Τα αμοιβαία κεφάλαια με έδρα τις Ηνωμένες Πολιτείες ήταν πιο αισιόδοξα για τη νέα κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, αναμένοντας να αυξήσουν την έκθεση χαρτοφυλακίου τους σε κρυπτονομίσματα στο 10,6% κατά μέσο όρο εντός πέντε ετών.

Οι ομόλογοι τους με έδρα την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο έδωσαν ένα ελαφρώς μικρότερο ποσοστό, αν και εξακολουθούν να είναι σημαντικά: 6,8% κατά μέσο όρο. Το δείγμα της Intertrust περιελάμβανε επικεφαλής οικονομικών κεφαλαίων που ο καθένας διαχειρίζεται κατά μέσο όρο 7,2 δισεκατομμύρια δολάρια περιουσιακών στοιχείων. Οι ίδιοι οι CFO αναμενόταν να έχουν τουλάχιστον 1% των χαρτοφυλακίων τους σε κρυπτονομίσματα.

Υψηλού προφίλ διαχειριστές αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου όπως ο Paul Tudor Jones υπήρξαν δυνατοί υποστηρικτές του Bitcoin (BTC) εν μέσω ανησυχιών για πληθωριστικές τάσεις στην οικονομία. Ο Διευθύνων Σύμβουλος της SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, έχει παρόμοια άποψη σχετικά με τις δυνατότητες του Bitcoin ως ένα store of value, θεωρώντας το ανώτερο από το χρυσό.

Ένα άλλο μεγάλο όνομα στον τομέα που υποστηρίζει τα κρυπτονομίσματα είναι ο Alan Howard, συνιδρυτής του μεγάλου διαχειριστή περιουσιακών στοιχείων Brevan Howard. Μόλις αυτή την εβδομάδα, ο Χάουαρντ επένδυσε σε δύο νεοσύστατα ψηφιακά περιουσιακά στοιχεία μετά την προηγούμενη επένδυσή του σε έναν πάροχο υπηρεσιών φύλαξης ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων που δημιουργήθηκε από την Nomura σε συνεργασία με την Ledger και την CoinShares. Διαθέτει επίσης ποσοστό 25% με την One River Digital Asset Management. Υπήρξαν επίσης αναφορές για τα σχέδια του Brevan Howard να επενδύσουν άμεσα σε κρυπτονομίσματα.

Εκτός από την αυξανόμενη εμπιστοσύνη των παραδοσιακών αμοιβαίων κεφαλαίων κινδύνου στην κατηγορία περιουσιακών στοιχείων, υπάρχουν επίσης πολλές προσπάθειες για την έναρξη νέων κρυπτονομισμάτων με την ελπίδα να επαναληφθούν οι επιτυχίες των Bitwise και Grayscale.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: MARIE HUILLET

Published: https://cointelegraph.com/news/within-five-years-us-hedge-funds-expect-to-hold-10-6-of-assets-in-crypto?fbclid=IwAR1jW8hRbOOkknlObZ6mglqxJO9qbiAfPpDTGm0wfNZDupZux6lwAqSfcRQ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)