Η πρόεδρος της Τανζανίας προτρέπει την κεντρική τράπεζα να προετοιμαστεί για τα κρυπτονομίσματα

Η Τανζανία φαίνεται να είναι η τελευταία αναδυόμενη οικονομία που είναι έτοιμη να αγκαλιάσει το Bitcoin (BTC) και κρυπτονομικά στοιχεία.

Τη Δευτέρα, η πρόεδρος της Τανζανίας Samia Suluhu Hassan προέτρεψε την κεντρική τράπεζα της χώρας να αρχίσει να εξερευνά κρυπτονομικά στοιχεία. Η Χασάν τόνισε τον αυξανόμενο αντίκτυπο των ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων στην παγκόσμια χρηματοδότηση, δηλώνοντας, «Έχουμε δει την εμφάνιση ενός νέου ταξιδιού μέσω του Διαδικτύου».

Τόνισε την έλλειψη υιοθέτησης και ανάπτυξης κρυπτονομισμάτων στην περιοχή της Ανατολικής Αφρικής, δηλώνοντας, «Σε ολόκληρη την περιοχή, συμπεριλαμβανομένης της Τανζανίας, δεν έχουν αποδεχτεί ή αρχίσει να χρησιμοποιούν αυτές τις διαδρομές».

«Η πρόσκλησή μου προς την Κεντρική Τράπεζα είναι ότι πρέπει να αρχίσετε να εργάζεστε σε αυτήν την εξέλιξη. Η Κεντρική Τράπεζα πρέπει να είναι έτοιμη για τις αλλαγές και να μην είναι απροετοίμαστη ».

Τα σχόλια της Χασάν ακολουθούν πολλούς νομοθέτες στη Λατινική Αμερική πιέζοντας για μεγαλύτερη υιοθέτηση του κρυπτονομίσματος σε άλλες αναδυόμενες οικονομίες, συμπεριλαμβανομένου του Ελ Σαλβαδόρ – όπου το Bitcoin έχει εξουσιοδοτηθεί ως νόμιμο χρήμα.

Ενώ οι αφρικανοί νομοθέτες καθυστέρησαν να αναγνωρίσουν και να ενθαρρύνουν την crypto οικονομία, η περιοχή υπήρξε hotspot για συναλλαγές Bitcoin peer-to-peer (P2P) εδώ και χρόνια.

Σύμφωνα με το Useful Tulips, η Sub-Sahara African είναι η δεύτερη μεγαλύτερη περιοχή για διαπραγμάτευση P2P πίσω από τη Βόρεια Αμερική, αντιπροσωπεύοντας περίπου 16,5 εκατομμύρια δολάρια σε εβδομαδιαίο όγκο.

Η Νιγηρία αντιπροσωπεύει το ήμισυ του όγκου της περιοχής, κατατάσσοντας πίσω από τις Ηνωμένες Πολιτείες ως το δεύτερο μεγαλύτερο έθνος από τις συναλλαγές Bitcoin P2P, με 8,5 εκατομμύρια δολάρια σε BTC να αλλάζουν χέρια κάθε εβδομάδα. Η Κένυα είναι η δεύτερη στη κατάταξη της Αφρικής peer-to-peer στην αγορά με περισσότερα από 3 εκατομμύρια δολάρια σε εβδομαδιαίες συναλλαγές, ακολουθούμενη από τη Γκάνα με 2 εκατομμύρια δολάρια και τη Νότια Αφρική με 1,6 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τανζανία κατατάσσεται στην έβδομη θέση για την περιοχή με συναλλαγές αξίας περίπου 90.000 δολαρίων τις τελευταίες επτά ημέρες.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: SAMUEL HAIG

Published: https://cointelegraph.com/news/tanzanian-president-urges-central-bank-to-prepare-for-crypto

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)