Γιατί ο Paul Tudor Jones θα μπορούσε να επενδύσει το 5% του χαρτοφυλακίου του σε Bitcoin

Την περασμένη εβδομάδα, η δράση των τιμών του BTC καθορίστηκε από μια επίμονη πτωτική τάση μετά από μια μαζική πώληση κατά τον Μάιο. Ο φόβος ανέλαβε την αγορά, καθώς επικρατούσε η αβεβαιότητα στην πορεία τιμών του BTC.

Ο θρυλικός επενδυτής Paul Tudor Jones έχει το αντίθετο συναίσθημα έναντι του Bitcoin. Πριν από σχεδόν ένα χρόνο, ο Τούντορ Τζόουνς συνέκρινε το πρώτο κρυπτονομίσμα με το ανώτατο όριο αγοράς με το χρυσό και ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο να χρησιμοποιήσει το BTC ως store of value.

Ο θρυλικός επενδυτής δημοσίευσε ένα ερευνητικό σημείωμα με τίτλο «Ο μεγάλος νομισματικός πληθωρισμός». Εκείνη την εποχή, ανησυχούσε για την πολιτική «απεριόριστων χρημάτων» της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ. Αυτές οι ανησυχίες έχουν επιμείνει, όπως έδειξε ο Tudor Jones σε μια πρόσφατη συνέντευξή του στο CNBC.

Πιστεύει ότι «τα πράγματα ήταν τρελά τότε (όταν μπήκα για πρώτη φορά στο BTC) και νομίζω ότι είναι τρελά τώρα». Οι θρυλικοί επενδυτές βλέπουν το BTC ως τη μόνη συγκεκριμένη επένδυση σε έναν κατά τα άλλα αβέβαιο κόσμο. Αυτός πρόσθεσε:

Μου αρέσει το $ BTC. Το BTC είναι μαθηματικά και τα μαθηματικά υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. Μου αρέσει η ιδέα της επένδυσης σε κάτι που είναι αξιόπιστο, συνεπές, ειλικρινές και 100% σίγουρο. Η BTC με ελκύει γιατί είναι ένας τρόπος για να επενδύσω στη βεβαιότητα.

Bitcoin, γιατί ο Paul Tudor Jones εμπιστεύεται τον κώδικα
Πέρυσι, όταν η πανδημία Covid-19 ανάγκασε το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού κόσμου να κλείσει, οι κεντρικές τράπεζες σε όλο τον κόσμο ανταποκρίθηκαν με παρέμβαση. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Tudor Jones συνέκρινε το δίκτυο της Bitcoin με τις πολιτικές της FED και έκανε μια σημαντική διάκριση: το πρώτο λειτουργεί με βεβαιότητα και το δεύτερο με πίστη.

Ομοίως, οι επενδυτές πρέπει να έχουν πίστη στη διοίκηση των ΗΠΑ, στις εκλογές και στην ανθρώπινη φύση. Ο Τούντορ Τζόουνς αναρωτήθηκε: «Θέλω να έχω πίστη; Στην αξιοπιστία και τη συνέπεια της ανθρώπινης φύσης και της γραμμικής της φύσης. Ξέρουμε ότι είναι τα πάντα εκτός από αυτό ».

Έτσι, ο θρυλικός επενδυτής βλέπει το BTC ως διαφοροποιητή χαρτοφυλακίου και θα διατηρήσει μια θέση 5% στο κρυπτονόμισμα, 5% σε μετρητά και 5% στα εμπορεύματα. Το υπόλοιπο 80% θα διατεθεί σε άλλες επενδύσεις αφού η FED των ΗΠΑ αποφασίσει «τι πρόκειται να κάνουν γιατί αυτό που θα κάνουν θα έχει μεγάλο αντίκτυπο».

Την Τετάρτη, το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα θα πραγματοποιήσει τη διήμερη συνεδρίασή του. Εκεί, η FED θα μπορούσε «να κάνει αλλαγές στις προβλέψεις της για ενδιαφέρον», ανέφερε το CNBC. Έτσι, υπάρχει μεγάλη προσδοκία στην αγορά.

Εάν η FED διπλασιαστεί στο «εμπόριο πληθωρισμού», ο Tudor Jones θα αυξήσει τη θέση του σε Bitcoin, χρυσό και άλλα εμπορεύματα.

Οι ανησυχίες του Τούντορ Τζόουνς για τις τρέχουσες οικονομικές πολιτικές τον κάνουν να πιστεύει ότι ο κόσμος βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και εκείνες που απαιτούν έκτακτα μέτρα.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author:  Reynaldo Marquez

Published: https://bitcoinist.com/why-paul-tudor-jones-could-invest-5-of-its-portfolio-in-bitcoin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)