To Cardano αναπτύσσει το πρώτο απλό smart contract στο AlonzoBlue Testnet

Το ADA κινείται με το γενικό συναίσθημα της αγοράς, αναποφάσιστο και χωρίς σαφή κατεύθυνση. Ωστόσο, η bullish περίπτωση του Cardano περιστρέφεται γύρω από την ανάπτυξη των έξυπνων δυνατοτήτων της και το IOG, ο προγραμματιστής του, σημείωσε σημαντική πρόοδο.

Στις αρχές Ιουνίου, αυτή η εταιρεία κυκλοφόρησε το πρώτο testnet για την εποχή της Alonzo, της πλατφόρμας AlonzoBlue. Αυτή η φάση στην ανάπτυξη του Cardano έχει ως στόχο να κάνει stress test την πλατφόρμα smart contract τους, Plutus. Το τμήμα μέσων ενημέρωσης του IOG ανακοίνωσε:

Το πρώτο απλό smart contract Plutus έχει εκτελεστεί αυτήν την εβδομάδα με επιτυχία στο testnet AlonzoBlue Cardano.

Ο Tim Harrison, Διευθυντής Μάρκετινγκ της IOG, Επικεφαλής Παράδοσης της εταιρείας, Nigel Hemsley και Delivery Lead, Δημήτρης Πουλόπουλος, βυθίστηκαν σε αυτό το smart contract για πρώτη φορά. Ο Χέμσλεϊ είπε ότι οι χειριστές του ομίλου συμμετοχών (SPO) λειτουργούν με επιτυχία κόμβους, αυτά τα μέλη της κοινότητας υπήρξαν βασικό συστατικό για την «διευθέτηση πολλών θεμάτων».

Οι πρωτοπόροι και οι συνεργάτες του IOG έχουν επίσης τους δικούς τους κόμβους και έχουν ξεκινήσει με τις πρώτες ασκήσεις τους. Όπως ανέφερε το NewsBTC πριν από δύο εβδομάδες, το δοκιμαστικό δίκτυο της Alonzo θα έχει πολλές φάσεις με κωδικοποίηση χρωμάτων (Μπλε, Λευκό, Μωβ και δύο μικρά στάδια που ονομάζονται Κόκκινο και Μαύρο) πριν από την εφαρμογή του.

Ο καθένας θα έχει ένα συγκεκριμένο σύνολο στόχων και ασκήσεων που θα ολοκληρωθούν από τον IOG και τον συμμετέχοντα, από την ιδιωτική έως τη δημόσια φάση. Το AlonzoBlue θα ελέγξει τις βασικές λειτουργίες του δικτύου, την αρχική διανομή του ADA στα SPO με απλά σενάρια Plutus και άλλα. Ο Πουλόπουλος πρόσθεσε:

Μπορούμε πραγματικά να μιλήσουμε στον κόμβο Alonzo Ένα Pioneer θα μπορούσε να δημιουργήσει ένα πολύ απλό smart contract και να το μεταβιβάσει στο καθολικό. Έτσι, μπορούν να έχουν γράψει το πρώτο τους smart contract στο δίκτυό μας.

Πού πηγαίνει το Cardano στη συνέχεια;
Τα απλά smart contracts που μπορούν να αναπτυχθούν στο AlonzoBlue του Cardano μπορούν να έχουν διαφορετικές εφαρμογές, δήλωσε ο Πουλόπουλος. Ο Διευθυντής παράδοσης της IOG είπε ότι παρόλο που η Alonzo δεν έχει ακόμη εκτελέσει το «φανταχτερό» smart contract, αυτό αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την πλατφόρμα.

Προς το παρόν, η σταθερότητα του AlonzoBlue είναι η προτεραιότητα. Στη συνέχεια, το IOG θα μεταβεί στο AlonzoWhite και στους SPO, πρωτοπόρους και συνεργάτες για να κάνει “spin un” έναν νέο κόμβο. Σε αυτή τη φάση, οι μηχανικοί του IOG θα ενσωματώσουν μεγαλύτερα εξαρτήματα για τον Plutus, δήλωσε ο Hemsley.

Ο IOG έλαβε πολλά σχόλια από την κοινότητα μέσω των GitHub και Discord, πρόσθεσε ο Πουλόπουλος. Για να τελειώσουν με το AlonzoBlue, οι προγραμματιστές αναμένουν να δημιουργήσουν εμπιστοσύνη στο δίκτυο και στα συστατικά του. Ο επικεφαλής παράδοσης του IOG είπε:

Μόλις αυτοί (πρωτοπόροι και συνεργάτες) μπορούν να αποδείξουν με επιτυχία ότι μπορούν να υποβάλουν, να επικυρώσουν και να εκτελέσουν θα είμαστε έτοιμοι για το (Alonzo) White.

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: Reynaldo Marquez

Published: https://www.newsbtc.com/news/cardano/cardano-deploys-first-smart-contract/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)