Altcoin Roundup: Η ανάλυση του κύκλου αγοράς φώναζε «πάρτε το κέρδος» πριν από τις πωλήσεις της 19ης Μαΐου

Ο τομέας των κρυπτονομισμάτων έχει καθιερωμένη φήμη ότι είναι ευμετάβλητος και γρήγορος, και αυτά τα χαρακτηριστικά εμφανίστηκαν πλήρως τον Μάιο, καθώς η ραγδαία πτώση της τιμής του Bitcoin (BTC) από 60.000 $ σε 33.000 $ οδήγησε σε μαζική έξοδο που άφησε 1,2 τρισεκατομμύρια δολάρια σε αξία από τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς.

Ενώ πολλοί σε ολόκληρο το οικοσύστημα έχουν φέρει την ευθύνη για την ύφεση σε πράγματα όπως αρνητικά tweets από επηρεαστές και ισχυρά πρόσωπα όπως ο Elon Musk ή άλλη μια ανακοίνωση ότι η κυβέρνηση της Κίνας έχει απαγορεύσει το Bitcoin, πιο έμπειροι traders και αναλυτές προειδοποιούσαν για το ενδεχόμενο σημαντικής μείωσης για αρκετές εβδομάδες πριν από την πώληση.

Η ραγδαία άνοδος των τιμών το 2021 έδειξε μερικά από τα κλασικά σημάδια συμπεριφοράς που μοιάζουν με φούσκα, με κουδούνια υπερβολικής προειδοποίησης, ενώ οι οδηγοί της Uber και οι υπάλληλοι παντοπωλείων ήταν ικανοποιημένοι για να προσφέρουν τη γνώμη τους σχετικά με το ποιος θα ήταν ο επόμενος μεγάλος μετακινούμενος.

Τούτου λεχθέντος, φαίνεται τώρα μια καλή στιγμή να αναθεωρήσουμε τα διάφορα στάδια ενός κύκλου της αγοράς για να κατανοήσουμε καλύτερα τι έχει περάσει η αγορά μέχρι στιγμής και τι μπορεί να αναμένεται τους επόμενους μήνες και χρόνια.

Τέσσερις φάσεις ενός κύκλου αγοράς
Οι τέσσερις βασικές φάσεις ενός κύκλου αγοράς, τις οποίες όλοι οι έμποροι πρέπει να έχουν μια βασική κατανόηση, είναι η φάση συσσώρευσης, η φάση προσαύξησης, η φάση διανομής και η φάση μείωσης.

Η φάση συσσώρευσης λαμβάνει χώρα αφού η αγορά έχει ξεπεράσει και χαρακτηρίζεται από τους καινοτόμους και τους πρώτους υιοθέτες που αγοράζουν το περιουσιακό στοιχείο για το μακροπρόθεσμο δυναμικό του πριν από οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή τιμών.

Αυτή η φάση παρατηρήθηκε στην αγορά κρυπτονομισμάτων από τον Δεκέμβριο του 2018, όταν η τιμή του BTC έπεσε κάτω από τα 3.500 $ και επεκτάθηκε μέχρι τον Οκτώβριο του 2020, όταν η τιμή του άρχισε να αυξάνεται σημαντικά πάνω από 12.000 $.

Η φάση προσαύξησης άρχισε πραγματικά να θερμαίνεται τον Δεκέμβριο του 2020 και επεκτάθηκε έως τον Ιανουάριο του 2021 καθώς ο τομέας BTC και ο αποκεντρωμένος χρηματοοικονομικός τομέας (DeFi) προσελκύουν παγκόσμια προσοχή, με τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς να ανεβαίνει σε υψηλότερα από 2,5 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, καθώς η διανομή ξεκίνησε τη φάση.

Κατά τη διάρκεια των φάσεων διανομής, οι πωλητές αρχίζουν να κυριαρχούν και το προηγούμενο bullish συναίσθημα γίνεται ανάμεικτο, με αποτέλεσμα οι τιμές να κλειδώνονται σε ένα εύρος συναλλαγών. Η φάση τελειώνει όταν η αγορά αντιστρέφει την κατεύθυνση.

Μερικά από τα τυπικά μοτίβα γραφήματος που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, όπως περιγράφεται από το Investopedia, είναι διπλά και τριπλά κορυφαία παράλληλα με γνωστά μοτίβα κεφαλής και ώμων, τα οποία ήταν τα προειδοποιητικά σημάδια που παρουσίασε το BTC και είδαν τεχνικοί αναλυτές μπροστά από αυτή τη πιο πρόσφατη εκποίηση.

https://twitter.com/iamrajankarna/status/1402290588490240003

Παρόμοια με την αγορά bull 2017-2018, η τιμή του BTC έφτασε σε ένα νέο υψηλότερο όλων των εποχών (ATH) και στη συνέχεια άρχισε να μειώνεται, με αποτέλεσμα τα κεφάλαια να περιστρέφονται από το Bitcoin και στην αγορά altcoin, προωθώντας περαιτέρω τη συνολική κεφαλαιοποίηση της αγοράς στο ρεκόρ των 2,53 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στις 12 Μαΐου.

Για τον έξυπνο trader κρυπτονομισμάτων, αυτό το μοτίβο ήταν ένα σημάδι ότι πλησίαζε μια φάση μείωσης και ότι θα ήταν σοφό να κερδίσουμε κέρδη, καθώς το BTC κυμάνθηκε μεταξύ 40.000 και 60.000 $ και τα altcoins αυξήθηκαν στα υψηλότερα επίπεδα όλων των εποχών.

Ανάπτυξη κεφαλαίων στη φάση συσσώρευσης
Τώρα που η αγορά έχει βιώσει σημαντική πτώση και συνεχίζει να ψάχνει για κατώτατο όριο τιμών, είναι μια κρίσιμη στιγμή για την παρακολούθηση των κινήσεων των τιμών, με στόχο την αναζήτηση καλών σημείων εισόδου σε βιώσιμα έργα.

Ίσως το πιο γνωστό γραφικό που περιγράφει τον τυπικό κύκλο της αγοράς είναι η «Ψυχολογία ενός κύκλου αγοράς» του Wall St. Cheat Sheet. Το μοτίβο έχει εμφανιστεί σε αγορές όλων των τύπων, από μετοχές και εμπορεύματα έως κρυπτονομίσματα και ακίνητα.

Κοιτάζοντας το γράφημα για το Bitcoin, μπορούμε να δούμε ένα παρόμοιο μοτίβο τιμών που ξεκίνησε στα τέλη του 2020 με πιθανή φάση «δυσπιστίας» που ξεκινά τον Νοέμβριο. Η αρχική περίοδος του Ιανουαρίου είναι παρόμοια με τη φάση «ελπίδα» στο παραπάνω διάγραμμα και ακολουθήθηκε από μια πολυμηνιαία προπόνηση σε ένα ευφορικό υψηλότερο όλων των εποχών τον Απρίλιο.

Η τιμή έπεσε στη συνέχεια από 64.000 $ σε 47.000 $ πριν επιστρέψει στο εύρος 53.000 έως 60.000 $ καθώς άρχισε να ξεχωρίζει. Η πώληση τον Μάιο ώθησε την αγορά μέσω των φάσεων άγχους, άρνησης, πανικού και συνθηκολόγησης και της αντίδρασης του οικοσυστήματος. Τα tweets του Musk, εκτός από τις άλλες δυνάμεις που ασκούν πτωτική πίεση στην αγορά, προκάλεσαν σημαντικό θυμό μέσα στην κοινότητα.

Τώρα έρχεται η πρόκληση να αντιμετωπίσετε την κατάθλιψη μιας σημαντικά χαμηλότερης αξίας χαρτοφυλακίου και να προσπαθήσετε να αποφασίσετε εάν η αγορά έχει πέσει κάτω, σηματοδοτώντας ότι είναι η κατάλληλη στιγμή για την ανακατανομή κεφαλαίων ή εάν το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνετε είναι να καθίσετε στα χέρια τους και να περιμένετε για περαιτέρω εξελίξεις.

Σημαντικές συγκεντρώσεις τιμών κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου συχνά θεωρούνται με δυσπιστία ως ράλι του κορόιδου – επομένως, ο κύκλος έχει ολοκληρωθεί και επιστρέφουμε στην αρχή.

Λοιπόν, αυτό σημαίνει ότι τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να συγκεντρώσετε τα κουπόνια των αγαπημένων σας έργων;

Δυστυχώς, δεν υπάρχει εγγυημένη σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση, και είναι κάτι που κάθε επενδυτής πρέπει να καθορίσει μόνος του. Με τα προηγούμενα tokens σε ζήτηση τώρα σε σημαντικές εκπτώσεις σε σύγκριση με μόλις πριν από ένα μήνα, αυτό θα μπορούσε να είναι η κατάλληλη στιγμή για να ξεκινήσετε το κόστος του δολαρίου κατά μέσο όρο πίσω στις κορυφαίες μακροπρόθεσμες επιλογές στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τον επόμενο κύκλο υψηλότερα.

Κύκλοι τομέων κρυπτονομισμάτων
Ο τυπικός κύκλος που παρουσιάζεται εδώ μπορεί να εφαρμοστεί στην αγορά στο σύνολό της, καθώς και σε μεμονωμένα tokens ή τομείς των tokens.

Ένα καλό παράδειγμα αυτού είναι η άνοδος της αποκεντρωμένης χρηματοδότησης κατά το παρελθοντικό έτος, η οποία έπληξε την αγορά κρυπτονομισμάτων από την καταιγίδα, που οδήγησε στην εμφάνιση δημοφιλών αποκεντρωμένων χρηματιστηρίων όπως το Uniswap και πλατφόρμες δανεισμού όπως η Aave.

Όπως φαίνεται στο παραπάνω διάγραμμα, ο τομέας DeFi στο σύνολό του πέρασε από το δικό του μοτίβο κύκλου αγοράς που συνέπεσε με την αυξανόμενη δημοτικότητά του και τη χρήση του σε ολόκληρο το οικοσύστημα.

Ένα παρόμοιο μοτίβο παρατηρήθηκε στην άνοδο των μη ευέλικτων μαρκών (NFTs) το 2021, αλλά ο χρόνος ήταν διαφορετικός, επισημαίνοντας την ιδέα ότι οι τομείς κινούνται μαζί και υπαινίσσονται τα πιθανά οφέλη μιας τομειακής προσέγγισης για την επένδυση σε κρυπτονομίσματα.

Προκειμένου να επωφεληθούν από αυτές τις ευκαιρίες, οι έμποροι μερικές φορές αναγκάζονται να υιοθετήσουν μια αντιφατική προσέγγιση. Η φάση συσσώρευσης χαρακτηρίζεται συχνά από μειωμένο συναίσθημα, αλλά ο καλύτερος χρόνος για πώληση είναι κατά τη φάση διανομής όταν το κλίμα είναι στο υψηλότερο και η πλειονότητα των εμπόρων πηγαίνουν all-in με ελπίδες για μεγάλα πλούτη.

Όσον αφορά τις τρέχουσες προοπτικές της αγοράς, είναι πιθανό ότι η καλύτερη πορεία δράσης είναι η υιοθέτηση μιας προσέγγισης αναμονής και παραμονής, διατηρώντας παράλληλα κάποια στεγνή σκόνη στο περιθώριο για να επωφεληθείτε από τυχόν “πωλήσεις flash” που μπορεί να έρθουν στο δρόμο μας. Ό, τι κι αν επιλέξετε, απλώς θυμηθείτε να κάνετε τη δική σας έρευνα και να εφαρμόσετε μια διαδικασία διαχείρισης κινδύνου, καθώς ο ιστορικά ασταθής χαρακτήρας της αγοράς κρυπτονομισμάτων δεν δείχνει σημάδια μείωσης σύντομα.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: JORDAN FINNESETH

Published: https://cointelegraph.com/news/altcoin-roundup-market-cycle-analysis-screamed-take-profit-ahead-of-may-19-sell-off

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)