Το εικονικό “Doge” Meme του Dogecoin μόλις πωλήθηκε ως NFT για 4 εκατομμύρια δολάρια

Το πιο ακριβό Meme NFT όλων των εποχών
Το 2021, το Dogecoin έχει λάβει μεγάλη προσοχή λόγω της θεαματικής αύξησης των τιμών. Κάποιος επωφελήθηκε από το αυξημένο ενδιαφέρον, πουλώντας ένα non fungible token (NFT) της εικόνας στην οποία βασίστηκε το Dogecoin.

«Η αρχική εικόνα που ξεκίνησε τα πάντα», διάβαζε η περιγραφή του NFT, που πωλήθηκε στο very.auction. «Αυτή η φωτογραφία του Shiba Inu « Kabosu » τραβήχτηκε από τον ιδιοκτήτη της Atsuko Sato στις 13 Φεβρουαρίου 2010», εξηγεί η περιγραφή, προσθέτοντας:

«Αφού το κοινοποίησε στο προσωπικό της blog παράλληλα με τη σειρά άλλων διάσημων εικόνων με τον τίτλο« Κάνοντας μια βόλτα με τον Kabosu-chan », αυτές οι φωτογραφίες συνέχισαν να ξεκινούν το meme Doge και από τότε κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο – τίποτα πιο εικονικό από αυτή την εικόνα.”

Την Παρασκευή, ο νικητής της δημοπρασίας, @pleasrdao, υπέβαλε πρόθυμη προσφορά ύψους 1.696,9% του κρυπτονομίσματος Ethereum, αξίας περίπου 4 εκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με τον ιστότοπο δημοπρασιών Zora.

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είμαστε μέρος αυτού του ορόσημου στην ιστορία του Διαδικτύου. Εάν κάποιο meme αξίζει να είναι ο νέος κάτοχος ρεκόρ meme NFT, είναι το Doge », δήλωσε ο Don Caldwell, αρχισυντάκτης της διαδικτυακής βάσης δεδομένων meme Know Your Meme, η οποία πιστοποίησε τον Doge πριν από τη δημοπρασία για να εξασφαλίσει ότι το meme θα πουληθεί από τον νόμιμο ιδιοκτήτη του.

Ο Caldwell πρόσθεσε ότι το Doge, το οποίο ονόμασε «ένα από τα πιο εμβληματικά memes στην ιστορία του Διαδικτύου», είχε προηγουμένως κερδίσει το βραβείο «Meme of the Decade» του Know Your Meme τον Δεκέμβριο του 2019.

Τα χρήματα πηγαίνουν στην Ιάπωνα δάσκαλο νηπιαγωγείου Atsuko Sato, την ιδιοκτήτη του πραγματικού σκύλου Shiba Inu που απεικονίζεται στο meme dogecoin.

Ο όρος “Doge” προέρχεται από το καρτούν Flash “Homestar Runner”. Σε ένα επεισόδιο του 2005, ο τίτλος Homestar αποκαλεί έναν άλλο χαρακτήρα «D-O-G-E». Πέντε χρόνια αργότερα, το 2010, η Sato δημοσίευσε την εικόνα του Kabosu στο προσωπικό της blog, μη συνειδητοποιώντας ότι η φωτογραφία θα έπαιρνε τη δική της ζωή.

«Πήρα τις φωτογραφίες για να ενημερώσω το ιστολόγιό μου», δήλωσε η Sato σε δήλωση. «Παίρνω πολλές φωτογραφίες κάθε μέρα, οπότε εκείνη η μέρα δεν ήταν κάτι ασυνήθιστο. Η Kabosu λατρεύει να την τραβάω φωτογραφίες, οπότε ήταν χαρούμενη που η κάμερα έδειχνε προς αυτήν. ”

Το Dogecoin είχε καλή χρονιά
Η τιμή του Dogecoin αυξήθηκε σημαντικά το 2021, ξεπερνώντας τα 0,70 $ ανά κέρμα. Ωστόσο, από τότε το περιουσιακό στοιχείο έχει μειωθεί σημαντικά, σύμφωνα με την υπόλοιπη αγορά κρυπτονομισμάτων, και διαπραγματεύεται επί του παρόντος στα 0,31 $ περίπου κατά τη στιγμή της δημοσίευσης.

Το ψηφιακό κρυπτονόμισμα ξεκίνησε ως αστείο, αλλά πρόσφατα κέρδισε καθώς οι δισεκατομμυριούχοι Mark Cuban και Elon Musk το αγκαλιάζουν. Ο Cuban έχει επιβάλει στην αθλητική του ομάδα, το Dallas Mavericks, να λάβει το Dogecoin ως πληρωμή, και ο Musk το προώθησε στο Twitter, ιδίως μέσω του tweet μιας εικόνας ενός σκύλου στο φεγγάρι.

dogecoin peaked at 70 cents

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: Anifowoshe Ibrahim

Published: https://bitcoinist.com/the-iconic-doge-meme-just-sold-as-an-nft/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)