Η SEC Ταϊλάνδης απαγορεύει τα ανταλλακτήρια από το χειρισμό συγκεκριμένων τύπων token, συμπεριλαμβανομένων των NFT

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης ενέκρινε κατευθυντήριες γραμμές που απαγορεύουν στα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων στη χώρα να υποστηρίζουν τέσσερις διαφορετικούς τύπους tokens σε ορισμένες περιπτώσεις.

Σε ανακοίνωση την Παρασκευή από την SEC Ταϊλάνδης, ο ρυθμιστικός φορέας δήλωσε ότι ο Γενικός Γραμματέας Ruenvadee Suwanmongkol ενέκρινε κατευθυντήριες γραμμές για τα ανταλλακτήρια κρυπτονομισμάτων, Ειδοποίηση 18/2564 σχετικά με “Κανόνες, Προϋποθέσεις και Διαδικασίες για την Ανάληψη Επιχειρήσεων Digital Asset”, την Τετάρτη για να τεθεί σε ισχύ. Οι νέοι κανόνες απαγορεύουν στις ανταλλακτήρια της Ταϊλάνδης να διακινούν tokens που βασίζονται σε meme, tokens που βασίζονται σε θαυμαστές, non-fungible tokens (NFT) και tokens που εκδίδονται από ανταλλακτήρια.

Για τα tokens που εκδίδονται από ανταλλακτήρια, η SEC δήλωσε ότι τυχόν κρυπτονομίσματα πρέπει να συμμορφώνονται με ακρίβεια με τις περιγραφές στα αντίστοιχα white papers τους, καθώς και με τυχόν υπάρχουσες οδηγίες για ψηφιακά στοιχεία. Εάν τα ανταλλακτήρια δεν μπορούν να πληρούν αυτές τις προϋποθέσεις, ο ρυθμιστικός φορέας θα πρέπει να καταργήσει το token. Σύμφωνα με την SEC, τα ταϊλανδέζικα ανταλλακτήρια έχουν 30 ημέρες για να ενημερώσουν τους κανόνες τους για την εισαγωγή των tokens ώστε να συμμορφώνονται με τις νέες οδηγίες.

Αυτή η αλλαγή πολιτικής υποτίθεται ότι θα επηρεάσει τα tokens, συμπεριλαμβανομένου του Dogecoin (DOGE), ενός κρυπτονομίσματος με βάση το meme του οποίου η τιμή έχει αυξηθεί σημαντικά από πέρυσι, καθώς και το Bitkub Coin (KUB), το εγγενές διακριτικό του τοπικού ανταλλακτηρίου κρυπτονομισμάτων με το ίδιο όνομα.

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς της Ταϊλάνδης έχει εκδώσει μια σειρά κατευθυντήριων γραμμών και δηλώσεων για μεμονωμένους traders και εταιρείες κρυπτονομισμάτων φέτος, μερικές φορές με σκληρή αντίδραση από το κοινό. Ο ρυθμιστικός φορέας πρότεινε 1 εκατομμύριο μπατ – περίπου 32.000 δολάρια – ελάχιστο ετήσιο εισόδημα για κρυπτονομισματικές επενδύσεις στην Ταϊλάνδη, και οι αξιωματούχοι έχουν υπαινίσσει ότι οι επενδυτές θα πρέπει να υποχρεωθούν να παρακολουθήσουν ένα μάθημα κατάρτισης κρυπτονομισμάτων ή να περάσουν ένα τεστ για να αποδείξουν τις γνώσεις τους.

Η χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας έχει μια περίπλοκη σχέση με τα crypto εδώ και χρόνια. Τον Φεβρουάριο, το τουριστικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης επικεντρώθηκε στη στόχευση ιαπωνικών κατόχων κρυπτονομισμάτων, φαινομενικά σε μια προσπάθεια να αναζωογονήσει τη βιομηχανία κατά τη διάρκεια της πανδημίας (πολλές εθνικότητες δεν μπορούν να εισέλθουν στη χώρα χωρίς καραντίνα.) Ωστόσο, η κυβέρνηση έχει προτείνει επίσης αυστηρότερα Know Your Customer στη χώρα, απαιτώντας τα ανταλλακτήρια για φυσική σάρωση των chip που είναι ενσωματωμένες σε ταϊλανδέζικες ταυτότητες.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: TURNER WRIGHT

Published: https://cointelegraph.com/news/thai-sec-bans-exchanges-from-handling-certain-token-types-including-nfts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)