Η τιμή Dogecoin μειώθηκε 20% από την καταχώριση του στο Coinbase, το Bitcoin μένει σταθερό

Το Dogecoin, το κρυπτονόμισμα που εφευρέθηκε ως αστείο, αλλά τώρα θεωρείται από τον αυξανόμενο αριθμό των κατόχων του ως σοβαρό πλεονέκτημα, αγωνίζεται. Το meme coin έχει μειωθεί πάνω από 20% την τελευταία εβδομάδα – παρά το γεγονός ότι έχει εισαχθεί στο Coinbase από την περασμένη Πέμπτη.
Εν τω μεταξύ, η ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων, με επικεφαλής το Bitcoin, φαίνεται να έχει σταθεροποιηθεί μετά από λίγες εβδομάδες. Το Bitcoin διαπραγματεύτηκε πλαγίως την τελευταία εβδομάδα, διατηρώντας την υποστήριξη πάνω από 35.000 $.

Το Dogecoin διαπραγματεύεται προς 0,31 $ αυτή τη στιγμή, σύμφωνα με τα στοιχεία του CoinGecko. Την περασμένη εβδομάδα, το Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτονομισμάτων στις ΗΠΑ, ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει το νόμισμα. Η τιμή του Doge αυξήθηκε γρήγορα μετά την αρχική ανακοίνωση, αλλά στη συνέχεια δεν αυξήθηκε όταν οι συναλλαγές έγιναν διαθέσιμες ημέρες αργότερα.

Και ακόμη και όταν το ανταλλακτήριο με έδρα το Σαν Φρανσίσκο είπε ότι έδινε το νόμισμα αξίας 1,2 εκατομμυρίων δολαρίων «για να γιορτάσει», η τιμή του παρέμεινε σταθερή. Αλλά όχι για πολύ – έκτοτε βυθίζεται.
Φαίνεται ότι το “Coinbase effect” δεν ταιριάζει με το “Elon Musk effect” αυτές τις μέρες.

Ο Musk, που πριν από χρόνια ονόμασε το Dogecoin ως το «αγαπημένο» κρυπτονομίσμα του και μάλιστα αποδέχτηκε αστεία τον τίτλο «Διευθύνων σύμβουλος της Dogecoin», έχει τη συνήθεια να μετακινεί την αγορά κρυπτονομισμάτων με τα tweets του, ειδικά το Dogecoin και το Bitcoin.

Και παρόλο που κανένα από αυτά δεν είναι ιδιαίτερα καλά αυτή τη στιγμή, το Dogecoin – του οποίου τα  token economics το κάνουν έτσι ώστε 10.000 νομίσματα προστίθενται στο δίκτυο κάθε λεπτό – είναι πολύ χειρότερο: το νόμισμα έχει χάσει το 2,5% της αξίας του σε 24 ώρες. Επειδή κόβονται τόσα πολλά νομίσματα, τόσο γρήγορα, και το crypto εξαρτάται από την αγορά.

Το Bitcoin, από την άλλη πλευρά, φαίνεται να έχει ανακάμψει από αρκετές εβδομάδες πτωτικού συναισθήματος. Το μεγαλύτερο crypto χρηματικό όριο ήταν καταρχάς καταρριφθέν από τα tweet του Elon Musk που επικρίνουν την κατανάλωση ενέργειας του νομίσματος, και στη συνέχεια μια τεράστια πώληση όταν η κεντρική τράπεζα της Κίνας και μια χούφτα κινεζικών εταιρειών πληρωμών δήλωσαν ότι θα περιορίσουν τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτων. Στις 19 Μαΐου έπεσε το 30% σε μόλις 24 ώρες.

Στη συνέχεια υπέφερε όταν στις αρχές αυτής της εβδομάδας, όταν οι αρχές των ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι είχαν ανακτήσει 2 εκατομμύρια δολάρια σε Bitcoin από μια επίθεση ransomware στο Colonial Pipeline – που οδήγησε σε μια άλλη πώληση.

Αλλά το Bitcoin διαπραγματεύεται τώρα στα 37.000 $, που είναι ακριβώς εκεί που ήταν πριν από επτά ημέρες. Και ενώ αυτό δεν είναι καλό για τους κατόχους, θα μπορούσε να είναι ένα σημάδι ότι η παλίρροια γυρίζει.

Αντίθετα, το Ethereum, το δεύτερο πιο πολύτιμο κρυπτονόμισμα με βάση το ανώτατο όριο αγοράς, δυσκολεύεται τις τελευταίες επτά ημέρες: έχει χάσει πάνω από το 15% της αξίας της και διαπραγματεύτηκε σήμερα στα 2.413 $. Πριν από λίγο καιρό, η ETH απειλούσε να σπάσει πάνω από 5.000 $.

Και ενώ ορισμένοι πρόσφατοι νεοεισερχόμενοι στην αγορά ίσως περίμεναν ότι το Dogecoin θα πάει καλύτερα, ειδικά λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι πλέον εισηγμένο στο μεγαλύτερο ανταλλακτήριο στην Αμερική, έχει αναμφισβήτητα ήδη κάνει υπερπαραγωγή ως κρυπτονόμισμα: Είναι τώρα το έκτο μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα, με όριο αγοράς 41,4 δισ. . Δεν είναι κακό, δεδομένου ότι εφευρέθηκε το 2013 ως αστείο.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author:  Mathew Di Salvo

Published: https://decrypt.co/73385/dogecoin-price-coinbase-listing-bitcoin-holds-steady?&utm_medium=referral&utm_campaign=feed&utm_source=coinmarketcap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)