Η SEC προειδοποιεί και πάλι τους επενδυτές για τα Bitcoin Futures Funds

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) επανέλαβε τους κινδύνους της επένδυσης σε αμοιβαία κεφάλαια που επικεντρώνονται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin με ένα σημείωμα προσωπικού την Πέμπτη που υπογραμμίζει την ανοδική μάχη που αντιμετωπίζουν τα αμοιβαία κεφάλαια ανταλλαγής bitcoin των ΗΠΑ (ETF).

Σε ένα ενημερωτικό δελτίο επενδυτών μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έλαβε η CoinDesk, οι υπάλληλοι «παροτρύνουν τους επενδυτές να εξετάσουν ένα ταμείο με έκθεση στην αγορά futures Bitcoin για να σταθμίσουν προσεκτικά τους πιθανούς κινδύνους και τα οφέλη της επένδυσης», ανέφερε η σημείωση, προειδοποιώντας τους επενδυτές ότι το κρυπτονόμισμα ως επένδυση είναι « πολύ κερδοσκοπικό. ”

Αυτή είναι η δεύτερη πρόσφατη προειδοποίηση που έστειλε η SEC σχετικά με τον κίνδυνο του Bitcoin. Τον περασμένο μήνα, έστειλε ένα σημείωμα στους επενδυτές επισημαίνοντας ότι ενδέχεται να μην είναι ακόμη ασφαλές να υποστηρίξει ένα χρηματιστήριο που διαπραγματεύεται βάσει του νόμου περί επενδυτικών συμβούλων του 1940 λόγω της αστάθειας του Bitcoin.

Οι περισσότερες εφαρμογές ETF bitcoin υποβάλλονται με διαφορετικό νόμο, το Securities Act του 1933, λόγω διαφορών στο πώς αυτοί οι νόμοι αντιμετωπίζουν τέτοιες εφαρμογές. Η SEC προειδοποιούσε εδώ και πολύ καιρό για την κατάθεση προϊόντων bitcoin βάσει του νόμου ’40.

Αυτό έρχεται σε μια εποχή που μεγάλες παραδοσιακές τράπεζες και επενδυτικά ταμεία ανακοινώνουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον τους για κρυπτονομίσματα, τόσο προσωπικά όσο και εταιρικά. Τον Μάρτιο, η επενδυτική τράπεζα Morgan Stanley άρχισε να προσφέρει στους πελάτες πρόσβαση σε κεφάλαια Bitcoin και τον Μάιο, η Wells Fargo ανακοίνωσε ότι θα εισαγάγει ένα κεφάλαιο κρυπτονομισμάτων.

Μόλις χθες, το CoinDesk ανέφερε ότι ο επενδυτικός τραπεζίτης Ken Moelis άρχισε να εξετάζει το χώρο κρυπτονομισμάτων ως πιθανή επιχειρηματική ευκαιρία.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: Helene Braun

Published: https://www.coindesk.com/sec-again-warns-investors-against-bitcoin-futures-funds?amp=1&__twitter_impression=true&fbclid=IwAR0-syWgz-uXvd096EPxxLn_vWicXjCUBjkpq835s9KsDqNj2bWXe1ITN2Q

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)