Η τιμή του Bitcoin έφτασε στο επίπεδο ανάκαμψης από stock-to-flow που δεν το είχαμε δει από το all-time high του 2017

Το Bitcoin (BTC) που δαπανά πάνω από τρεις εβδομάδες στο εύρος των 30.000 $ αποδεικνύει μια κρίσιμη δοκιμασία για ένα από τα πιο γνωστά μοντέλα τιμών.

Όπως σημείωσε ο Philip Swift, συνιδρυτής της εμπορικής σουίτας Decentrader στις 11 Ιουνίου, το Bitcoin εκδίδει μια μεγάλη πρόκληση για το εργαλείο πρόβλεψης τιμών stock-to-flow.

Είναι η ώρα επιστροφής για την τιμή του BTC;
Η δράση τιμών BTC έχει αιωρηθεί σε χαμηλότερο corridor μεταξύ 30.000 και 40.000 $ από τα μέσα Μαΐου. Αυτό ανησυχεί τους day traders, ενώ οι vintage bulls απαιτούν ηρεμία και μακροπρόθεσμη νοοτροπία.

Tο μοντέλο stock-to-flow συνεχίζει να ανταποκρίνεται σε τέτοια συμπεριφορά, ακόμη και αν οι εκτιμήσεις του απαιτούν τιμή BTC / USD πλησιέστερα στα 70.000 $.

Ο δημιουργός του, PlanB, ωστόσο, εξέφρασε ανησυχία για το μέλλον. Εάν τα τρέχοντα επίπεδα παραμείνουν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, το μοντέλο του κινδυνεύει να ακυρωθεί για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Επισημαίνοντας την απόκλιση της τιμής spot από τον μέσο όρο stock-to-flow, η Swift εξήγησε ότι τέτοιες περιπτώσεις στην πραγματικότητα έχουν συμβεί πριν. Κάθε φορά, το Bitcoin ανέκαμψε ένα δεδομένο σημείο τιμής σε σχέση με τον μέσο όρο stock-to-flow για να επιτύχει τελικά νέα all time highs.

“Είναι πολύς καιρός από τότε που η τιμή ήταν πολύ κάτω από τη γραμμή S2F”, είπε στους οπαδούς του στο Twitter.

“Ο Divergence oscillator στο κάτω μέρος του γραφήματος επισημαίνεται από την πορτοκαλί κουκκίδα και τα βέλη για να δείξουν συγκρίσιμες ιστορικές περιόδους. Η τιμή του Bitcoin ανέκαμψε σκληρά από τέτοια απόκλιση στο παρελθόν.”

Κίνηση μέσων όρων PlanB
Προηγουμένως, η PlanB πρότεινε ότι ο φετινός κύκλος bull του Bitcoin θυμίζει περισσότερο το 2013 από το 2017 χάρη στην αλήθεια της πτώσης των τιμών του Μαΐου.

Τόσο το 2013 όσο και το 2017 τελικά διέρχονται σε all time high. Η πρώτη κορυφή ακολούθησε μια σημαντική πτώση σε κάθε περίπτωση, η οποία στη συνέχεια αντιστράφηκε για να δώσει ένα τρέξιμο σε μια νέα κορυφή.

Το PlanB εξακολουθεί να πιστεύει ότι 100.000 $ ανά Bitcoin θα εμφανιστούν φέτος, ενώ το stock-to-flow απαιτεί είτε 100.000 $ είτε 288.000 $ μέση τιμή από τώρα έως το 2024.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, αναφέρθηκε σε δύο βασικούς κινητούς μέσους όρους (DMA) ως πιθανό σημείο εκκίνησης για ανάκαμψη τους επόμενους μήνες.

“Εάν το κλείσιμο του Ιουνίου θα είναι 54K $ (ή υψηλότερο) και τον Ιούλιο, τον Αύγουστο επίσης 54K $ (ή υψηλότερο), τότε το 50DMA θα αναπηδήσει από 200DMA και θα παραμείνει πάνω από τα 200DMA”, έγραψε στο Twitter.

“Έτσι, μια ωραία μικρή συμπίεση και αναπήδηση σχήματος V στα 54K $ (+ 69%) θα είχε ως αποτέλεσμα το σενάριο να επιστρέψει.”

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: WILLIAM SUBERG

Published: https://cointelegraph.com/news/bitcoin-price-hits-stock-to-flow-rebound-level-not-seen-since-2017-all-time-high

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)