Το Solana φημολογείται να συγκεντρώνει 450 εκατομμύρια δολάρια για να φτιάξει ένα Ethereum-Killer

Ο κορυφαίος αμφισβητίας του Ethereum, το Solana θα μπορούσε να παίξει ένα μεγάλο παιχνίδι για να γίνει το προτιμώμενο blockchain για αποκεντρωμένες εφαρμογές, όπως οι προσφορές DeFi και NFT, εάν οι φήμες για έναν γύρο χρηματοδότησης που θα μπορούσε να φτάσει τα 450 εκατομμύρια δολάρια, αποδειχθούν αληθινές. Έχουμε ακούσει από έναν εκπρόσωπο της Solana που δεν επιβεβαίωσε τις φήμες, αλλά σίγουρα δεν τις αρνήθηκε.

«Αυτές οι πληροφορίες δεν κοινοποιήθηκαν από την ομάδα μας, ζητήσαμε να αποκρυπτογραφήσουμε τη σύνταξη, αλλά αρνήθηκαν», έγραψε ο εκπρόσωπος. “Δεν θα μπορέσουμε να βοηθήσουμε με επιπλέον σχόλια σχετικά με αυτό, καθώς δεν κυκλοφορεί επίσημα από τo Solana.”

To Solana είχε προγραμματίσει να κλείσει έναν μικρότερο γύρο χρηματοδότησης τον Μάρτιο, αλλά επέκτεινε τα σχέδιά του μετά την αύξηση της ζήτησης κατά την Άνοιξη, καθώς το bitcoin έφτασε στην υψηλότερη τιμή των 64.671 $.

Το Solana φιλοξενεί μια σειρά αποκεντρωμένων προϊόντων, συμπεριλαμβανομένου του Serum, ενός αποκεντρωμένου χρηματιστηρίου που έχει περάσει 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε όγκο συναλλαγών από την κυκλοφορία του τον περασμένο Αύγουστο και ιδρύθηκε από τον ιδρυτή της FTX δισεκατομμυριούχο Sam Bankman-Fried. Άλλοι χρήστες περιλαμβάνουν το Solible, μια αγορά NFT και το Atomic, ένα πορτοφόλι κρυπτονομισμάτων. Οι φήμες συγκέντρωσης χρημάτων αναφέρθηκαν αρχικά από τον Decrypt.

Σύμφωνα με την έκθεση, τα χρήματα θα χρησιμοποιηθούν για την περαιτέρω ανάπτυξη του blockchain και την απόκτηση μεριδίου αγοράς. Θα μπορούσε επίσης να χρησιμοποιηθεί για την περαιτέρω χρηματοδότηση και την ενθάρρυνση των προγραμματιστών να αξιοποιήσουν το Solana παρά τους ανταγωνιστές, ένα απαραίτητο βήμα για ένα αναδυόμενο blockchain. Τον Μάιο, η Solana αφιέρωσε 20 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη έργων στο δίκτυο μέσω συνεργασίας με τη MATH Global και συγκέντρωσε 60 εκατομμύρια δολάρια για τη στήριξη έργων σε αναδυόμενες αγορές στη Βραζιλία, τη Ρωσία, την Ινδία και την Ουκρανία. Στη συνέχεια, τον Ιούνιο, το Solana ξεκίνησε έναν ακόμη κύκλο 20 εκατομμυρίων δολαρίων για περαιτέρω επέκταση στη Νότια Κορέα σε συνεργασία με την ROK Capital.

Μαστιγμένο με τη συμφόρηση δικτύου και τα υψηλά τέλη συναλλαγών, τα οποία έφτασαν στο υψηλότερο όλων των εποχών των 70,8 $ τον Μάιο, το Ethereum αγωνίστηκε να ανταποκριθεί στην έντονη ζήτηση προϊόντων DeFi, τα περισσότερα από τα οποία φιλοξενούνται στην πλατφόρμα. Το Solana είναι σε θέση να επεξεργάζεται περισσότερες από 1.000 συναλλαγές ανά δευτερόλεπτο (TPS), ενώ το Ethereum χειρίζεται περίπου 14 TPS, σύμφωνα με στοιχεία από το blockchair. Ωστόσο, το Ethereum θα μπορούσε να γίνει πιο αποτελεσματικό μετά από μια κρίσιμη ενημέρωση που μετέβαλε το blockchain σε proof-of-stake από το proof-of-work που είχε προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει το 2022.

Μέχρι σήμερα, το Solana έχει υποβληθεί σε πέντε γύρους χρηματοδότησης, συγκεντρώνοντας συνολικά 21,8 εκατομμύρια δολάρια. Εάν ο φημολογούμενος τρέχων γύρος συγκεντρώσει ακόμη και 300 εκατομμύρια δολάρια τότε θα τοποθετούσαν αυτόν τον γύρο στους έξι πρώτους γύρους επιχειρηματικών κεφαλαίων σε crypto και blockchain ποτέ.

Η Multicoin Capital ήταν ο κύριος επενδυτής στους πρώτους γύρους χρηματοδότησης της Solana και έλαβε το εγγενές token blockchain, SOL, σε αντάλλαγμα για τις επενδύσεις τους. Άλλοι επενδυτές ήταν οι Blocktower Capital, Blockchange Ventures, Reciprocal Ventures, Slow Ventures, Foundation Capital, Rockaway Ventures, Distributed Global, Kevin Rose και Lyndon Rive.

Παρά την ταχεία ανάβαση του Σολάνα και το αναπτυσσόμενο πόλεμο, εξακολουθεί να αντιμετωπίζει σημαντικές προκλήσεις. Δεν είναι ο μόνος διακεκριμένος μελλοντικός διάδοχος του Ethereum, καθώς πρέπει να αντιμετωπίσει μεταξύ άλλων τους Algorand, Cardano, Tezos και Polkadot.

Επιπλέον, αυτό το ποσό χρηματοδότησης, ειδικά εάν εκδίδεται στο εγγενές token της Solana (SOL), θα μπορούσε να τραβήξει την προσοχή από ρυθμιστικές αρχές, όπως η SEC που μπορεί να πιστεύει ότι τα διακριτικά SOL αποτελούν τίτλους. Μέχρι σήμερα, τα μόνα καθαρά περιουσιακά στοιχεία κρυπτονομισμάτων που θεωρήθηκαν μη τίτλοι είτε από το SEC είτε από το CFTC είναι το bitcoin και το Ethereum. Ο πρώην διευθυντής εταιρικών οικονομικών της SEC, Garrick Hileman, υπέβαλε σχόλια στο 2018 ότι το Ethereum μπορεί να ήταν ασφάλεια στις πρώτες μέρες του προτού γίνει αρκετά αποκεντρωμένο.

Το εγγενές token SOL έχει 477.855.617 tokens σε κυκλοφορία, διαθέσιμο σε δύο χρηματιστήρια των ΗΠΑ, Binance.us και Coinbase pro. Τη στιγμή της σύνταξης, το SOL διαπραγματεύεται στα 42,50 $.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author:

Published: https://www.forbes.com/sites/emilymason/2021/06/07/solana-rumored-to-be-raising-450-million-to-build-an-ethereum-killer/?sh=5d639f5b5c03&fbclid=IwAR2KYyBaZI5gUN4K-_1_YSaYASjqAf_z0-1_ufsVQ-bVPGFevhDKwyx4LKA

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)