Στρατηγικός του Bloomberg μιλάει σχετικά με το γιατί φαίνεται πιο πιθανό το Bitcoin να κινηθεί προς τις 40 χιλιάδες δολάρια, από το να φτάσει τα 20.000 $

Στις 8 Ιουνίου, το Bitcoin υπέστη άλλη μια τρομερή πορεία που ειδικά και σοβαρά ρευστοποίησε την τελευταία παρτίδα bullish επενδυτών, αφού έπεσε στο 8% για διαπραγμάτευση στα 33.200 δολάρια, πάνω από μια πτώση 40% τον τελευταίο μήνα.

Ωστόσο, το bitcoin έχει διψήφια αύξηση τις τελευταίες 24 ώρες, ανεβάζοντας το 13% στο εμπόριο και με λιγότερο από 3000 απόσταση για τις 40 χιλιάδες δολάρια, στα 37.241 $ περίπου. Ενώ το κορυφαίο νόμισμα δεν μπόρεσε να ανακτήσει υψηλότερα επίπεδα κοντά στο τρέχον υψηλό όλων των εποχών στα 64.804 $, οι αναλυτές και οι έμποροι εκφράζουν διαφορετικές απόψεις σχετικά με την επόμενη κατεύθυνση των τιμών του BTC με βάση διαφορετικούς δείκτες.

Σύμφωνα με τον Mike McGlone, η τρέχουσα τάση του Bitcoin υποστηρίζει το τέλος της αντίστασης έναντι ενός bull run, καθιστώντας πολύ πιθανό το Bitcoin να χτυπήσει 40.000 $ πριν καν μπορέσει να ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πιθανότητα πτώσης στα 20.000 $.

Ο McGlone είπε επίσης ότι, σε σύγκριση με την έκπτωση των τιμών του Bitcoin το 2020, η πτώση της ταχύτητας της 8ης Ιουνίου ήταν μια ακόμη ένδειξη ότι το κατώτατο σημείο της αγοράς bull επανέλαβε την ανοδική του τάση.

«Η πτώση του Bitcoin στις 8 Ιουνίου και η επανεξέταση της υποστήριξης χαμηλότερου εύρους περίπου 30.000 $ είχε πολλά από τα προνόμια ακραίου πτωτικού συναισθήματος, χαρακτηριστικά των πιο ανθεκτικών κατώτατων σημείων της αγοράς.»

Η συνθηκοποίηση πρέπει να είναι τουλάχιστον 80% από τo τρέχον ATH
Όταν συμβαίνει συνθηκολόγηση στην αγορά, οι αναλυτές συχνά το θεωρούν αυτό ως ένδειξη ότι οι επενδυτές έχουν εγκαταλείψει ή αποφάσισαν να σταματήσουν να προσπαθούν να ανακτήσουν τα χαμένα κέρδη τους μόλις αρχίσουν να πέφτουν οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων.

Οι αναλυτές χρησιμοποιούν επίσης διαφορετικά μήκη κινητών μέσων, συμπεριλαμβανομένων εβδομαδιαίων και μηνιαίων μέσων όρων, για να προσδιορίσουν τους πιθανούς δείκτες συνθηκολόγησης. Το 2014, το 2018 και το 2020, το bull market βρέθηκε στο 200 Weekly MA, το οποίο δεν μοιάζει σχεδόν με την τρέχουσα τάση του bitcoin, καθώς η πραγματική συνθηκολόγηση πρέπει συχνά να είναι τουλάχιστον 80% από το τρέχον ATH.

Περίπου την ίδια ώρα πέρυσι, η δυναμική του bitcoin εισήλθε στην αγορά αμφισβητούμενων bulls, μόλις τρεις μήνες και περίπου ένα μήνα μετά τη συντριβή της Μαύρης Πέμπτης και το halving του Μάιου αντίστοιχα.

Όμως, δεδομένου ότι οι παράγοντες που καθορίζουν τις τιμές είναι τώρα διαφορετικοί με πολλούς τρόπους, μεταξύ άλλων λόγω της υιοθέτησης, της θεσμικής εμπλοκής και άλλων απρόβλεπτων επιρροών, η πραγματική κατεύθυνση των τιμών του bitcoin παραμένει κερδοσκοπική και επιρρεπής σε ξαφνικές αλλαγές.

Νωρίτερα τον Ιούνιο, o McGlone είπε ότι η υιοθέτηση του Bitcoin είναι ένας σταθερός δείκτης των μελλοντικών τιμών καθώς το bitcoin συνεχίζει να ηγείται της καθιέρωσης και της συνάφειας της κατηγορίας ψηφιακών στοιχείων. Αυτοί οι παράγοντες είναι διαφορετικοί από τα προηγούμενα χρόνια, όπου η τιμή βασίστηκε κυρίως σε κερδοσκοπικές συναλλαγές.

«Το #Bitcoin 2021 του Μαϊάμι που μοιάζει με Woodstock υποστηρίζει την προβολή mainstream-υιοθεσίας. Το συνέδριο του Bitcoin στις 2-5 Ιουνίου επικυρώνει περαιτέρω την άποψή μας ότι το Bitcoin έχει μεταβεί σε ένα παγκόσμιο ψηφιακό αποθεματικό και δεν είναι κερδοσκοπικό κρυπτονόμισμα. ”

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: Bernice Nyambura

Published: https://zycrypto.com/bloomberg-strategist-on-why-bitcoin-moving-past-40k-appears-more-likely-than-crashing-to-20k/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)