Οι αυστηρότεροι νόμοι κρυπτονομισμάτων θα καταπνίξουν την καινοτομία, λέει η Επίτροπος της SEC, Hester Peirce

Η Hester Peirce της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των Ηνωμένων Πολιτειών παρότρυνε για άλλη μια φορά τις ρυθμιστικές αρχές να κάνουν ένα βήμα πίσω από την προσπάθεια υπερβολικής ρύθμισης του χώρου των κρυπτονομισμάτων.

Μιλώντας στους Financial Times, η Peirce, που ονομάστηκε στοργικά «Crypto Mom» λόγω της θετικής στάσης της για τα κρυπτονομίσματα, υποστήριξε την ανάγκη αυστηρών κανονιστικών πολιτικών.

Σύμφωνα με την Peirce, οι ρυθμιστικές αρχές από τη φύση τους συχνά αντιδρούν σε αναδυόμενες αγορές, συχνά εις βάρος της καινοτομίας.

Η Επίτροπος SEC προειδοποίησε ότι η εφαρμογή αυστηρότερων κανονιστικών πολιτικών εξαλείφει την ικανότητα των συμμετεχόντων στην αγορά να πραγματοποιούν συναλλαγές peer-to-peer. Αντί να δίνει έμφαση στους κυβερνητικούς κανονισμούς, η Peirce υποστηρίζει ρυθμιστικές δραστηριότητες που καθοδηγούνται από τη βιομηχανία.

Πράγματι, η επίτροπος υποστηρίζει μακροχρόνια την αυτορύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Τον Μάρτιο του 2019, η Peirce έθεσε μια υπόθεση για οργανισμούς αυτορρύθμισης κρυπτονομισμάτων σε συζήτηση με τον τρέχοντα πρόεδρο της SEC Gary Gensler.

Η Peirce δεν είναι η μόνη αμερικανική ρυθμιστική αρχή που υποστηρίζει την αυτορύθμιση των κρυπτονομισμάτων. Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο Επίτροπος της Επιτροπής Εμπορίου Εμπορευμάτων και Μελλοντικών Συμβάσεων Brian Quintenz κάλεσε τους ενδιαφερόμενους από τη βιομηχανία να δημιουργήσουν ένα πλαίσιο αυτορρύθμισης τον Φεβρουάριο του 2019

Η Ιαπωνία παραμένει ένα παράδειγμα κάποιας αποτελεσματικής αυτορρύθμισης κρυπτονομισμάτων, με το SRO κρυπτονομισμάτων της χώρας να έρχεται σε επαφή με κυβερνητικές ρυθμιστικές αρχές για σημαντικά νομικά και πολιτικά θέματα.

Η τελευταία πρόσκληση της Peirce για αποχρωματισμένες πολιτικές κρυπτονομισμάτων έρχεται εν μέσω ενδείξεων σημαντικής ώθησης για αυστηρότερους κανονισμούς κρυπτονομισμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η υπουργός Οικονομικών Janet Yellen και ο πρόεδρος της SEC Gary Gensler δήλωσαν και οι δύο την πρόθεσή τους να παρακολουθούν στενά την αγορά.

Την Τρίτη, η Υπηρεσία Εσωτερικών Εσόδων κάλεσε την αρχή του Κογκρέσου να ρυθμίσει τα κρυπτονομίσματα. Τον Μάιο, το Υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ένα νέο σχέδιο για να διασφαλίσει ότι οι πάροχοι υπηρεσιών κρυπτονομισμάτων αναφέρουν συναλλαγές άνω των 10.000 δολαρίων.

Εν τω μεταξύ, η Επιτροπή Τραπεζών της Γερουσίας θα πραγματοποιήσει σύνοδο την Τετάρτη για να συζητήσει θέματα σχετικά με πιθανό ψηφιακό νόμισμα που εκδίδεται από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα. Οι αναφορές δείχνουν ότι η συζήτηση θα μπορούσε επίσης να επεκταθεί προς την ευρύτερη αγορά κρυπτονομισμάτων.

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: OSATO AVAN-NOMAYO

Published: https://cointelegraph.com/news/stricter-crypto-laws-will-stifle-innovation-says-sec-commissioner-hester-peirce

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)