Ο τεχνικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου διατηρεί έως και $ 5 εκατομμύρια σε Bitcoin

Ο Tim Wu είναι κορυφαίος αντιμονοπωλιακός εμπειρογνώμονας στον Λευκό Οίκο και εκατομμυριούχος του bitcoin σύμφωνα με προσωπική οικονομική αποκάλυψη που υπέβαλε πρόσφατα.

Σύμφωνα με αναφορές, ο Wu κατέχει μεταξύ $ 1 και 5 εκατομμυρίων $ σε Bitcoin και έως και 250.000 $ στην κινεζική πλατφόρμα αποθήκευσης κρυπτονομισμάτων Filecoin. Η Politico επιβεβαίωσε ότι η οικονομική αποκάλυψη δόθηκε από το Brown Institute for Media Innovation στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια, το οποίο ζήτησε το έγγραφο από τον Λευκό Οίκο.

Ο σύμβουλος δεν ήταν πάντα ερωτευμένος με το BTC, το αποκαλούσε φούσκα και αμφισβήτησε την αξία του σε ένα άρθρο που έγραψε για τους New York Times το 2017.

Μια αλλαγή στάσης
Δεν ήταν σαφές πότε ο Wu έκανε τις αγορές bitcoin του, αλλά όποιος αγόρασε πριν από τον Ιανουάριο του 2021 θα εξακολουθούσε να έχει κέρδος.

Ο Wu εντάχθηκε στη διοίκηση του Μπάιντεν τον Μάρτιο ως ειδικός βοηθός στον τομέα της τεχνολογίας και του ανταγωνισμού στον πρόεδρο, ωστόσο δεν εμπλέκεται σε καμία χάραξη πολιτικής σχετικά με τα κρυπτονομίσματα. Ένας αξιωματούχος του Λευκού Οίκου επιβεβαίωσε:

«Ο Tim είναι ακατάλληλος στο συγκεκριμένα ζητήματα που αφορούν bitcoin ή κρυπτονομίσματα γενικά λόγω του οικονομικού του ενδιαφέροντος και δεν έχει εργαστεί σε τέτοια θέματα»

Η οικονομική γνωστοποίηση εκτιμά τις συμμετοχές του είναι μεταξύ 29 και 146 BTC. Το τμήμα κρυπτονομισμάτων του χαρτοφυλακίου του εκτιμάται μεταξύ 25% και 43% του συνόλου των περιουσιακών του στοιχείων, το μεγαλύτερο μέρος των οποίων είναι συνδεδεμένο σε αμοιβαία κεφάλαια Vanguard.

Ο Wu υπηρέτησε επίσης στη διοίκηση Ομπάμα και επινόησε τον όρο «net netrality» που αναφέρεται στην αρχή ότι οι πάροχοι υπηρεσιών Διαδικτύου πρέπει να αντιμετωπίζουν όλες τις ψηφιακές επικοινωνίες ισότιμα ​​και να μην κάνουν διακρίσεις ή να χρεώνουν διαφορετικά με βάση τον χρήστη, το περιεχόμενο, τον ιστότοπο, την πλατφόρμα ή άλλα κριτήρια .

Η τιμή του Bitcoin συνεχίζει να πέφτει
Μια σημαντική πώληση από τους miners Bitcoin είχε ως αποτέλεσμα τον καταρράκτη πωλήσεων και μια τεράστια πτώση της αγοράς τις τελευταίες ημέρες.

Τη στιγμή του Τύπου, το BTC διαπραγματεύτηκε στα 32.720 δολάρια αφού έπεσε για λίγο στο επίπεδο των 30.100 δολαρίων. Η κίνηση μπορεί να έχει επιταχυνθεί από τους miners που εκκαθάρισαν έως και 5.000 BTC πρόσφατα, όπως ανέφερε η Glassnode.

Το χάσμα ήταν χειρότερο για την πλειονότητα των altcoin όπως συνήθως, με πολλά από τα υψηλότερα περιουσιακά στοιχεία της αγοράς να χάνουν διψήφια ψηφία.

 

 

 

 

Οι απόψεις και οι ιδέες που εκφράζονται εδώ είναι αποκλειστικά αυτές του συγγραφέα και δεν αντικατοπτρίζουν απαραίτητα τις απόψεις του site. Κάθε κίνηση επένδυσης και διαπραγμάτευσης συνεπάγεται κίνδυνο, θα πρέπει να κάνετε τη δική σας έρευνα κατά τη λήψη μιας απόφασης.

 

 

Author: Martin Young

Published: https://beincrypto.com/white-house-tech-advisor-holds-5m-bitcoin/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)